روشهای متعددی برای شادترشدن وجود دارد: استراحت، خواب کافی، ورزش و خندیدن. در این میان، دانشمندان شماری از مواد غذایی را معرفی کردهاند که مصرف آنها تأثیر قابلتوجهی بر کاهش استرس، افسردگی و افزایش سطح ترشح هورمونهای دارد؛ به بیانی دیگر، فهرستی از مواد غذایی شادیآور هستند. اگر میخواهید با این خوراکیها آشنا شوید، در ادامه با روزچین همراه باشید.
مواد غذایی شادیآور
ورزش نقش بسیار موثری در ترشح هورمون دوپامین و شادی افراد دارد. اما در کنار فعالیتهای بدنی میتوانید از مواد غذایی شادیآور استفاده کنید و در ساعات مختلف روز بدن خود را به ترشح این هورمون وادار کنید. فقط یادتان باشد خیلی زیادهروی نکنید.
قهوه
اولین نوشیدنی از فهرست مواد غذایی شادیآور قهوه است. براساس مطالعات انجامگرفته، افرادی که روزانه دو یا سه فنجان قهوه مینوشند، نسبت به سایر افراد، به احتمال پانزده درصد کمتر دچار افسردگی میشوند. کافئین موجود در قهوه، منجر به افزایش سطح دوپامین و سراتونین در بدن میشود.
چای سبز
نتایج بهدستآمده از مطالعهای که در ژاپن انجام گرفته چنین نشان داده که مصرف متوسط روزانه پنج فنجان چای منجر به کاهش 20 درصدی در سطح استرس و افسردگی افراد شده است. البته فواید چای سبز برای سلامتی و تندرستی بیش از این حرفهاست.
تربچه
تمامی گونههای تربچه از طریق تسریع ترشح هورمونهای دوپامین و نوراپینفرین منجر به شادترشدن شما میشوند. علاوه بر این واقعیت علمی نوش جان کردن تربچههای نقلی تر و تازه در کنار غذا نه تنها ذوق بصری به همراه دارد که خودش فینفسه باعث شادمانی میشود.
انار
مطالعات انجامگرفته چنین نشان دادهاند که فشار خون، استرس و افسردگی در افرادی که روزانه به مدت دو هفته یک لیوان آب انار مصرف کردهاند، بهصورت قابلتوجهی کاهش یافته است. انار میوهی بهشتی پاییزی یک چربیسوز طبیعی هم هست و کمک میکند به وزن ایدهآلتان برسید و از آن بابت هم شاد باشید!
ماست و کفیر
مصرف ماست و کفیر منجر به افزایش سطح باکتریها در روده شده و این مواد غذایی پروبیوتیک در بدن شما تاثیر بسیار خوبی دارند. افزایش تولید این باکتری در بدن منجر به کاهش سطح استرس میشود. از این گذشته میتوانند در افزایش مقاومت بدن هم موثر باشند.
قارچ
منزیم و موجود در این ماده غذایی، تأثیر قابلتوجهی بر افزایش سطح ترشح هورمون شادی در بدن دارد. از آنجایی که قارچ منبعی غنی از پروتئین است و قیمت بسیار ارزانی دارد، تهیه انواع غذای رژیمی با آن ساده است که خود عاملی برای شادمانی است.
شکلات
براساس مطالعات انجام گرفته در استرالیا، محققان بدین نتیجه که مصرف شکلات تلخ در کاهش سطح استرس و اضطراب مؤثر است. شکلات سرشار از مواد معدنی نظیر منیزیم، فسفر، پتاسیم، آهن روی و برخی از ویتامینهای خانواده ب است.
زردآلو
این میوه که سرشار از ویتامین B6 است، تأثیر قابلتوجهی در کاهش افسردگی در افراد 65 سال و بالاتر دارد. زرد آلو همچنین منبعی بسیار غنی از بتاکارتون است که در بدن انسان به ویتامین آ تبدیل میشود؛ این ویتامین برای سلامتی چشمها، پوست، مو و دهان موثر است ومقاومت بدن را بالا میبرد.
تخممرغ
مطالعات انجامگرفته چنین نشان دادهاند که مصرف تخممرغ در صبحانه به دلیل وجود امگا3، آهن، ید و ویتامینهای گروه B تأثیر قابلتوجهی بر کاهش استرس بدن دارد. تخممرغ به خاطر احساس سیری طولانی که ایجاد میکند، یک غذای ارزان و رژیمی برای افرادی است که میخواهند وزن کم کنند.
فلفل قرمز
این سبزی سرشار از ویتامین A و C به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن، در شادترشدن افراد نقشی مستقیم بر عهده دارد. از این گذشته تاثیر مثبت مصرف فلفل قرمز بر سلامت قلب و عروق هم نشانهای دیگر برای افزودن فلفل قرمز به سبد غذایی خانواده است.
نارگیل
چربیهای مغذی موجود در نارگیل، از سیستم عصبی بدن محافظت میکند. علاوه بر مصرف خود این میوه، میتوانید از پودر و حتی کرم آن در قهوۀ خود استفاده کنید.
تخم کدو
این ماده سرشار از است که نقش چشمگیری در تولید سراتونین در مغز دارد. تریپتوفان نقش تسکینبخش داشته و منجر به احساس شادابی در صبح میشود.
عسل
خواص ضدباکتری عسل، منجر به ازبینبردن عوامل ایجادکنندۀ استرس و افسردگی در بدن میشود. علاوه بر نوش جان کردن عسل میتوانید آن را در انواع ماسک صورت استفاده کنید و با استفاده از این ماده غذایی که به چهل گیاه هم شهرت دارد، زیباتر شوید.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی منبعی غنی از (نوعی آنتیاکسیدان) است که با محافظت از سیستم عصبی شما از بروز افسردگی و استرس جلوگیری میکند.
روغن زیتون
تحقیقات انجامگرفته چنین نشان میدهند که چربیهای طبیعی موجود در روغن زیتون نسبت به سایر روغنهای حیوانی تأثیر بیشتری در کاهش سطح استرس و اضطراب دارند.
اسفناج
آخرین مادۀ موردتوجه ما در فهرست مواد غذایی شادیآور اسفناج است. مشکل کمبود آهن – به ویژه در زنان – منجر به کاهش انرژی بدن و آمادهسازی زمینه برای افسردگی و ناراحتی میشود؛ ازاینرو استفاده از منابع غنی از آهن، مانند اسفناج، تأثیر قابلتوجهی بر کاهش افسردگی و افزایش ترشح هورمون دوپامین دارد.