ماهان شبکه ایرانیان

کنترل هوشمند ۱۰۰۰۰۰۰ کانتینر در سال جاری در گمرک

بر اساس اعلام گمرک ایران کنترل هوشمند بیش از یک میلیون کانتینر ورودی در بخش واردات و ترانزیت به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در سال جاری انجام شده و حتی یک کانتینر کالای قاچاق هم از گمرکات ترخیص نشده است.

کنترل هوشمند 1000000 کانتینر در سال جاری در گمرک

به گزارش ایسنا، با انجام کنترل‌ها و تقاطع‌گیری هوشمند اطلاعات، رصد 100 درصدی کالاهای ورودی از ابتدای سال جاری با سامانه‌های پیشرفته گمرک الکترونیک انجام شده و با ارتقای قابلیت‌ها و توانمندی‌های سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در صورت هر گونه مغایرت و تخلفی به صورت خودکار سامانه قفل می‌شود.

در هفت ماهه سال‌جاری تشریفات گمرکی 87 میلیون و 990 هزار تن کالا در گمرکات کشور به صورت الکترونیکی و با کنترل کامل به روش هوشمند انجام شده که از این مقدار 19 میلیون و 932 هزار تن سهم واردات و 68 میلیون و 58 هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیرنفتی بود.

گمرک ایران میانگین اظهارنامه‌های وارداتی، صادراتی و ترانزیتی را در طول هر هفته 26 هزار فقره اعلام و تاکید کرد: کنترل تمامی این اظهارنامه‌ها با کمک سامانه‌های هوشمند در گمرک کاملا الکترونیکی انجام می‌شود.

بر این اساس به طور میانگین در طول هر هفته تعداد اظهارنامه‌های وارداتی در گمرکات 10 هزار فقره، صادراتی 8000 فقره و ترانزیتی نیز 8000 فقره است که تمامی این اظهارنامه‌ها به صورتی کاملا الکترونیکی و هوشمند توسط سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی کنترل می‌شود.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سامانه‌های هوشمند گمرک، ثبت جزئی‌ترین اطلاعات اظهارنامه‌ها در هر مرحله از فرآیند تشریفات گمرکی در کارتابل‌های الکترونیکی و بایگانی دیجیتال اسناد است که این تجهیزات امکان کنترل فرآیند تشریفات گمرکی بعد و در حین انجام تشریفات کالا را فراهم کرده و تمامی دستگاه‌های کنترلی و نظارتی درون سازمانی و برون سازمانی می‌توانند لحظه به لحظه فرآیندهای گمرکی را در هر شرایط زمانی و مکانی کنترل کنند.

همچنین ثبت هوشمند اطلاعات ترخیص کالا این امکان را در گمرک فراهم کرده تا رسیدگی به تخلفات احتمالی پس از ترخیص به راحتی امکان پذیر شود، در صورتی که قبل از الکترونیکی شدن گمرک امکان رصد اطلاعات فرآیند تشریفات گمرکی کالاها به آسانی میسر نبود و با وجود روش‌های دستی و کاغذی عملا کنترل‌های پس از ترخیص امکان پذیر نبوده است.

در ادامه تلاش‌ها و برنامه‌های گمرک ایران برای ارتقای کارکرد سامانه‌های الکترونیکی در گمرک از ابتدای سال جاری هوشمندسازی تمامی اطلاعات کالاهای وارداتی با هدف مبارزه با تخلفات با موفقیت کلید خورد و با الکترونیکی شدن اطلاعات بارنامه، فاکتور خرید، عدل‌بندی و منشا ارز، تطبیق اطلاعات کاملا هوشمند سازی شد و  سامانه جامع گمرکی هم اکنون این قابلیت را پیدا کرده است که به طور کامل در زنجیره ورود اطلاعات ترخیص، داده‌ها را تطبیق و به صورت خودکار هر گونه تخلف احتمالی را شناسایی کند.

هم اکنون اطلاعات کالاهایی که به کشور وارد می‌شود به صورت هوشمند با بارنامه الکترونیک، مانیفست الکترونیک، فاکتور الکترونیک، عدل‌بندی الکترونیک، اظهار الکترونیک، گواهی مبدا، قبض انبار الکترونیک و مجوزهای الکترونیکی سازمان‌های همکار گمرک تطبیق و در صورت هر گونه مغایرت سامانه جامع گمرکی به صورت خودکار  از ادامه مراحل انجام تشریفات گمرکی جلوگیری می‌کند.

یکی از مزیت‌های مهم سامانه‌های الکترونیکی گمرک، ذخیره‌سازی اطلاعات تمامی کالاهای وارداتی و چگونگی اظهار و اسناد مرتبط با کالاها است که این اطلاعات از ابتدای راه‌اندازی سامانه جامع گمرکی در بانک اطلاعات این سامانه ذخیره سازی و در خدمت مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گرفته است.

 گمرک ایران برای مبارزه با تخلفات احتمالی پس از بررسی پرونده‌هایی که جعل اسناد یا کم‌اظهاری یا تخلفات تعرفه‌ای در گذشته اتفاق افتاده بود، قابلیت‌ها و توانمندی‌های سامانه جامع گمرکی را ارتقا داده و اطلاعات اظهاری صاحب کالا یا نماینده قانونی وی را با اطلاعات بارنامه، مانیفست، بیمه، ثبت سفارش، قبض انبار، مجوزهای سازمان‌های همکار، گواهی مبدا، فاکتور خرید، عدل‌بندی، نظر ارزیاب و کارشناس به صورت هوشمند و کاملا الکترونیکی در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی تطبیق می‌دهد و در صورت هر گونه مغایرت در هر مرحله از روند تشریفات گمرکی به صورت خودکار قفل می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان