ماهان شبکه ایرانیان

رابطۀ حذف صبحانه و کاهش وزن، افسانه یا واقعیت

حذف وعده ی صبحانه از نظر برخی از افراد یکی از شیوه های مؤثر در کاهش وزن و یا عاملی جهت تسریع آن محسوب می شود

حذف وعده ی صبحانه از نظر برخی از افراد یکی از شیوه های مؤثر در کاهش وزن و یا عاملی جهت تسریع آن محسوب می شود. بسیاری از افراد که به دنبال کاهش وزن هستند، معتقدند که با حذف وعده ی صبحانه زودتر به نتیجه می رسند. اما شاید شما نیز شنیده باشید که صبحانه مهم ترین وعده ی غذایی روزانه محسوب می شود. آیا شما نیز معتقد هستید که حذف وعده ی صبحانه موجب تسریع کاهش وزن می شود؟ آیا تاکنون برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، از این روش استفاده کرده اید؟ آیا این روش در روند کاهش وزن شما موثر بوده است؟

نبایدهای حذف وعده ی صبحانه

حذف وعده ی صبحانه در ابتدای روز می تواند به این معنا باشد که برخی از تاثیرات مهم خوردن صبحانه در کاهش وزن را از دست داده‌اید. محققان به این نتیجه رسیده اند که برخی افراد براحتی وزن کم می کنند، و به مدت طولانی نیز در همان وزن باقی می مانند. این افراد کسانی هستند که همواره « یک صبحانه ی خوب و سالم » را در برنامه ی غذایی روزانه ی خود قرار داده اند.

تاثیر وعده ی صبحانه در کاهش وزن

محققان و متخصصان علوم تغذیه با تاکید بر موارد زیر، صرف صبحانه را مفید می دانند:

  • خوردن یک صبحانه‌ی کم کالری، ولع غذایی نیمه شبانه را کنترل می کند. اگر ولع غذاییِ ناشی از حذف وعده ی صبحانه کنترل نشود، موجب پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم در وعده های غذایی بعدی می شود. از سوی دیگر غذاهایی که معمولا در دسترس هستند، غذاهای ناسالم پرکالری هستند که از دستگاههای فروش اتوماتیک و یا از رستوران های فست فود تهیه می شود.
  • خوردن یک صبحانه‌ی مختصر به کنترل سطح پروتئین خون کمک می کند. اگر در طی روز به اندازه ی نیاز، کالری دریافت کرده باشید، احتمال این که به علت این کمبود کالری در وعده های ناهار و شام دچار پرخوری و زیاده روی شوید، بشدت کاهش پیدا می کند.
  • خوردن یک صبحانه‌ی سالم که از میزان محدودی پروتئین و غلات کامل تهیه شده باشد، به روند کاهش وزن شما کمک می کند.
  • یک صبحانه ی خوب و سالم موجب می شود که در طی روز احساس سیری و راحتی کنید.
  • خوردن صبحانه، فعالیت صبحگاهی و انجام تمرینات ورزشی عصرگاهی را بهبود می بخشد.

توصیه ی کارشناسان تغذیه

با توجه به این موارد، کارشناسان تغذیۀ دانشکده تغذیه و رژیم درمانی توصیه می کنند:

  • میزان غذای دریافتی روزانه‌ی خود را به چهار یا پنج بخش غذایی یا میان وعده تقسیم کنید.
  • وعده ی صبحانه را نیز در فهرست این برنامه ی غذایی قرار بدهید.
  • حذف وعده ی صبحانه با حذف سایر وعده ها چندان تفاوتی ندارد.

تاثیرات حذف وعده ی صبحانه

به اعتقاد بسیاری از متخصصان علوم تغذیه و رژیم درمانی، خوردن صبحانه تاثیر مثبتی بر رژیم غذایی دارد. اما حذف این وعده ی غذایی موجب کاهش وزن نمی شود. در صورتی که با وجود نتایج بدست آمده از تحقیقات مختلف، همواره تعدادی از افراد اذعان می کنند که حذف وعده ی صبحانه موجب تسریع روند کاهش وزن آنها شده است. چنین باوری از این لحاظ می تواند درست باشد که حذف وعده ی صبحانه میزان کالری دریافتی روزانه را کم می کند. این کار، فرصت تامین کالری در وعده های دیگر غذایی و اواخر روز را به فرد می دهد.

«حذف وعده ی صبحانه از این نظر موثر است که موجب می شود دریافت کالری به وعده های غذایی دیگر یا اواخر روز موکول شود». به اعتقاد بعضی از افرادی که رژیم می گیرند، دریافت کالری محدود به معنای کاهش وزن سریع تر است.

آیا حذف وعده ی صبحانه تاثیری بر متابولیسم (سوخت و ساز) بدن دارد؟ شاید این طور نباشد. در گذشته بعضی از متخصصان تغذیه و رژیم درمانی معتقد بودند که حذف صبحانه متابولسیم بدن را کند می کند. اگرچه مدت ها چنین باوری به شکل گسترده ای فراگیر بوده است، اما امروزه دیگر چنین باوری وجود ندارد. تحقیقات متعددی نشان داده است که حذف وعده ی صبحانه تاثیری بر میزان کالری مصرفی روزانه ندارد.

تاثیر میزان کالری دریافتی بر کاهش وزن

با تمام این اوصاف، آیا باید برای لاغر شدن صبحانه خورد یا نه؟ پاسخ این سوال به سبک زندگی و انتخاب خود شما بستگی دارد. آیا وقتی وعده ی صبحانه ی خود را حذف می کنید، در هنگام گرسنگی ناخودآگاه به سمت دستگاه فروش اتوماتیک می روید؟ و یا این که با خوراکی های شیرین و غیر مغذی خود را سیر می کنید؟ اگر جواب شما به این سوال ها مثبت است بنابراین، خوردن صبحانه برای شما روش بسیار بهتری محسوب می شود.

اما اگر می خواهید میزان کالری دریافتی خود را کم کنید و چندان علاقه ای به صبحانه ندارید، ممکن است حذف وعده ی صبحانه برای شما موثرتر باشد. با استفاده از یک میان وعده ی سرشار از پروتئین (مانند سفیده ی تخم مرغ) می توانید تا ظهر احساس سیری کنید.

هر شیوه ای را که انتخاب می کنید بستگی به خود شما دارد. مهم این است که پیش از آغاز هر برنامه ی رژیمی، انتظارات خود را از قبل مشخص کنید. اگر برای کاهش وزن صبحانه می خورید، لازم است میزان پروتئین و کالری دریافتی خود را تحت کنترل داشته باشید.

اما اگر به منظور کاهش وزن، صبحانه را حذف می کنید، نباید در وعده های بعدی با پرخوری آن را جبران کنید. در آخر این که توجه داشته باشید، میزان کالری دریافتی روزانه بسیار مهم تر از حذف وعده ی صبحانه و یا سایر وعده ها است.

 

منبع: Verywell

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان