درختان بائوباب استرالیا را می توان بزرگ ترین درخت جهان دانست که دارای تنه ای حجیم و توخالی است. این درخت عجیب در مناطق غربی استرالیا رشد کرده و به یکی از جاذبه های گردشگری استرالیا تبدیل شده است. گفته می شود در دهه ی 1890 از این درخت به عنوان زندان برای حبس موقت محکومین تا زمان صدور حکمشان استفاده می شده است. درادامه این مطلب با همگردی همراه باشید تا با درختان بائوباب و داستان های جالب آن بیشتر آشنا شوید.
درختان بائوباب
درختان بائوباب استرالیا که به دلیل ظاهرشان در اصطلاح محلی به آن ها درختان بطری (bottle Trees) نیز گفته می شود، درختانی با تنه ی قطور و میان تهی هستند که در ویندهام (wyndham) استرالیا زندگی می کنند. این درختان به دلیل ظاهر عجیب و ویژگی های شگفت انگیزشان به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری استرالیا مورد استقبال گردشگران قرار می گیرند. برخی از این درختان بیشتر از سایر آن ها مورد توجه واقع شده اند. یکی از این درختان بائوباب استرالیا پربازدید درختی است که در غرب ویندهام و در جاده ی کینگ ریور (king river) واقع شده است. قطر تنه ی این درخت حدود 15 متر است و بر روی بدنه ی آن، دریچه ای قرار گرفته که از طریق آن می توان وارد تنه ی توخالی درخت شد.
زندان های درختی
داستان ها و افسانه هایی شنیدنی در مورد این درختان بائوباب استرالیا وجود دارد. یکی از جالب ترین داستان هایی که در مورد این درخت گفته می شود، داستان زندانی شدن تعدادی از محکومین در آن می باشد. گروهی پلیس تعدادی زندانی را برای محاکمه به شهر دربی (Derby) انتقال می دادند. در طول مسیر درخت بائوباب را مشاهده می کنند. آن ها تصمیم می گیرند در کنار این درخت توقف کرده و شب را همین جا سپری کنند و با طلوع خورشید دوباره به مسیر خود ادامه دهند. از این رو بدنه ی درخت را شکاف می دهند و زندانیان را در داخل آن حبس می کنند. حبس کردن زندانیان به صورت موقت تا رسیدن به دادگاه چندین بار دیگر تکرار می شود. تا این که مردم این درخت را زندان موقت Hillgrove نامیدند. فضای داخلی این درخت حدود 9 متر مربع بوده و گفته می شود 30 زندانی در این فضا جا می شدند. بقیه زندانیان با زنجیر به تنه ی درخت بسته می شدند.
داستان زندان درختی
درختان بائوباب استرالیا که از آن ها به عنوان زندان استفاده میشد، در جنوب شهر دربی قرار دارد. فضای داخلی این بائوباب در حدود 6 متر ارتفاع دارد و دو حفره ی طبیعی نیز بر روی تنه ی آن دیده می شود. این حفره ها به صورت یک تهویه عمل می کنند. این داستان ها در روزنامه ها و نشریات دهه ی 1910 نوشته شد و کم کم بر سر زبان ها افتاد. حتی برخی از نشریات اطلاعاتی در مورد تیرکی داده اند که در وسط فضای داخلی درخت نصب شده و زندانیان را با غل و زنجیر به آن می بسته اند. البته از نظر بسیاری از تاریخ شناسان این داستان ها حقیقی نبوده و ساخته ی مردم همان منطقه می باشد. آن ها معتقدند هیچ مدرک و سندی دال بر زندان بودن این بائوباب ها وجود ندارد، ضمن این که درختی که در جنوب دربی واقع شده بسیار نزدیک به شهر بوده و دلیلی برای شب ماندن و نگه داشتن زندانیان در آن وجود نداشته است. کریس داوسونیکی از جمله افرادی است که مطالعات دقیقی بر روی داستان های نقل شده و گزارشات به دست آمده از آن زمان انجام داده است. وی معتقد است در گزارشات رسمی دهه ی 1905 که در مورد زندانیان استرالیا منتشر شده، هیچ اشاره ای به درختان بائوباب نشده است. با توجه به این که این گزارشات به صورت کاملا دقیق و با جزییات نوشته شده، می توان نتیجه گرفت این داستان ساخته ی مردمان محلی آن منطقه است که نسل به نسل منتقل شده است. جدای از این که این داستان ها واقعیت هستند یا افسانه و از این درختان به عنوان زندان استفاده می شده یا خیر، ظاهر جذاب و عجیب و غریب این درختان توانسته گردشگران زیادی از سراسر دنیا را به سمت خود جذب کند و از زیباترین جاذبه های گردشگری استرالیا می باشد. مسئولین این مناطق برای جلوگیری از آسیب رسیدن به این دو درخت به دور آن ها حصاری کشیده اند تا توریست ها نتوانند از آن بالا بروند و بر روی تنه ی آن یادگاری بنویسند.