هنگامی که دربارهی فرد موفق حرف میزنیم معمولا منظورمان کسی است که پول زیادی در حساب بانکیاش دارد، پرفروشترین کتابها را مینویسد یا مسئولیت رهبری یا ادارهی یک کشور یا مجموعهی بزرگی را برعهده دارد. با این وجود اگر شما از افراد واقعا موفق بپرسید «زندگی موفق چیست» به شما خواهند گفت که هیچکدام از این دستاوردها نمیتواند ضامن داشتن یک زندگی موفق باشد. در واقع درک احساس موفقیت عمیق در زندگی فراتر از چیزی است که ظاهرا یک فرد را شخص موفقی نشان میدهد.
«معیارهای سنتی موفقیت بهتنهایی برای احساس موفقیت در زندگی کافی نیستند». مایکل بوکنر
در این نوشته میخواهیم دربارهی آنچه زندگی موفق میخوانیمش از زبان کسانی مثل باراک اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا گرفته تا نویسندهی فقید مایا آنجلو (Maya Angelou) با شما صحبت کنیم. با این نوشته همراه باشید.
ریچارد برانسون
ریچارد برانسون یکی از کارآفرینان برجستهی انگلیسی و بنیانگذار گروه شرکتهای ویرجین با ارزشی بالغ بر 5 میلیارد دلار، موفقیت را با شاد بودن( رابطه موفقیت و شادکامی) مرتبط میداند. این سرمایهگذار بریتانیایی معتقد است موفقیت با میزان رضایت خاطر ما در زندگی شخصی رابطهی مستقیم دارد.
«افراد اغلب میزان موفقیت خود را با مقدار درآمدشان یا موقعیت افرادی که با آنها در ارتباطند، میسنجند. به نظر من اگر میخواهید بدانید چقدر زندگی موفقی دارید باید ببینید چقدر احساس خوشحالی میکنید».
آریانا هافینگتون
این نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی-یونانی تبار یکی از مؤسسان و سردبیر نشریهی «هافینگتون پست» معتقد است پول و قدرت ضامن داشتن زندگی موفق نیست.
این تحلیلگر سیاسی معتقد است درحالیکه که اکثر افراد پول و قدرت را عوامل مهمی برای موفقیت میدانند اما عامل سومی هم وجود دارد که دیگران از آن غافلند:
«برای زندگی کردن به معنای واقعی کلمه، آنگونه که دلمان میخواهد و استحقاقش را داریم، به عامل سومی فراتر از پول و قدرت نیاز داریم. میتوانید نام این عامل را هرچه دلتان میخواهد بگذارید؛ اما این عامل 4 رکن اساسی دارد: تندرستی، خرد، شگفتی و بخشندگی».
وجود تمام این عوامل در کنار هم به شما در مراقبت از بعد روانی زندگیتان کمک میکند و میتوانید زندگی موفق واقعی را تجربه کنید.
مارک کوبان
این سرمایهدار و صاحب تیم بسکتبال دالاس ماوریکس در لیگ NBA آمریکا، شرکت HDnet و چند شرکت دیگر معتقد است برای موفقیت نیازی به پول نیست.
«زندگی موفق برای من وقتی شروع میشود که صبح با لبخندی بر لب بیدار میشوم و به یاد میآورم روز عالی دیگری در پیش است. من زمانی به معنای واقعی خوشحال بودم و زندگی موفقی داشتم که درآمدم کم بود، شش نفری در یک آپارتمان سه اتاقه زندگی میکردیم و روی زمین میخوابیدم».
جان وودن
این مربی بسکتبال افسانهای با کسب 620 عنوان پیروزی باشگاهی و 10 عنوان ملی، موفقترین مربی بسکتبال در تاریخ باشگاههای بسکتبال آمریکاست و احساس رضایت در زندگی را رمز زندگی موفق میداند.
اما تعریف او از موفقیت بیشتر دربارهی رقابتهای بینفردی است. او در گفتوگو با رسانهی خبری TED Talk در سال 2001 عنوان کرد:
«آرامش ذهنی برایند رضایت درونی فرد است. اگر برای انجام هر کار یا رسیدن به هر هدفی تا جایی که توان دارید تلاش کنید، احساس رضایت فردی را تجربه خواهید کرد».
وارن بافت
این کارآفرین، سرمایهگذار، بازرگان و نیکوکار آمریکایی، روابط را برتر و بالاتر از هر چیز دیگری در زندگی میداند. او که در حال حاضر موفقترین سرمایهگذار قرن بیستم و دومین ثروتمند دنیا بعد از بیل گیتس شناخته میشود، تعریفش از زندگی موفق هیچ ارتباطی با پول و سرمایه ندارد. این رئیس هیئتمدیرهی شرکت برکشایر هاتاوی در یکی از نشستهای سالیانه این شرکت به نقل از جیمز آلوتسر گفت:
«من بهاندازهی تعداد افرادی که دوستم دارند، موفق هستم».
بیل گیتس
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و یکی از کارآفرینان بنام که همگی او را بهخوبی میشناسیم، شرط زندگی موفق را در میزان تأثیرگذاری ما بر جامعه میداند. او که با دارایی برابر با 86 میلیارد دلار ثروتمندترین مرد دنیاست، زندگی موفق را در داشتن روابط خوب و بهجا گذاردن میراث نیکو از خود برای آیندگان میداند.
«وارن بافت همیشه میگفت ببینید نزدیکانتان چقدر خوشحالند یا چقدر دوستتان دارند، آنوقت میفهمید در زندگیتان موفق بودهاید یا نه! این احساس موفقیت زمانی کامل خواهد شد که شما متفاوت باشید، در زندگیتان در پی ساختن چیزی باشید، به پرورش کودکان بپردازید و به افراد نیازمند کمک کنید».
مایا آنجلو
این نویسندهی معروف آمریکایی زندگی موفق را لذت بردن از کاری که انجام میدهید عنوان میکند. این شاعر و نویسندهی فقید که در سال 2014 در سن 86 سالگی درگذشت بیشتر عمر خود را پشت حجمی از کتابهایش و در مطالعه و نوشتن گنجینهی جملات پندآموز بهسر برد. تعریفی که او از زندگی موفق دارد یکی از بهترین و زیباترین تعاریف زندگی است.
«زندگی موفق یعنی به خودتان افتخار کنید. به دنبال کاری باشید که به آن عشق میورزید و سعی کنید هر کاری را که انجام میدهید، برای خودتان دوستداشتنی کنید».
دیپاک چوپرا
این پزشک، نویسنده و معلم معنوی متعقد است موفقیت یعنی شخصیت شما مدام در حال رشد باشد و این ارتقای شخصیت پایدار بماند. او در کتاب «هفت قانون معنوی» خود مینویسد:
«موفقیت در زندگی میتواند پیشرفت مداوم برای رسیدن به سعادت و خوشبختی باشد. دست یافتن به اهداف متعالی و بهبود آنها رمز زندگی موفق است».
باراک اوباما
باراک اوباما کسی است که به بالاترین مقام دولتی در یک کشور بزرگ رسید، اما او قدرت را به معنای کسب موفقیت نمیداند. او ترجیح میدهد زندگی آدمها را تغییر بدهد تا احساس موفقیت کند. در همین رابطه در سال 2012 میشل اوباما در مجمع ملی دموکراتیک عنوان کرد که شوهرش میخواهد حقوق تمام افراد پردرآمد را کاهش بدهد تا در عوض بتواند با برپایی مجدد کارخانهها و کارگاههای فولاد و فلزات در محلههای مختلف برای افراد بیشتری اشتغال ایجاد کند.
«موفقیت ارتباطی به میزان درآمد شما ندارد، باید ببینید چگونه میتوانید زندگی دیگران را تغییر بدهید».
توماس ادیسون
این مخترع شناختهشده با بیش از 1000 عنوان اختراع ثبتشده، دیوانهی کار کردن است و زندگی موفق را در سختکوشی خلاصه میکند، تا جایی که رکورددار 60 ساعت کار متوالی و بدون وقفه است. پس به همان نسبت هم تعریف بلندپروازانه و هیجانانگیزی از موفقیت دارد:
«موفقیت مستلزم 1 درصد اشتیاق و علاقه و 99 درصد سختکوشی و پشتکار است».
استفن کاوی
این معلم، نویسنده، تاجر و سخنران انگیزشی آمریکایی که قسمت اعظم محبوبیت و موفقیت خود را مدیون کتاب پرفروشش «هفت عادت افراد تأثیرگذار» با تیتراژ بیش از 25 میلیون نسخه است تعریف جالبی از زندگی موفق دارد. او موفقیت را حسی کاملا منحصربهفرد میداند.
«اگر بتوانید دقیقا تصور کنید در مراسم تدفینتان چه اتفاقی میافتد، میتوانید به تعریف مشخصی از موفقیت برسید».
جان پل جونز
این کارآفرین و میلیاردر خودساختهی آمریکایی همانند ادیسون موفقیت را در کارِ سختِ تماموقت میداند. او که مؤسس یکی از برندهای محصولات آرایشی موست به گفتهی خودش این راز موفقیت را هنگامی آموخته که مرد جوانی بوده و در یک خشکشویی کار میکرده است. او چون لباسها را خیلی خیلی تمیز میشسته است، با وجود اینکه از طبقهی پایین اجتماع بوده، توانسته رئیس خشکشویی را تحتتأثیر خود قرار بدهد.
«موفقیت ارتباطی با موجودی بانکتان یا موقعیتی که در آن هستید ندارد. موفقیت یعنی شما کارتان را به بهترین شکل ممکن انجام بدهید آن هم جایی که هیچکدام از همکارانتان به کیفیت انجام آن کار توجهی ندارند».
برگرفته از: businessinside