مرتضی ضامنی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه سن فرسودگی تاکسیها طبق مصوبه هیات وزیران 10 سال است اظهار کرد: هر تاکسی که به سن 10 سال برسد مشمول فرسودگی است و باید در طرح نوسازی شرکت کند. در حال حاضر نیز که درسال 96 هستیم ، تاکسیهایی با ساخت سال 86 مشمول فرسودگی میشوند. بنابراین این تاکسیها نیز باید برای نوسازی مراجعه و ثبت نام کنند.
وی ادامه داد: هیات وزیران سال گذشته طی مصوبهای تکلیف کرد که تاکسیها در همان سالی که به سن فرسودگی میرسند موظفند در همان سال هم جهت نوسازی مراجعه کنند.اگر جهت نوسازی مراجعه ای نشود شهرداری شهر مربوطه موظف است که پروانه فعالیت آنها را متوقف کند و اجازه فعالیت به آنها ندهند. قاعدتا وقتی تاکسی پروانه فعالیت نداشته باشد کارکرد آن هم غیرمجاز خواهد بود. البته سعی ما بر این است که در حال حاضر از اهرمهای تشویقی در این موضوع استفاده کنیم. به عبارت دیگر درصورت عدم مراجعه تاکسیهای فرسوده تا پایان سال قطعا محدودیتهایی اعمال خواهد شد.
سرپرست اتحادیه تاکسیرانیهای شهری اضافه کرد: مالکان تاکسیهای فرسوده بایستی به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و در آنجا نیز با ورود به سایت مربوطه در فرآیند ثبت نام قرار گیرند. سپس بعد از تکمیل پرونده و دریافت تسهیلات بانکی خودروی فرسوده خود را تحویل نمایندگی که مقرر است خودروی جایگزین را تحویل بگیرند داده و به صورت کلید به کلید خودروی جایگزین را تحویل بگیرند.
ضامنی در پایان گفت: در حال حاضر از 79 هزار و 349 نفر ثبت نامی در طرح نوسازی تاکسی فرسوده ، 65 هزار و 897 نفر ثبت نامشان را تکمیل کردهاند. همچنین 58 هزار و 125 نفر خودروی جایگزین را تحویل گرفته و7هزارو 674 نفر هم طرح اسقاط بدون جایگزین را انجام دادند. یعنی خودروی فرسوده را تحویل داده ولی خودروی جایگزین تحویل نگرفتند و از سامانه نیز خارج شدند.به عبارت دیگر حدود 66 هزار دستگاه خودروی تاکسی فرسوده از رده خارج شده است.