به گزارش ایسنا، دکتر جانالله کریمی مطهر در نشست خبری امروز (سهشنبه) که به مناسبت هفته پژوهش در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، به شرح فعالیت شورای متون و کتب علوم انسانی پرداخت و گفت: اکنون بیش از 21 سال از فعالیت این شورا میگذرد. هدف شورا در طول این سالها کمک به رشد تفکر انتقادی در تولیدات علمی دانشگاه بوده است.
وی ضمن اشاره به تمرکز این شورا در نقد متون درسی دانشگاهی، توسعه فرهنگ نقد و کمک به اصلاح برنامههای آموزشی و سرفصلها را از دیگر اولویتهای مهم این شورا دانست.
کریمی مطهر چهار محور اصلی جشنواره ملی نقد متون و کتب علوم انسانی را مبانی نقد، روش نقد، تجارب حرفهای نقد و چشمانداز نقد مطلوب دانست و افزود: در این جشنواره تاکنون 100 مقاله از 40 دانشگاه و مرکز علمی کشور از 20 استان گوناگون دریافت شده است.
رئیس دبیرخانه شورای متون و کتب علوم انسانی با اعلام اینکه این جشنواره در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ثبت شده، ادامه داد: در این جشنواره 82 داور در گروههای دهگانه به داوری مقالات پرداختهاند.
وی همچنین از برگزاری پیشهمایشهای گروههای تخصصی 17گانه پیش از آغاز جشنواره خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این پیشهمایشها این است که با آمادگی بیشتر به استقبال جشنواره برویم.
دبیر جشنواره ملی نقد متون و کتب علوم انسانی ضمن اشاره به پایان فاز مطالعاتی جشنواره، اضافه کرد: در این فاز بیش از 100 پروژه تعریف شده است. در فاز دوم نیز بیش از 10 طرح تصویب نهایی شده و نزدیک به 40 طرح نیز مراحل نهایی بررسی را طی میکند.
کریمی مطهر بر لزوم وجود مسالهمندی در حوزه پژوهشگاههای علوم انسانی تاکید کرد و گفت: در این زمینه باید پژوهشهای یکپارچه و مسالهمندی انجام شود. این مهم است که ما در کنار اتخاذ رویکرد بومگرایانه از اتفاقات مهم در عرصه جهانی نیز با خبر باشیم.
وی در پایان با بیان اینکه در این جشنواره از پیشکسوتان حوزه نقد تقدیر به عمل خواهد آمد، اظهار کرد: مقالات برتر این جشنواره در مجله شورا چاپ خواهد شد.