به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، عبدالقادر رحیمی رئیس کمیسیون حقوق بشر در حوزه غرب افغانستان با اشاره به وضعیت بد کودکان کارگر در هرات گفت: عدم وجود قانون برای کودکان کارگر در افغانستان سبب شده است تا کودکان بدون اطلاع از حقوق خود مشغول کارهای سخت شوند که این کار خود سبب میشود تا ضربه بزرگی به زندگی و وضعیت روحی کودک وارد شود.
وی افزود: طبق ماده قانون کار برای کودکان ، کودکان زیر سن 18 سال حق کار ندارد و باید خانوادهها در قسمت سواد و آموزش کودکان تلاش کنند اما در حال حاضر این کودکان در بازار کار نه تنها کارهای شاقه انجام میدهند بلکه از سوی دیگر در معرض خطرهای جدی مانند مبتلا شدن به بیماری سخت، خطر معتاد شدن، سو استفادههای جنسی از آنها ، و مهمتر از آن استفاده آنها از سوی مافیای مواد مخدر برای انتقال مواد مخدر و همکاری در حملات تروریستی است.
ثریا صبح رنگ کمیسر کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت: در حال حاضر پس از بررسی های انها در افغانستان 1.9 میلیون کودکان مشغول کارهای سبک و سنگین هستند که 1.2 میلیون دیگر نیز مستقیم مشغول کارهای سخت در کارخانهها، معادن ، تعمیرگاههای خودروهای سنگین هستند که بر اساس تمام قانون های موجود این کارها برای کودکان ممنوع است و دولت را در حمایت از این کودکان بی توجه و بی برنامه میخواند.
وی افزود: کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در یک تحقیق در تمام ولایت های افغانستان این معضل را ریشه یابی خواهد کرد و پس از آن با دست یافتن به راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکل این گزارشها را با دولت شریک خواهند ساخت تا دولت از این پس با اجرایی کردن قانون منع کار برای کودکان زیر سن 18 سال در زمینه آموزش و پرورش این کودکان نیز اقدام کند.
نعیم صابر مسوول تامین عمومی ریاست کار و امور اجتماعی در هرات بر بیتوجهی دولت نسبت به نظارت بر کارهای سخت کودکان تاکید دارد و گفت: رئیس جمهوری افغانستان به تعهداتش به جامعه ملل متحد برای حمایت از کودکان کارگر عمل نکرده است و تا حال کارهای نمایشی را انجام داده است .
کودکان زیادی همه روزه در تعمیرگاههای خودروهای سنگین و کارخانه های هرات مشغول کار هستند و از حقوق خود اطلاع ندارند از سوی دیگر نیز مسوولان حقوق بشر هشدار میدهند که این کودکان کارگر طعمه خوبی برای مافیای مواد مخدر و گروههای تروریستی خواهند بود.
/