به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز در همایش مجریان برگزارکننده انتخابات در سراسر کشور با اشاره به اینکه انتخابات برای کشور مردم سالار ایران که مردم سالاری دینی دارد، مبارک است، گفت: شعف سیاسی که در کشور با انتخابات به وجود می آید قابل قیاس با سایر وجوه در کشور نیست. مردم احساس می کنند در سرنوشت خود تصمیمگیر هستند.
وی افزود: این شعف برای پایداری امنیت و توسعه اقتصادی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه اختلاف نظرها در انتخابات به صورت جدی عیان شده که می تواند خود شورآفرینی ایجاد کند، ادامه داد: این مسئله خوب است که هر از گاهی فضای کشور منبعث شده و از بالاترین سطوح تا بخش های مختلف مورد بحث قرار گیرد. دین به ظرفیت سازی در کشور کمک می کند. به شرط اینکه به درگیری و سایش های بلاوجه تبدیل نشود.
لاریجانی گفت: انتخابات میدان تاخت و تاز سیاسی برای از بین بردن ظرفیت های رقیب نیست بلکه میدانی است تا مردم اختلاف نظرها را شناخته و برای رأیدهی نظر پیدا کنند.
وی افزود: تخریب ها امر مبارک انتخابات را تنزل داده و باعث دلخوری ها می شود در عین حال ظرفیت کشور را کاهش خواهد داد، اما در این بین فرمانداران و استانداران می توانند این امور را سامان دهند. باید ساماندهی طبیبانه برای بخش های سیاسی انجام دهیم.
رئیس مجلس افزود: رایزنی های پشت صحنه برای کسانی که وارد میدان می شوند تا برای اینکه با سلامت رفتاری کار را پیش ببرند امری مهم به شمار می رود.
لاریجانی با اشاره به اینکه انتخابات پرشور همیشه برای کشور مهم است، تصریح کرد: امروز این امر مهمتراست. شرایط کشور در عرصه منطقه ای و بین المللی ایجاب می کند درخشندگی مردم سالاری را به رخ همگان بکشیم.
وی با اشاره به اینکه پس از بحث هسته ای دشمنان ایران به سراغ موضوعات دیگر فراخوانده شوند، خاطرنشان کرد: باید شفافیت مردم سالاری را در این انتخابات به رخ بکشیم. باید نشاط سیاسی در کشور به وجود آید.
رئیس مجلس ادامه داد: باید تلاش کنیم به روش های گوناگون منزلت سیاسی کشور را به رخ بکشیم این کار بزرگی است.
لاریجانی گفت: مولفه حضور جدی مردم در پای صندوق های رأی برای ما مهم است و با توجه به مسائل منطقه ای و بین المللی این امر بار مضاعف پیدا کرده است.
وی با اشاره به ضرورت اجرای مر قانون در انتخابات ادامه داد: هر چه انتخابات سالم و با نزاکت باشد رغبت عمومی برای شرکت در انتخابات بیشتر خواهد شد، اگر احساس شود ظرفیت های مختلف به رأی مردم سامان می دهند اثر سوء به دنبال دارد. باید فضا از لحاظ قانونی برابر بوده و روحیه حق طلبی و عدالت خواهی جاری باشد.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی افرادی که صلاحیت کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را دارند، عنوان کرد: داشتن توان مدیریتی مهم است این گونه نیست که اگر کسی سابقه مدیریت خوبی دارد می تواند کشور را اداره کند بلکه باید سهم همه جانبه از مسائل کلان کشور و موضوعات داخلی و خارجی داشته باشد.
لاریجانی با اشاره به انتخابات شوراها خاطرنشان کرد: شوراها در کشور مقام سیاسی نیست بلکه بیشتر برای آبادانی وضع شده است نباید وجوه سیاسی در مسئله سایه بیافکند، امانتداری و توانمندی ها می تواند این پروژه را موفق کند.
وی اضافه کرد: افرادی که در گذشته در مسائل اقتصادی لغزش داشتند به درد این کار نمی خورند. اگر امانتداری اقتصادی باشد، شوراها می توانند موفق باشند والا برخی شوراها بخاطر تخلفات توسط قوه قضائیه دستگیر شدند.
رئیس مجلس با بیان اینکه امروز هیچ اولویتی مهمتر از اقتصاد نداریم، توضیح داد: استراتژی کشور در منطقه داعیانه جلو می رود. علی رغم اینکه در برخی وجوه اقتصادی کارهای خوبی انجام شده، اما هنوز به چرخه مطلوب تبدیل نشده است. ما با دقت در حوزههای اقتصادی نیروهای خود را بسیج نکردیم.
لاریجانی با اشاره به سخن رهبری مبنی بر اینکه انتخابات حق الناس است، اعلام کرد: بار لوازم این کار به دوش همه ما است. اگر بخش های اجرایی به این سخن توجه نکنند، به حرف تمام قواره نظام دست پیدا نکردیم.
وی افزود: حق نداریم راجع به حق الناس تصمیم دیگری بگیریم و در آغاز کار و در جریان انتخابات اگر کسی تخلف کرد، به آن رسیدگی کرده و آن را ساماندهی کنیم.