ماهان شبکه ایرانیان

دیتاسنترهای یخی اپل، فیس‌بوک و گوگل را در کشورهای نوردیک ببینید

فناوری اطلاعات > سخت افزار - تئوری نصب دیتاسنتر در مناطق یخی با هدف کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها در دهه اخیر باعث ایجاد مراکز داده بزرگی در کشورهای حوزه نوردیک شده است.

دیتاسنترهای یخی اپل، فیس‌بوک و گوگل را در کشورهای نوردیک ببینید

به گزارش خبرآنلاین، کشورهای نوردیک (اسکاندیناوی و سرزمین‌های جزیره‌ای اقیانوس اطلس) شامل دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد هستند که پذیرای کمپانی‌های بزرگی مانند اپل، گوگل، فیس‌بوک و آی بی ام بوده‌اند و در دو سال اخیر دیتاسنترهای جدیدی در آنجا افتتاح شده که به نوشته کمپانی مشاوره‌ای برادگروپ در 18 ماه گذشته پذیرای 3 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این زمینه بوده است.

عکس زیر دیتاسنتر گوگل در هامینای فنلاند را نشان می‌دهد.

یکی از فاکتورهای مهم برای مهاجرت دیتاسنترها به این منطقه ارائه تسهیلات برای استفاده از انرژی ارزان قیمت و تقریبا 100 درصد آبی و سبز به عنوان انرژی‌های تجدیدپذیر است که سهولت در ساخت دیتاسنتر در این مناطق را تضمین کرده است. وجود 800 مگاوات برق و رساندن آن به 5500 مگاوات انرژی تجدیدپذیر وسوسه انگیز شده است.

تصویر زیر تاسیسات انرژی دیتاسنتر گرین مانتین را در Rjukan  نروژ نشان می‌دهد.

دلیل بعدی پایین بودن متوسط دما در این مناطق است که مثلا در Luleå در شمال سوئد در طول سال به 2 درجه بالای صفر می‌رسد و از نوامبر تا مارس نیز همیشه زیر صفر است.

دلیل دیگر پایدار بودن کشورهای نوردیک است که در آنجا تغییرات سیاسی واقتصادی بحران آفرین نداریم و به طور کلی رفتارهای مخاطره آمیز سیاسی که باعث عدم ثبات شود را مشاهده نمی‌کنیم.

گفتنی است سوئد، دانمارک و فنلاند پذیرای دیتاسنترهای خصوصی گوگل، فیس‌بوک و اپل شده‌اند و هرچند در نروژ فعلا چنین تاسیساتی ندارند، اما آی بی ام دیتای خود را در دیتاسنتر Lefdal Mine مستقر کرده و خدمات آی تی می‌دهد.

گوگل اولین کمپانی بود که در سال 2009 به منطقه نوردیک آمد.آنها کارخانه قدیمی 60 ساله‌ای را در منطقه هامینای فنلاند خریده و با سرمایه‌گذاری اولیه 236 میلیون دلار تبدیل به دیتاسنتر کرده و از سال 2011 وارد فاز عملیاتی کردند.

عکس زیر دیتاسنتر گوگل را در فنلاند نشان می‌دهد.

در سال 2011 فیس‌بوک اولین دیتاسنتر خود را در خارج از آمریکا در شهر Luleå در 100 کیلومتری جنوب منطقه قطب شمال و نزدیک چندین کارخانه تولید برق آبی بنا کرد و در مساحت 28 هزار متر مربع در سال 2013 وارد فاز اجرایی کرد. در سال 2016 نیز فیس‌بوک دومین دیتاسنتر خود را در منطقه افتتاح کرد.

در سال 2013 دیتاسنتر نروژی گرین مانتین تسهیلاتی را در انبار سابق مهمات ناتو در سواحل جنوب غربی منطقه Stavanger ایجاد کرد که لابلای یخ‌های همیشگی، فضایی به مساحت 13600 متر مربع ایجاد کرد تا کمپانی‌های آی تی بتوانند از خدمات آن بهره‌مند شوند. برق 26 مگاواتی سبز ایده جذابی بود که بزرگان قوم آی تی را به این منطقه کشاند.

عکس زیر تاسیسات سابق ناتو در نروژ را نشان می‌دهد که تبدیل به دیتاسنتر شده است.

اپل در سال 2015 شروع به ساخت یکی از بزرگترین دیتاسنترهای خود در Viborg دانمارک کرد که قرار است در برنامه توسعه 10 ساله به مساحت 166 هزار متر مربع وسعت یابد. دلیل اصلی انتخاب این منطقه انرژی تولید شده از باد است. مزرعه تولید الکتریسیته به عنوان انرژی سبز در نزدیک مرز نروژ جذابیت خاصی برای اپل داشته است. گرمای تولید شده در دیتاسنتر به سوی سیستم گرمایشی خانه‌های اطراف هدایت می‌شود. قرار است به زودی این دیتاسنتر افتتاح شود.

فیس بوک دومین دیتاسنتر خود در نوردیک و سومین در اروپا را در اکتبر 2016 افتتاح کرد که در منطقه Odense در دانمارک به مساحت 184 هزار متر مربع واقع شده است. البته خودِ دیتاسنتر اصلی 92 هزار متر مربع فضا را در بر گرفته است.

دیتاسنتر Lefdal Mine که در شمال غربی سواحل نروژ و روی یک معدن متروکه ساخته شده از عجیب‌ترین‌ها محسوب می‌شود که از 6 تونل قدیمی این معدن که کنار یک آبدره هم قرار دارد؛ استفاده شده و تاسیسات دیتاسنتر در داخل این 6 تونل به مساحت کلی 120 هزار متر مربع نصب شده است. هزینه اولیه ساخت 26 میلیون یورو بوده و تاسیسات آی بی ام در این محل قرار داده شده است.

جولای 2017 اپل اعلام کرد قصد ساخت دومین دیتاسنتر خود را در دانمارک در منطقه Aabenraa نزدیک مرز آلمان دارد. این دیتاسنتر قرار بود در ایرلند ساخته شود که به دلیل مشکلات پیش‌آمده تصمیم گرفته شد اینجا ساخته شود. 2019 سال افتتاح آن اعلام شده است.

کمپانی آمریکایی-نروژی Kolos خبر از ساخت بزرگترین دیتاسنتر جهان در شهر Ballangen در 225 کیلومتری قطب شمال و نزدیک شهر نارویک داده است که می‌تواند تا 2 گیگاوات برق از انرژی آبی تولید شده در منطقه استفاده کند که اگر این دیتاسنتر راه بیفتد، بزرگترین در نوع خود در جهان خواهد بود. کمپانی HDR آمریکا در این پروژه مشارکت خواهد کرد و دیتاسنتری به مساحت 600 هزار متر مربع ساخته خواهد شد.

5656

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان