به گزارش ایسنا، پس از اجرای طرحهای آبرسانی روستایی حدود 1000 روستا از آمار روستاهایی که با تانکر آبرسانی میشدند کم شد که این بجز صرفه جویی در سوخت، سبب شد تا هزینه زیادی نیز از دوش دولت برداشته شود؛ زیرا آبرسانی تانکری با توجه به مسافت، برای دولت بین 15 تا 30 هزار تومان در هر مترمکعب هزینه در بر داشته است.
تا سال 1392 هیچ ردیف بودجه آبرسانی روستایی وجود نداشت و در سال 1393 برای اولین بار 200 میلیارد تومان و در سال 1394، اعتبار 300 میلیارد تومان برای این طرحها در نظر گرفته شد، در سال گذشته اعتبار 330 میلیارد تومان در ردیف بودجه آبرسانی روستایی لحاظ شد که این میزان در سال جاری تا 1100 میلیارد تومان افزایش داشته است.
در سال 1395 حدود 3000 روستا آبرسانی شد بهطوریکه دو میلیون نفر تحت پوشش آب پایدار و مستمر قرار گرفتند ولی همه مشکلات آب روستایی کشور حل نشده و با یک ششم اعتبار مورد نیاز تنها یک سوم مشکل حل شده است.
ازسوی دیگر در زمان حاضر در سطح کشور در قالب مجتمعهای آبرسانی، حدود 4000 روستای غیر برخوردار و فاقد شبکه و 3300 روستای سطح دو که با مشکلات شبکه مواجه هستند تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی نیستند لذا بایستی حدود 8000 روستا آبرسانی شود تا تمامی روستاهای کشور تحت پوشش شبکه آبرسانی سالم و بهداشتی قرار گیرند و برای تحقق این امر، اعتباری بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان نیاز است.
در حال حاضر 25 درصد کشور در انتظار آب هستند و گرچه دولت امید توجه مناسبی به مساله آبرسانی روستایی داشته و اقدامات خوبی نیز در این راستا انجام شده اما بدیهی است که تا عدم تخصیص اعتبار پیشنهادی شرکت های آب و فاضلاب نمی توانند ادامه کار را پیش ببرند لذا باتوجه به اهمیت آبرسانی و حیاتی بودن این نیاز برای مشترکان لازم است که دولت توجه و عنایت بیشتری به این مهم داشته باشد.
بر اساس وعده های وزارت نیرو قرار شده 55 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به شبکههای قبلی اضافه و 2000 روستا تا انتهای امسال آبرسانی شوند که تا امروز یک هزار و 486 روستا از آب مناسب برخوردار شده اند.