به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهروز عمرانی- معاون پژوهشی پژوهشگاه -به مناسبت انتشار این گزارش گفت: آسیبهایی که همواره میتواند مرکز اسناد یک مرکز مطالعاتی را تهدید کند، ما را بر آن میدارد تا به صورتهای گوناگون برای حفظ اسناد و یافتههای علمی مراکز علمی و تحقیقی کوشش کنیم. در این میان آسیبهایی که در دوره انتقال شتابآلود پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از تهران به شیراز متوجه اسناد پژوهشی، علمی و فرهنگی پژوهشکدههای این پژوهشگاه شد، نیاز به اندیشه در مورد تمهیدات مختلف در جلوگیری از اتفاقات مشابه را حیاتی میکند.
عمرانی بیان کرد: متاسفانه فقدان شناسنامهای که بتواند به طور دقیق گزارش پژوهشی درباره آسیبهای مذکور در پژوهشکده ارائه کند و راهنمای گزارشهای گم شده باشد، معضلی دیگر شد. تهیه شناسنامههایی که گزارش سالانه پژوهشهای پژوهشکدههای مختلف را در بر داشته و به معرفی آنها بپردازد، یکی از قدمهای مهم در حفظ و حراست از یافتهها و کوششهای علمی و پژوهشی است که با بودجه عمومی به انجام میرسد.
او ابراز امیدواری کرد: در مسیر تهیه شناسنامههای مذکور گامهای تکمیلی برداشته و راه برای شناسنامههای تخصصیتر هموار شود.
علیرضا حسن زاده -رییس پژوهشکده مردم شناسی- نیز در اینباره گفت: هدف از تهیه این شناسنامه نه تنها ارائه تصویری از فعالیتهای پژوهشکده مردمشناسی در دوره یاد شده، بلکه پیگیری دو هدف دیگر همزمان با تهیه این شناسنامه است.
به گفته او، یکی از این اهداف آن چیزی است که فیسلوف آلمانی هابرماس از آن با نام شفافسازی یاد میکند و دیگر دمکراتیک شدن علم که خود با پروژه شفافسازی ارتباطی تنگاتنگ دارد.
حسن زاده ادامه داد: متأسفانه با وجود آنکه پژوهشکده مردمشناسی قدیمیترین نهاد مطالعاتی علوم اجتماعی کشور است، اما هیچ کتابنامه یا شناسنامه موضوعی و تفصیلی در مورد فعالیتهای پژوهشی این پژوهشکده که بتواند بررسی انتقادی فعالیتهای آن را ممکن سازد وجود نداشته است.
او افزود: پژوهشکده مردمشناسی با توجه به هدفها و ضرورتهای یاد شده، مجموعههایی چون کتاب مردم شناسی را در سال 1395 در هشتادمین سال تأسیس نهاد مردمشناسی در ایران تولید و منتشر کرده و حال به کوشش مریم پهلوان شریف مسئول مرکز اسناد پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نخستین جلد از پژوهشنامه و شناسنامه پژوهشهای پژوهشکده مردمشناسی را فراهم میکند.
حسنزاده بیان کرد: این تلاش همچنان ادامه خواهد یافت و مجلد دیگر این تلاش با نام پژوهشنامه پژوهشهای پژوهشکده مردمشناسی از سالهای 1384 تا 1392 به زودی آماده انتشار خواهد شد. در همین حال این پژوهشکده درصدد است تا کتابنامه کتابهای خود را نیز آماده کند.