به گزارش خبرنگار مهر، کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجه کشورمان در پنل نخست کنفرانس امنیتی تهران که با موضوع ترتیبات امنیتی عرب آسیا، جمهوری اسلامی ایران و بازیگران منطقه ای برگزار شد، گفت: در طول چهار دهه اخیر منطقه غرب آسیا دچار تحولات زیادی شد که از جمله آن می توان به تجاوزهایی که به کشورهای همسایه انجام شد، اشاره کرد.
وی افزود: از جمله این تجاوزها تجاوز عراق به ایران، تجاوز شوروی سابق به افغانستان، تجاوز عراق به کویت، تجاوز آمریکا به عراق و در شمال آفریقا تجاوز کشورهای غربی به لیبی و تحولاتی که در زمان انقلاب عربی افتاد اشاره کرد.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان گفت: دخالت های غیرقانونی کشورهای منطقهای و فرامنطقه ای در امور داخلی کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق، بحرین و یمن تحولات زیاد و شرایط ناگوار را در منطقه فراهم ساخت.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: حرکت های مردمی که در این منطقه رخ داده حق مردم هر کشور بوده که در جهت اثبات مسائل گام بردارند و این یک امر طبیعی است.
خرازی افزود: سواستفاده برخی از قدرت ها از این خیزش های مردمی را شاهد بودیم مانند آنچه در سوریه اتفاق افتاد که با دخالت های بیگانگان، ارسال اسلحه و حمایت از گروه های تروریستی موجب کشتار و تخریب و بدنامی اسلام را فراهم کردند.
وی ادامه داد: از تحولات دیگری که در این سال ها با آن روبرو بودیم ظهور هویت های نوظهور چه در قالب گروه های تکفیری و چه در قالب گروه های مقاومت و مردمی است که در برابر تروریست ایستاد و توانستند تا حد زیادی پروژه های تروریستی را نابود کند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: با چنین اوضاع درهمی که در منطقه داشتیم و مشکلات زیادی که شاهد بودیم باید دنبال راه حل باشیم که چگونه می توانیم برای برون رفت از این مشکلات تلاش کنیم.
خرازی تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران حمایت از کشورهای مستقر و جلوگیری از فروپاشی نظام های مستقر و تجزیه کشورهای منطقه است، ما چنین سیاستی را همواره دنبال کرده ایم و برای گفتگو با کشورهای منطقه برای کاهش تنش ها و ایجاد ثبات و امنیت آماده هستیم.
خرازی همچنین در جمع بندی پنل اول نشست تخصصی ترتیبات امنیتی غرب آسیا که ریاست آن را به عهده داشت اظهار کرد: آنچه که مورد تاکید قرار داشت مخالفت با دخالت کشورهای خارجی بود و نیز لزوم مبارزه با تروریسم و گفتوگو با کشورها و تلاش های آنان برای از بین بردن بی ثباتی و همکاری های اقتصادی که میتواند کشورهای منطقه را بهم نزدیک تر کند.
وی افزود: امروز منطقه از یک بیداری برخوردار است که ما اسم آن را بیداری اسلامی می گذاریم و کشورهای منطقه طی آن مسئولیت خود را درک می کنند ، آنچه در سال های اخیر شاهدش بودیم جنگیدن و مقابله مردم با داعش و گروهک های تروریستی بود که نشان از همین بیداری اسلامی است که خودش می تواند نقطه امیدی باشد و دولت های ما می توانند از این فرصت و نقطه امید بهترین استفاده را بکنند که موضوع مهمی است تا ما را به سمت حل مشکلات سوق دهد.
خرازی در پایان تصریح کرد: در منطقه غرب آسیا ایران می تواند منبع تامین انرژی باشد در هر صورت ما در منطقه ای زندگی می کنیم که دخالت ها و منافع بیگانگان زیاد است اما اگر کشورهای منطقه در کنار هم قرار گیرد می توانند در برابر این مسائل مقاومت کنند.