ماهان شبکه ایرانیان

ایرلندی‌ها هم «بوکر»ی شدند

از امسال ناشران ایرلندی هم در رقابت‌های جایزه «من بوکر» حضور خواهند داشت.

ایرلندی‌ها هم «بوکر»ی شدند

به گزارش ایسنا، «بوک‌سلر» نوشت: جایزه «من بوکر» که از مهم‌ترین رویدادهای ادبیات انگلیسی‌زبان جهان محسوب می‌شود، تا چند سال پیش در انحصار انگلیسی‌ها بود اما از سال 2014 پای آمریکایی‌ها هم به این رقابت‌ها باز شد و حالا خبر رسیده از این دوره به بعد، ایرلندی‌ها هم حق شرکت در این جایزه ادبی را خواهند داشت.

با تغییر قوانین جایزه «من بوکر»، از سال 2018 ناشران ایرلندی هم می‌توانند رمان‌های برگزیده خود را برای کسب این جایزه 50 هزار پوندی نامزد کنند.

براساس گفته سخنگوی جایزه «بوکر»، به خاطر رابطه خاص بازار نشر انگلیسی و ایرلندی و این نکته که اکثر ناشران ایرلندی همزمان کتاب‌های خود را در انگلستان هم به چاپ می‌رسانند، قانون جدیدی وضع شده که طبق آن همه ناشران این کشور می‌توانند در رقابت ادبی «من بوکر» شرکت کنند.

یکی از دلایل تصویب این قانون، بها دادن به ناشران مستقل برای حضور در عرصه‌های این‌چنینی است که برخلاف نشرهایی که شعبه‌های خود را در انگلستان دارند، پیش‌تر حق حضور در «من بوکر» را نداشتند.

فهرست اولیه نامزدهای پنجاهمین دوره این جایزه ادبی که شامل 12-13 اثر می‌شود، در ماه جولای اعلام خواهد شد. نامزدهای نهایی در ماه سپتامبر و برنده «من بوکر» 2018 روز شانزدهم اکتبر معرفی خواهد شد.

جایزه «من بوکر» که اولین‌بار در سال 1969 برگزار شد، جایزه‌ای است برای بهترین اثر ادبیات داستانی که به زبان انگلیسی نوشته شده است. این جایزه بیش از 40 سال فقط به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع، انگلیسی‌ها و ایرلندی‌ها تعلق می‌گرفت، اما از سال 2014 با وضع قوانین متفاوت، تمام آثار نوشته‌شده به زبان انگلیسی‌ حق شرکت در آن را پیدا کرده‌اند.

زمانی که تصویب شد نویسندگان آمریکایی هم حق شرکت در این رقابت‌ها را دارند، جانجال‌های زیاد به ‌پا شد و برخی به «آمریکایی» شدن این جایزه اعتراض کردند. «پل بیتی»  و «جورج ساندرز» دو نویسنده آمریکایی هستند که در سال‌های اخیر موفق به کسب این جایره شده‌اند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان