برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره از خواندنی ها با مجموعه داستانی از گی دو موپاسان، کتابی جدید از نویسنده کروات اسلاونکا دراکولیچ، پژوهشی درباره غرور و... آشنا شوید.
بابای سیمون (و 31 داستان دیگر)
- گی دو موپاسان
- ترجمه ی فیروزه دیلمقانی
- انتشارات نیلوفر
- چاپ اول: 96
موپسان حدود چهار رمان و بیش از سیصد داستان کوتاه نوشته است و انصافا استاد بی چون و چرای داستانهای کوتاه است. اشتهار موپسان و غنای سبک او چندان نیاز به تعریف و تمجید ندارد. گوناگونی منابع الهام این نویسنده همراه با شیوهٔ بیان که با طنزهایی غالباً به روانی لابلای جملههایش پدیدار میشوند و نیز، هماهنگی کلام با تصاویر واقعیتهای زندگی، با ظرافت و هوشمندی، ذهن خواننده را به چالش می کشد. او، در کالبدشکافی احساس و غوغای درونی و پیچیدگیهای روان، استاد به تمام معنی است.
روایتهایش از ترس تنهایی، خیانتها، دروغ، کمرویی، درشتی، خباثت، فداکاری و هزاران پیچ و خمهای روحی، بیش از هر چیز شواهدی گویا بر مدرنیته آثار او هستند که آمیخته با روانشناسی و غالباً سرشار از طنزهایی گاه گزنده است. نثرش زیبا و موجز است و هرگز خالی، و سخیف و بیمحتوا نیست. گی دو موپسان نویسنده ی فرانسوی، پنجم ماه اوت ١٨٥٠ به دنیا آمد و ششم ژانویه ١٨٩٣ از دنیا رفت.
توطئه ی فلک سوم- جولیو لئونی
- ترجمه ی بنفشه شریفی خو
- نشر قطره
- چاپ اول: 96
فلورانس، ???? میلادی. در کلیسایی متروک خارج از شهر جسد ازریختافتادهی استاد موزاییککار زبردست در پای آخرین اثرش، که نیمهکاره مانده، خودنمایی میکند. دانته آلیگیری جوان و جویای نام، که تازه در جرگهی همشهریان ارشد فلورانس درآمده، برای کشف معمای قتل فراخوانده میشود.
شاعر جوان به تدریج به رازهای کلیسا، که قرار است به دستور پاپ بونیفاس به اولین دانشگاه فلورانس تبدیل شود، پی میبرد و در شهر خود، که از جنگ داخلی خسته شده و به تدریج آغوش به روی رنسانس میگشاید، از وجود حلقهای از مردان اهل علم و دانش آگاه میشود، حلقهای به نام فلک سوم که از قضا روزی استاد موزاییککار هم در آن عضویت داشته تا در کنار سایر استادان به ایجاد دانشگاه جدید کمک کند. دانته میداند با وجود اینکه ردپای کلیسای کاتولیک در این داستان به وضوح دیده میشود، پاسخ سؤالاتش جایی نیست مگر در فلک سوم.
غرور- مایکل اریک دایسون
- ترجمه ی مهین خالصی
- انتشارات ققنوس
- چاپ اول:96
از میان همه گناهان کبیره، به احتمال قوی غرور است که این بحث دامن می زند که آیا اصلاً باید آن را گناه به حساب آورد یا خیر. در واقع بدون حس غرور انسان نمیتواند در زمینه فعالیت خویش به برتری دست یابد یا به تلاش برای رسیدن به آن ادامه دهد.
غرور خوب است یا بد؟ بستگی به این دارد که تصورمان از غرور چه باشد، به چه منابع و تاریخی استناد کنیم، آن را در کدام زمینههای اجتماعی و سیاسی بررسی کنیم، مذهبی باشیم یا غیرمذهبی، و چه تصوری از رذیلت و فضیلت داشته باشیم.
راهنمای بازدید از موزه ی کمونیسم - اسلاونکا دراکولیچ
- ترجمه ی بابک واحدی
- نشر ماهی
- چاپ اول:96
این کتاب نیز مانند سایر آثار منتشر شده از وی در ایران نیز شامل وقایعی از دوران کمونیسم در کشورهای بلوک شرق (چکسلواکی، رومانی، مجارستان، آلبانی و...) است. پیش از این دو کتاب «کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم» با ترجمه رویا رضوانی و «کافه اروپا» با ترجمه نازنین دیهیمی از این نویسنده کروات در ایران منتشر شده که با استقبال زیادی نیز روبرو شده است.
دراکولیچ متولد کرواسی است و در دانشگاه زاگرب در رشته ادبیات تطبیقی و جامعهشناسی تحصیل کرده است. وی از سال 1982 تا 1992 با دوهفتهنامه استارت و هفتهنامه باناس در زاگرب همکاری داشت و در اوایل دهه 90 کرواسی را به دلیل مسائل سیاسی ترک کرد و رهسپار سوئد شد. آثار و مقالات او در بسیاری از نشریات اروپایی و بینالمللی مانند لا استامپا، فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، نیشن، یوروزین چاپ شدهاست.
عشق نامریی- اریک امانوئل اشمیت
- ترجمه ی آسیه و پروانه عزیزی
- انتشارات نگاه
- چاپ اول: 96
هر کدام از داستانهای این مجموعه به ظاهر از چیز دیگری میگویند ولی مخاطب با خواندن آنها آنچه در زیر پنهان است را کشف میکند؛ آنچه را که قهرمانان را به تقدیرهای متفاوتی میکشاند؛ عشق را که باید اشتیاقش را داشت، در طلبش بود و از آن دفاع کرد. و چه زیبا که نویسنده در مؤخره از شأن نزول داستانهایش میگوید که این خود شیرینی مجموعه را دو چندان میکند.