به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، چندی پیش دانشمندان موفق به تولید "نانو ربات" هایی شدند که میتوانند به صورت خودکار مولکولها را جمع آوری کرده و به مکانهای خاص منتقل کنند.
رباتهای مبتنی بر DNA که از جنس DNA ساخته شدهاند، نوید این را میدهند که در تمام ماشینهای میکروسکوپی به کار برده شوند. اما یک مشکل بزرگ راجع به آنها، حرکت کُند آنها است. طرحهای موجود که از "فرآیندهای بیوشیمیایی" برای حرکت استفاده میکنند، ساعتها طول می کشد تا مولکولها را در اطراف بچرخانند که سبب میشود در زمانهای حساس استفاده از آنها غیرعملی باشد. وجود این مشکل دیری نپایید تا اینکه دانشمندان موفق به تولید "نانوربات"های DNA (به ویژه یک بازو) شدند که با استفاده ازمیدانهای الکتریکی، 100 هزار بار سریع تر از نمونههای قبل حرکت میکند. حتی اگر مبنای حرکت آنها به سمت مستقیم باشد.
محققان دریافتند که این رباتها میتوانند با دقت و سرعت "بازو" را از طریق قرار دادن آن در معرض پالسهای الکتریکی که بازو را به جهت درست هدایت میکنند، حرکت دهند. با استفاده از این نانوربات میتوان در کسری از ثانیه، بازو را چرخانده و در موقعیت دیگری قرار دهید.
ممکن است تعداد کمی از این رباتهای"مبتنی بر ژن" در حال فعالیت باشند و بسیاری از آنها به عنوان بخشی از "کارخانههای نانو" فعالیت میکنند. این رباتها میتوانند درعرصه پزشکی، مولکولهای پیچیده را به هم پیوست کنند. یا مواد را در یک سطح کم شناسایی کنند. این پیشرفت در عرصه "نانو ربات" های DNA میتواند استفاده از آنها را در زمینههای مختلف عملی سازد.