به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آذربایجان غربی در سفر سه روزه خود به پاکستان با اعضای اتاق بازرگانی صنایع، معادن و تجارت اسلام آباد پایتخت این کشور دیدار و گفت وگو کردند.
«بهنام تاج الدینی» رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن آذربایجان غربی ریاست این هیات را برعهده داشت.
وی در سخنانی برای اعضای اتاق بازرگانی اسلام آباد گفت: استان آذربایجان غربی سالانه 6 میلیون تن محصولات کشاورزی همچنین عسل تولید می کند و دارای مقام سوم کشور در این زمینه است که ظرفیت های فراوان برای همکاری با پاکستان دارد.
تاج الدینی از فعالان اقتصادی پاکستان درخواست کرد از ظرفیتهای کشاورزی، صنعتی و معدنی برای توسعه مبادلات تجاری دو جانبه اقدام کنند.
وی افزود: تقریبا 32 کامیون حامل کالاهای کشاورزی ایران از 10 روز پیش در مرز پاکستان متوقف هستند و مقامات این کشور علت این موضوع را بیان نکردند.
تاج الدینی تأکید کرد: متوقف کردن کامیونهای حامل کالاهای مختلف ایران توسط پاکستان موجب کند شدن حجم تجارت بین 2 کشور میشود و باید هر چه زودتر به این موضوع رسیدگی شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنانش، اصلاح تعرفه های صادراتی کالا از ایران به پاکستان را لازمه افزایش میزان تبادلات تجاری دو کشور عنوان کرد و گفت: تعرفه صادرات کالا از ایران به پاکستان، اخیرا افزایش چشمگیری داشته و این عامل به عنوان یکی از معضلات پیش روی افزایش مبادلات تجاری ایران و پاکستان مطرح است.
وی از هیأت اتاق بازرگانی پاکستان دعوت به عمل آورد تا برای گسترش روابط تجاری سفری به ایران داشته باشند.
«شیخ عامر وحید» رئیس اتاق بازرگانی اسلامآباد در ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت: علاوه بر سفر هیأت های تجاری 2 کشور باید با برپایی نمایشگاههایی از محصولات مشترک مقدمات افزایش حجم مبادلات تجاری را فراهم کنیم.
وی افزود: با اینکه قراردادهای تجاری با ایران داریم اما این کشور برای واردات پارچه،چرم و برنج از پاکستان تعرفه زیادی در نظر گرفته است که مانع بزرگی برای افزایش حجم تجارت بین اسلامآباد و تهران است.
شیخ عامر وحید از اعضای اتاق بازرگانی ایران درخواست کرد که برای کاهش تعرفه محصولات پاکستانی به ویژه انواع مرکبات مانند نارنگی،برنج،چرم و پارچه وارد عمل شوند.
وی افزود:ایران و پاکستان به عنوان کشورهای همسایه باید گام های محکم تری برای گسترش تجارت دوجانبه بردارند به عنوان مثال باید در خصوص حذف موانع تجارت دوجانبه نظیر موانع بانکی و قوانین دست و پاگیر اقدام جدی کرد.
عامر وحید نبود کانالهای بانکی مشترک بین پاکستان و ایران را یکی از معضلهای گسترش تجارت بین 2 کشور دانست.
وی افزود: تفاهمنامههای بازرگانی 2 کشور باید بازنگری شود و لازم است که تفاهمنامه تجارت آزاد بین پاکستان و ایران امضا شود.
وحید بر گسترش بازرچههای مرزی برای رونق تجارت بین پاکستان و ایران همچنین رفاه حال مرزنشینان تأکید کرد.
آسان سازی روند صدور ویزای تجاری برای بازرگانان ایرانی و پاکستانی و انجام تحقیقات مشترک صنایع غذایی ایران و پاکستان از مواردی بود که در این نشست از سوی فعالان اقتصادی مطرح شد.
اصلاح امور و تشریفات گمرکی در راستای آسان سازی تجارت بین دو کشور محور مذاکرات اعضای اتاق بازرگانی ایران و پاکستان بود.
چندی پیش «مهدی هنردوست» سفیر ایران در پاکستان گفت: تهران به دنبال افزایش حجم تجارت و گسترش روابط دوستانه با اسلامآباد است.
وی افزود: دولت و ملت پاکستان و ایران خواهان گسترش روابط دو جانبه با یکدیگر هستند.
هنردوست گفت: حجم تجارت بین پاکستان و ایران بیش از 31 درصد افزایش یافته است که نشان دهنده تغییرات مثبت در روابط دو کشور است.