به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، اکبر رستمی روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی خود در مرکز رسانه های حکومت افغانستان در کابل گفت که بر اساس طرح وزارت کشاورزی قرار بود امسال میزان تولید زعفران را به مرز 8 تن برسانیم که این رقم بیشتر شد.
وی افزود : سال گذشته شش تن زعفران تولید شد و از آن میزان چهار هزار و 500 کیلوگرم به خارج از کشور صادر شد و از آن میزان 18 میلیون دلار درآمد کسب شد.
رستمی گفت که سال گذشته دو هزار و 610 هکتار زمین در 33 استان زیر کشت زعفران رفتند اما در سال جاری پنج هزارو 197 هکتار زمین تحت کشت زعفران قرار گرفت .
سخنگوی وزارت کشاورزی افغانستان اعلام کرد که بر اساس طرح این وزارتخانه تا سه سال آینده میزان تولید زعفران در این کشور به 14 تن خواهد رسید اما توجه بیشتر در زیرساخت های فراوری و بسته بندی متمرکز خواهد شد.
وی گفت امسال شش مرکز بسته بندی ساخته شده همچنین یک مرکز برای میزان سنجش کیفیت نیز در هرات به بهره برداری رسیده است و این وزارتخانه قصد دارد در سال 1397 ؛ پنج مرکز بسته بندی زعفران احداث کند.
رستمی افزود که در سال آینده یک مرکز معیاری برای بازار هدف در یکی از کشورهای عربی ایجاد می شود و بازار یابی در کشورهای عربی و چین از اهداف اصلی برای صادرات این محصول است.
وزیر کشاورزی افغانستان چندی قبل اعلام کرد که کشت و تولید زعفران در این کشور برای سه هزار نفر شغل مستقیم و برای هزاران نفر شغل غیر مستقیم ایجاد کرده است.
تولید زعفران در سال 2007 میلادی به عنوان کشت پیشنهادی برای جایگزین کشت خشخاش شروع شد و با برداشت 500 کیلو گرم گام اول را برداشت و در سال 2014 میلادی تولید زعفران به بیش از دو هزار کیلو گرم رسید.
از آن سال کار آموزش کشاورزان برای کاشت زعفران به صورت جدی آغاز شد و درحال حاضر نزدیک یک هزار و 500 کشاورز برای کاشت این محصول در افغانستان آموزش دیده اند و 180 دستگاه خشک کن زعفران در اختیار آنها گذاشته شده است.
هر کیلوگرم زعفران افغانستان در بازارهای جهانی بیش از دو هزار و 500 دلار به فروش می رسد و عمده محصول افغانستان به کشورهای اروپایی، چین و کشوروهای عربی صادر می شود.
شنیده شده است که بازرگانان ایرانی برای بهره مندی از معافیت های بین المللی که تاجران افغانستان برای صادرات برخوردار هستند ، زعفران ایران را از مرزهای این کشور صادرمی کنند ؛ هر چند در مقابل نیز بازرگانان افغان هم مدعی هستند که ارقام نا مرغوب زعفران ایران برای سود جویی و تخریب نام زعفران این کشور قاچاقی وارد بازار افغانستان می شود.