صندوق بینالمللی کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارش خود از محرومیت میلیونها کودک از حق تحصیل و آموزش خبر داده است. بر اساس این گزارش، در شرایط کنونی 27 میلیون کودک در 24 کشور بحرانزده جهان امکان رفتن به مدرسه را ندارند.
به گزارش ، بر اساس گزارشی که توسط یونسکو منتشر شده، دستکم 264 میلیون کودک در سراسر جهان از حق آموزش محروم هستند. جنگ و خشونت از یکسو، و فقر و عقبماندگی از سوی دیگر، از عوامل موثر در دور ماندن کودکان از مدارس هستند.
به گزارش دویچه وله ، صندوق بینالمللی کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارش خود از محرومیت میلیونها کودک از حق تحصیل و آموزش خبر داده است. بر اساس این گزارش، در شرایط کنونی 27 میلیون کودک در 24 کشور بحرانزده جهان امکان رفتن به مدرسه را ندارند.
بر اساس گزارش این نهاد سازمان ملل، محرومیت از تحصیل نه تنها آینده این کودکان را به مخاطره میافکند، بلکه حتی خطری برای صلح به شمار میآید.
جنگ و فقر
بر اساس گزارش یونیسف، جنگ و خشونت به موازات فقر و عقبماندگی از جمله عوامل موثر در محرومیت کودکان از حق تحصیل به شمار میآیند.
در گزارش یونسکو درباره وضعیت آموزش و پرورش در جهان، تعداد کودکانی که از حق تحصیل محروم هستند بالغ بر 264 میلیون نفر اعلام شده است.
گزارش یونیسف نیز در تکمیل گزارش سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو)، به تاثیر مناقشات و جنگ داخلی و همچنین فجایع طبیعی در افزایش شمار کودکانی که قادر به حضور در مدرسه نیستند، اشاره کرده است.
فشار بر کودکان دختر بیش از فشار بر کودکان پسر است. بر اساس این گزارش احتمال اینکه دختران در نقاط بحرانزده نتوانند به مدرسه بروند، دو برابر و نیم کودکان پسر است.
حمله به مدارس
یونیسف در عین حال در گزارش خود به پدیده حمله به مدارس اشاره کرده است. به عنوان نمونه تنها در منطقه کاسای واقع در جمهوری دموکراتیک کنگو، 400 مدرسه هدف حمله واقع شدهاند.
حدود 1600 مدرسه در یمن در اثر جنگ داخلی آسیب دیده یا کاملا ویران شدهاند. تعداد مدارس آسیب دیده در نیجریه نیز حدود 1400 واحد اعلام شده است. در سوریه، از هر سه مدرسه، یک مدرسه تعطیل شده است.
صندوق بینالمللی کودکان اعلام کرده است که در سال جاری یک چهارم بودجه خود را برای فراهم آوردن امکان تحصیل در مناطق جنگزده اختصاص خواهد داد. بنا بر ارزیابیهای این سازمان، 9 میلیون کودک میتوانند با استفاده از این امکانات از حق تحصیل برخوردار شوند.
از آن گذشته، یونیسف بر آن است که ظرف چهار سال آینده، هر سال یک میلیارد دلار صرف آموزش و تحصیل کودکان بکند. یونیسف برای حل مشکل تحصیل کودکان در مناطق بحرانزده اعلام کرده است که از راهکارهای نامتعارف، همچون آموزش از طریق برنامههای رادیویی، آموزش از راه دور و همچنین ایجاد امکانات آموزشی در کمپهای پناهندگی، بهره خواهد گرفت.