به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه تحلیلی -خبری بروکینگز متعلق به یک پژوهشکده سیاست خارجی آمریکا، بسیاری از ناظران تحولات خاورمیانه در حال حاضر فکر می کنند که زمان آن رسیده است که هند برای برقراری صلح میان رژیم صهیونیستی و حکومت خودگردان ایفای نقش کند.
میزبانی هند از نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نشان داد که نقش دهلی نو در پیشبرد روند سازی بین اسرائیل و حکومت خودگردان فلسطین مهم است؛ این در حالی است که با تصمیم اخیر دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به بیت المقدس، نقش ایالات متحده برای برقراری صلح در منطقه کنار گذاشته شده است.
افزایش مناسبات امنیتی هند با اسرائیل و همزمانی آن با تحکیم روابط با مقامات فلسطینی حاکی از دوستی هند با هر دو آنها است که این موضوع موجب توانمندی دهلی نو برای پیش بردن مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطین می شود.
سال گذشته میلادی هند قراردادی را در حوزه خرید موشک با رژیم صهیونیستی به ارزش 2 میلیارد دلار منعقد کرد. اسرائیل به هند به عنوان یک بازار بزرگ صادرات فناوری نظامی خود نگاه می کند و هند به دلایل مختلفی نیازمند داشتن رویکردی متعادل در قبال رژیم صهیونیستی است. البته دولتمردان دهلی نو این نکته را فراموش نمی کنند که هند برای داشتن رابطه نزدیک با اسرائیل نیازمند حمایت مسلمانان هند هم است.
از طرفی هم، هند در مقایسه با دولت های غرب آسیا در قبال اسرائیل قادر است بطور مستقل تری عمل کند. برای مثال وقتی آمریکا و اسرائیل از هند می خواهند که مناسبات خود را در حوزه انرژی با ایران به حداقل برساند، دهلی نو به تداوم همکاری با ایران در بخش نفتی خود ادامه می دهد. بطور کل رویکرد هند در ارتباط با درگیرهای خاورمیانه، معتدل است.
همچنین برای برقراری صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین، نیاز به نفوذ در دولت رژیم اشغالگر قدس است که هند ظاهرا از این قدرت برخوردار است؛ ضمن اینکه هژمونی قدرت در منطقه در یک چشم انداز بلند مدت از آمریکا به اسرائیل تغییر پیدا خواهد کرد که اولویت هند در روابط خارجه با اسرائیل خواهد بود.
تاثیر هند در فرآیند سازش منجر به بیشتر دیده شدن این کشور در مراکز قدرت منطقه ای خواهد شد و سیاست خارجه هند نیاز به افزایش جایگاه وجهه جهانی دارد؛ ضمن اینکه این موضوع می تواند فرصت مناسبی برای هند برای رقابت با چین به عنوان قهرمان جهان در حال توسعه باشد.
بحران فعلی میان رژیم صهیونیستی و فلسطین به معنی آن است که «محمود عباس» رییس حکومت خودگردان به دنبال نقش احتمالی هند و دیگران در فرآیند سازش صلح است بنابریان اکنون هند باید از این موقعیت استفاده و نقش خود را در منطقه پر رنگ تر کند.