رئیس هیئت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه مطالبه گری تحسین احقاق حق مردم از کارگزاران حکومت است، گفت: افتخار می کنیم زبان گویای مردم باشیم، تا حرفشان پژواک پیدا کند/ ما اذان گوی بی موقع هستیم
به گزارش داد احمد توکلی ظهر امروز در «مراسم راه اندازی سامانه مطالبه گری» که در باشگاه خبری پویا تسنیم برگزار شد، با بیان اینکه اگر امر به معروف و نهی از منکر به صورت فردی اثر نداشت یارگیری واجب می شود، گفت: اینکه بشر حزب تاسیس یا سازمان مردم نهاد تاسیس می کند، کاری است که دین اسلام برای ما تکلیف کرده است.
وی افزود اگر امری یا حادثه ای و یا موضوعی در جامعه باید تقویت شود اما این کار انجام نمی شود و یا کاری که نباید انجام شود اما انجام می شود ضرورت امر به معروف و نهی از منکر نمود پیدا می کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ضرورت بازرسی در یک حکومت افزود: به تعبیر حضرت امیر (ع) امر به معروف و نهی از منکر مثل دریای مواجی است که در قبال یک رطوبت از بازدم ما.
توکلی گفت: امام حسین (ع) می فرماید خدا امر به معروف و نهی از منکر را واجب کرده و کار خود را از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر می شمرد.
وی با بیان اینکه اسلام بازرسی و مراقبت را از وظایف حکومت قرارداده، افزود: حضرت علی (ع) به مالک می فرماید در کار حکومت ماموران اطلاعاتی ات از خانواده پاک قرار بده تا به شما خبر بدهند.
توکلی با بیان اینکه حکومت بازرسی رسمی دارد، افزود: اما کافی نیست. همه مردم باید بر حکومت نظارت داشته باشند.
وی افزود: آنقدر باید نظارت انجام شود تا حکومت حرف حساب را بپذیرد.
رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به اهمیت مطالبه گری در دین اسلام افزود: پیامبر اسلام می فرمایند افراد یک جامعه باید بتوانند بدون لکنت زبان و اضطراب حرف خود را بگویند. آحاد مردم باید بتوانند جلوی رئیس جمهور، رهبری و دیگر مسئولین حق خود را مطالبه کنند.
توکلی گفت: اگر چنین کاری انجام شد آن وقت ما جامعه ای می شویم که پیامبر (ص) ستایش می کند. در غیر اینصورت ستایش نمی شویم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کاری که ما می کنیم اسلامی است افزود: البته در ساماندهی این کارها عقب مانده ایم .
توکلی سپس به وجود عقل در انسان اشاره کرد و گفت: عقل پیامبر درونی است و بشر را هدایت می کند. عقل که زیاد شود انسان به انبیا نزدیک می شود.
وی با بیان اینکه مطالبه گری تحسین احقاق حق مردم از کارگزاران حکومت است، گفت: قدرت هرجا جمع شود، بیم فساد بیشتر می شود چون ممکن است صاحبان قدرت از حق مردم و اینکه مردم چه می خواهند، غافل شوند.
رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به این جمله «آنکس که نداند و نداند که نداند، در جهل مرکب ابد الدهر بماند، گفت: امان از وقتی که حکومت به این غفلت دچار شود.
توکلی با تاکید بر اینکه مطالبه گری به حکومت، مجلس، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و دیگر ارکان نظام کمک می کند، تصریح کرد: وقتی یک مطالبه به امضاء جمع زیادی از مردم برسد مثلا 2 هزار یا پنچ هزار نفر این مطالبات را امضا کنند، به مسئولین پیام می دهد که این خواسته جمع زیادی از مردم است و باید به آن پیگیری کنند.
وی گفت: ما بوسیله مطالبه گری میدانی باز می کنیم تا مردم بتوانند به یک امر واجب خیلی مهم، قیام کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: این خدمت بزرگی است و ما افتخار می کنیم زبان گویای مردم باشیم، تا حرفشان پژواک پیدا کند.
توکلی افزود: وظیفه حکومت دینی این است تا انجام واجبات را تسهیل و انجام حرام ها را سخت کند.
وی تاکید کرد: ما می خواهیم مردم از پلشتی ها حفظ شوند، کمبودها رنجشان ندهد و دست کج ها مالشان را نخورند.
رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره با حدیثی از پیامبر(ص) مبنی بر کمک به یک انسان با شنیدن صدای کمک خواهی او گفت: پیامبر اسلام می فرماید اگر فردی گفت ای مسلمانان به دادم برسید، ولی جواب مثبت ندهیم، مسلمانی نیست.
توکلی تاکید کرد: ما می خواهیم نامسلمانی کم شود و با مطالبه گری اگر کسی خواست داد بزند و کمک بخواهد، اینجا بتواند داد بزند و کسانی که صدایش را می شنوند پای مطالبه اش را امضا می کنند که در این صورت صدایش به گوش همه می رسد.
وی گفت: ما رسانه ها ونهادهای مردمی وظیفه داریم مطالبات مردم را منعکس کنیم و پژواک دهیم و چرت افراد خواب آلود را پاره کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حکایت عبرت آموزی از دوران هارون الرشید گفت: «پیرمرد کفاشی در دکه خود در حال تعمیر کفش بود. مردی سراسیمه به دکه اش رفت. از وی سوال کرد چرا مضطربی؟». آن مرد در جواب گفت «یکی از افسران هارون الرشید به زنم تعرض می کند». این کفاش رفت بالای مسجد و اذان گفت. هارون وقتی صدای اذان را شنید گفت« این فرد که مردم را گمراه می کند، نزد من بیاورید». هارون به کفاش گفت« چرا با گفتن اذان بی موقع مردم را به اشتباه می اندازی . چرا این موقع اذان گفتی؟». کفاش در جواب گفت «در مملکتی که یک افسر به زن مردم تعرض کند اذان اش را هم باید بی موقع گفت».چرا که مملکت داری بی قاعده است.
توکلی ادامه داد: افسر تنبیه شد و هارون به آن کفاش گفت«هروقت از این اتفاقات در کشور افتاد اذان بی موقع بگو».
وی با تاکید بر اینکه ما اذان گوی بی موقع هستیم، افزود: ما خدمت ناچیزی در برابر عظمت و بزرگی مردم ارائه می کنیم و امیدواریم که شما رسانه ها هم به ما کمک کنید.
رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با بیان ینکه خود یک فرد رسانه ای است گفت: افتخار می کنم یم روزنامه نگار هستم امیدوارم با کمک رسانه ها این کار کوچک به خدمت بزرگ تبدیل شود.
توکلی تاکید کرد : هرچه در این مسیر کمک شود در واقع خدمت به مردم است چرا که باید صدایشان را به گوش پنبه گذاشته مسئولین فرو رود.
وی در پایان با اشاره به «سامانه گرا» گفت: این سامانه برای امر به معروف و نهی از منکر بوده که یک هشدار است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر فردی در یک اداره با مشکلی مثلا رشوه روبرو شد به گرا اعلام کند، دیده بان شفافیت و عدالت آنرا پیگیری می کند.
پس از پایان سخنان توکلی سامانه مطالبه گری از طریق سایت داد رسما افتتاح شد و برای نمونه چند نفر از حاضرین مطالبه خود را در سایت به ثبت رساندند.
دیده بان شفافیت و عدالت در جهت شفاف سازی هرچه بیشتر عملکرد مسئولین حکومتی اقدام به راه اندازی سامانه ای تحت عنوان “مطالبه گری ” کرد.
این سامانه با هدف احقاق مطالبات مردمی راه اندازی می شود و همگان می توانند با درج خواسته ها و امضاهای خود مطالباتشان را به گوش مسئولین برسانند.
هدف از بهره برداری از سامانه مطالبه گری تسهیل کار مهم امر به معروف و نهی از منکر است که با بهره برداری از این سامانه مردم بتوانند بدون دغدغه و اضطراب حقوق خود را از حکومت مطالبه کنند.