پرش پلک چشم
معمولا اولین و شایعترین دلیل پلکزدنهای کوتاه یا طولانیمدت در افراد جوان، بهخصوص خانمها ریشه در مشکلات اعصاب و روان دارد. این مساله بین افراد بیعینک یا عینکی بسیار شایع است...
بدخوابی، کمخوابی، پرخوابی، میزان استرسهای روزانه و عصبانیتهای مداوم میتوانند به شدت در پلکزدن افراد نقش داشته باشند. با این حساب، هرچقدر افراد مبتلا به این مشکل بتوانند استرسها و ناراحتیهای عصبی خود را در طول روز بیشتر، مدیریت و کنترل کنند، کمتر هم با ادامه پلکزدن مواجه خواهند شد.
از طرف دیگر افرادی که اختلال خواب یا بیماریهای اعصاب و روان دارند و در حال مصرف دارو هستند یا کسانی که چشمهایشان ضعیف است و مجبورند عینک بزنند هم اگر داروهای خود را به موقع یا مرتب نخورند یا به درستی از عینک خود در موارد لزوم استفاده نکنند، ممکن است دچار پلکزدنهای مداوم و گاهی هم آزاردهنده بشوند.
برخی از افراد عینکی، پس از دریافت عینک خود دیگر سالها برای کنترل نمره عینک نزد چشمپزشک نمیروند و سعی نمیکنند پس از گذشت چند سال، عینکی با شماره مناسب به چشمها بزنند. به همین دلیل ممکن است ضعف نمره عینک، بار سنگینی برای چشمها محسوب شود و مشکلاتی مانند پریدن پلک ایجاد کند.
توصیه ما به افرادی مانند این خواننده در مواردی که پلکهایشان میپرد، این است که به محض شروع به پریدن پلکها یا بیدار شدن از خواب، آنها را با آب سرد بشویند. ضمن اینکه برای بهبود این مشکل بهتر است هر 3-2 ساعت یکبار کار شستشوی پلکها با آب سرد را در طول روز تکرار کنند و هر زمانی از روز که توانستند، روی پلکهای خود کمپرس سرد بگذارند. چنین افرادی باید در اولین فرصت ممکن به یک چشمپزشک برای تشخیص ضعف احتمالی چشمهایشان مراجعه کنند و مطمئن شوند زندگیشان از نظر خواب، مشکلات عصبی و استرسها، تحت کنترل و در آرامش کامل است.
دکتر محمود بابایی
جراح و متخصص بیماریهای چشم
عضو هیات علمی گروه چشمپزشکی بیمارستان بقیها...