ماهان شبکه ایرانیان

مقایسه iPhone X و گلکسی S۹ ؛ تقابل پرچمداران!

آخرین پرچمدار اپل یعنی آیفونX اواخر سال گذشته به بازار عرضه شد و هفته گذشته شاهد معرفی و عرضه آخرین و جدیدترین پرچمدار سری تلفن‌های هوشمند سامسونگ یعنی گلکسی S۹ و S۹ پلاس بودیم

مقایسه iPhone X و گلکسی S9 ؛ تقابل پرچمداران!

آخرین پرچمدار اپل یعنی آیفونX اواخر سال گذشته به بازار عرضه شد و هفته گذشته شاهد معرفی و عرضه آخرین و جدیدترین پرچمدار سری تلفن‌های هوشمند سامسونگ یعنی گلکسی S9 و S9 پلاس بودیم. با وجود اینکه 6 ماه اختلاف زمانی بین عرضه این دو تلفن هوشمند وجود دارد و طبیعیست که کمی مقایسه این محصول غیرمنصفانه بنظر برسد، اما مقایسه تفاوت‌ها و بررسی خصوصیات این دو محصول پرطرفدار بازار تلفن‌های هوشمند همچنان جذاب و جالب است.

اپل با طراحی آیفونX توانست علاوه بر ایجاد تحولی بزرگ در روند تولید محصولات خود تاثیر بزرگی بر محصولات بازار جهانی بگذارد و باز هم استانداردی جدید در طراحی تلفن‌های هوشمند معرفی کند که می‌توان آن را حتی با عرضه اولین نسل از آیفون در زمان خود مقایسه کرد. اگر به گذشته برگردیم و تاثیر اولین نسل از آیفون بر بازار جهانی را بررسی کنیم متوجه بازتاب گسترده آن در تمام زمینه‌ها از نظر ساختار سخت افزاری تا طراحی ظاهری خواهیم شد که درخصوص آیفونX با این گستردگی صدق نمی‌کند، درواقع آیفونX صرف نظر از تغییرات ظاهری از نظر سخت افزاری تحول چندانی در صنعت تلفن‌های هوشمند ایجاد نکرده است. کنگره جهانی موبایل اما آیفونX را به عنوان یکی از موثرترین محصولات بر روند پیشرفت بازار جهانی معرفی کرده است و این ادعا چندان بی‌راه نیست.

استفاده از Notch؟ جواب سامسونگ “خیر” است

سوالی که در ابتدای این قسمت باید به آن پاسخ دهیم این است که Notch چیست؟ Notch یا شکاف به طراحی جدید صفحه نمایش آیفونX گفته می‌شود که در قسمت بالای آن شاهد امتداد صفحه در طرفین تا لبه بالایی تلفن هستیم و قسمت میانی محل قرار گیری اسپیکر، سنسورها و لنز دوربین است. یک ضرب العمل مثل معروف وجود دارد که می‌گوید “اگر نمی‌توانی شکستشان دهی، به آنان ملحق شو”، بنظر می‌رسد این مسئله درخصوص تلفن‌های هوشمند اندرویدی صدق می‌کند و کمپانی‌های زیادی از طراحی جدید صفحه‌ نمایش آیفونX تقلید کرده و از آن برروی محصولات خود استفاده می‌کنند. هم‌اکنون تلفن‌های هوشمند زیادی وجود دارند که با طراحی Notch تولید و عرضه شده‌اند و همانند آیفونX میزان صفحه نمایش به نسبت ابعاد تلفن به لطف این طراحی جدید بسیار کاهش یافته است تا جایی می‌توان بسیاری از آنان را تقریبا بدون لبه محسوب کرد. اما چرا هیچ کمپانیی به دنبال ارتقاء این ایده یا در بهترین شرایط پردازش ایده‌ای جدید در این خصوص نرفت؟ جواب تا حدودی مشخص است، تا همین جای کار نیز اپل خلاقیت بی‌نظیری در طراحی این قسمت خرج کرده است و شاید مدت‌ها زمان ببرد تا شاهد ارائه طرحی باشیم که بتواند آن را کنار بزند. اما سامسونگ مسیر دیگر شرکت‌ها را پیش نگرفته است و ترجیح داده تا در طراحی گلکسی S9 همچنان استایل پیشین خود را حفظ کند و از آیفونX تقلید نکند. گلکسی S9 دارای Notch نیست و درواقع طراحی آن بیشتر یک فرم بهینه شده است تا خلاقیتی جدید و انقلابی! البته این مسئله اصلا نکته‌ای منفی محسوب نمی‌شود و سال‌های سال شاهد آن بودیم که کمپانی‌های دیگری مانند اپل یا سونی نیز در طراحی محصولات خود تغییری ایجاد نمی‌کردند و تنها به بهینه کردن طرح سابق خود اکتفا می‌کردند. این مسئله از یک نظر قابل توجیه است، بدین صورت که می‌بایست بین طراحی اعضای یک سری هماهنگی یا نکات مشترکی وجود داشته باشد که بتوان همچنان آن را یک سری خطاب کرد، روند پیشرفت سری S سامسونگ نیز طی سال‌های گذشته تحولات عظیمی به خود دیده است و هم‌اکنون ختم به طراحی نهایی گلکسی S9 شده است. اما بنظر می‌رسد سامسونگ تنها به این خاطر طراحی گلکسی S9 را تغییر نداده است بلکه عوامل دیگری نیز در این بین دخیل بوده‌اند. طراحی بی‌نقص یک تلفن هوشمند مانند گلکسی S8 بشدت سخت و دربسیاری از موارد ناموفق است. گلکسی S8 به عنوان یکی از برترین و کامل‌ترین تلفن‌های هوشمند تاریخ شناخته می‌شود. بهمین خاطر سامسونگ نیاز به اعمال تغییرات بیشتری نداشته است و تنها چند تغییر جزئی براساس نظرات کاربران باعث شده تا به سادگی بتواند طراحی کامل خود را، بی‌نقص‌تر کند. اما انتظارات از نسل بعدی سری S بسیار بالاست چرا که این تلفن هوشمند به عبارتی در دهمین سالگرد عرضه سری S منتشر می‌شود و به همین خاطر کاربران انتظار یک تغییر و تحول عظیم در طراحی این سری از پرچمداران کمپانی سامسونگ را دارند، تقریبا مشابه کاری که اپل با آیفونX کرد.

طراحی هردو تلفن هوشمند برگرفته از تفکرات و استایل خاص دو کمپانی است. طراحی آیفونX در امتداد سیر تکاملی سری تلفن‌های هوشمند آیفون شکل گرفته است و این تکامل در آخرین گام خود به Notch، سیستم قرار گیری دوربین بصورت عمودی، قسمت پشتی از جنس شیشه و لبه‌هایی باریک‌تر رسیده است. گلکسی S9 نیز در مسیری قرار دارد که سامسونگ هر سال با ارائه محصولی جدید از این سری طی می‌کند، همچنین سامسونگ نیز از زمان عرضه گلکسی S7 تا کنون همواره درحال تغییر دادن و زاویه‌دارتر کردن لبه‌های طراحی خود است تا درنهایت بتواند فرمول دقیق آن را پیدا کند. گلکسی S9 دیگر دارای صفحه نمایشی که کاملا تا انتهای لبه‌های خود برسد نیست، اما در عین حال تجربه‌ای بسیار ساده‌تر و بهتر در دست برای کاربران به ارمغان می‌آورد که دردسرهای کمتری مانند فعالیت‌های ناخواسته در اثر لمس کناره صفحه نمایش و… را به همراه دارد. گلکسی S9 و آیفونX یک نقطه مشترک دارند، آن هم پایبند بودن به اصول و پایه‌های طراحی‌های اولیه خود است، همچنان می‌توانید بدون شناخت مدل‌ تلفن‌ها آنان را بشناسید و تشخیص دهید. البته نکات و خصوصیات دیگر برندها و تلفن‌های هوشمند در طراحی آنان دخیل بوده است، مانند جابجایی سنسور اثر انگشت به قسمت میانی گلکسی S9 که شاید تقلید از دیگر محصولات بازار باشد، اما همچنان فرم گلکسی خود را حفظ کرده است.

تفاوت محیط‌ کاربری گلکسی S9 و آیفونX در چیست؟

میتوان یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌ها میان گلکسی S9 و آیفونX را سیستم حفاظتی آنان محسوب کرد. گلکسی S9 سنسور تشخیص اثر انگشت خود را همچنان به همراه دارد و آن را به منطقه‌ای که برای استفاده ساده‌تر است منتقل کرده است. همچنین گلکسی S9 دارای فناوری جدیدی با نام Intelligent Scan است. به یاد دارید که گلکسی S8 دارای دو روش متفاوت برای قفل صفحه بود؟ اولی سنسور تشخیص چهره و دیگری حسگر عنبیه چشم که با استفاده از هر یک از آنان می‌توانستید قفل صفحه تلفن هوشند خود را باز کنید. اما در گلکسی S9 کمی شرایط متفاوت شده است و سامسونگ با تلفیق این دو روش، یک روش جدید و نوین و باامنیت برای باز کردن قفل صفحه ابداع کرده است. این روش نوین که Intelligent Scan یا اسکن هوشمند دارد ابتدا تمام صورت شما را اسکن می‌کند و سپس به بررسی خصوصیات عنبیه چشم شما می‌پردازد و با توجه به اپلیکیشن یا شرایطی که از آن استفاده می‌کنید از هرکدام از روش‌های نام برده برای باز کردن قفل صفحه استفاده می‌کند. در شرایط معمولی و برای اپلیکیشن‌هایی که نیازمند امنیت بالایی نیستند معمولا از سنسور تشخیص چهره و برای اپلیکیشن‌های مهمتری مانند اپلیکیشن‌هایی که اطلاعات کارت‌های بانکی شما را به همراه دارند از حسگر عنبیه چشم استفاده می‌شود. هر دو روش در گلکسی S8 دارای مشکلات خاص خود بودند، برای مثال حسگر عنبیه چشم در نور زیاد و سنسور تشخیص چهره در نور کم دچار مشکل می‌شد و نارضایتی کاربران را به همراه داشت. اما بنظر می‌رسد با وارد شدن اسکن هوشمند دیگر شاهد بروز چنین اتفاقاتی نخواهیم بود. اما بزرگ‌ترین تحول در طراحی آیفونX صرف نظر از Notch را می‌توان حذف سنسور اثر انگشت آن دانست که با تغییر سیاست‌های اپل جهت افزایش نسبت صفحه نمایش به ابعاد تلفن هوشمند دیگر راهی برای حفظ آن نبود و انتقال آن نیز به پشت تلفن دردسرهای جدیدی را ایجاد می‌کرد. اما حذف این سیستم قدیمی و مطمئن از آیفونX با یک جایگزین همراه بود که از آن با نام Face ID یاد می‌شود. Face ID مانند قابلیتی که برروی بسیاری از تلفن‌های هوشمند دیگر وجود دارد تنها یک سنسور ساده جهت تشخیص چهره و باز کردن قفل امنیتی تلفن نیست. این سیستم با استفاده از دو مدل مختلف کاری می‌کند تا 30000 نقطه با استفاده از امواج اینفرارد برروی صورت کاربر درنظر گرفته شود و سپس خصوصیات شاخص آن شناخته و ثبت شوند. همانند منحصر بفرد بودن اثر انگشت، نتیجه نهایی Face ID را نیز می‌توان برای هر کاربر کاملا منحصر بفرد محسوب کرد چرا که مقدار دیتای جمع آوری شده برای تشکیل آن به نسبت اطلاعات یک اثر انشگت بسیار بیشتر است و از طرحی Face ID این قابلیت را دارد تا برروی تغییرات صورت کاربر در گذر زمان مطالعه کند و روندی کلی درخصوص این تغییرات را پیش‌بینی و ثبت کند! این بدین معنیست که Face ID به سادگی در حیطه امنیت توانسته است سنسور اثر انگشت را کنار بزند گرچه اخیرا برخی از هکرها در استفاده از ماسک و باز کردن تلفن هوشمند دیگر کاربران به موفقیت دست پیدا کرده‌اند. قابل پیش‌بینی است که حذف سنسور اثر انگشت دیگر در تلفن‌های هوشمند آینده اپل اتفاق نخواهد افتاد و با پیشرفت تکنولوژی و بدست آمدن راهی جهت یکپارچه کردن سنسور اثر انشگت و صفحه نمایش، شاهد بازگشت آن به سری آیفون خواهیم بود.

Animoji در تقابل با AR Emoji!

پس از معرفی شدن Animoji توسط اپل، حال نوبت آن است تا سامسونگ نیز از این قافله عقب نماند و نسخه انحصاری خود از این سرگرمی جذاب را با نام AR Emoji عرضه کند. هم‌اکنون دو استایل مختلف برای AR Emoji وجود دارد، اولین استایل حالت کارتونی دارد و مشابه انیمیشن‌هایی است که در Animoji مشاهده کرده بودید. دومین استایل بیشتر شبیه واقعیت است و شما می‌توانید برای ساخت آن از تصویر خودتان یا شخص مورد نظرتان استفاده کنید. برای اینکه شخصیت کارتونی فرد مورد نظرتان را بسازید کافیست تصویری مناسب را انتخاب کنید و سپس برنامه به شما اجازه می‌دهد تا حالت مو، رنگ پوست، لباس‌ها و… را طراحی کنید و درنهایت فایل AR Emoji را در گالری خود با فرمت GIF ذخیره کنید یا آن را به دسترسی سریع کیبورد خود اضافه کنید تا در صورت نیاز آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. درواقع سامسونگ برخی از محدودیت‌های موجود در Animoji را برطرف کرده‌ است و با اضافه کردن خصوصیات بیشتر به AR Emoji موجب شده تا کاربرد بهتر و سرگرم کننده‌تری را برای این قابلیت برروی گلکسی S9 شاهد باشیم.

دوربین‌هایی با لنز دوگانه، انتخاب همه!

با وجود اینکه لنز دوربین در گلکسی S8 با گلکسی S7 تفاوت چشمگیری نداشت و تنها شاهد بهبود لنز استفاده شده در گلکسی S7 برروی گلکسی S8 بودیم، داستان درمورد گلکسی S9 کاملا متفاوت است و شاهد ورود برخی تکنولوژی‌ها و قابلیت‌های جدید و جالب هستیم که از اولین آن‌ها می‌توان به دوربین‌هایی با یک لنز اما دو گشادگی لنز (Aperture) اشاره کرد. سامسونگ در این خصوص بیان کرده است که لنزهای استفاده شده در گلکسی S9 مانند چشم انسان عمل می‌کنند و زمانیکه شما در نور خورشید تصویر برداری می‌کنید دهانه لنز بسته‌تر شده و نور کمتری را وارد می‌کند. زمانیکه شما در یک اتاق تاریک هستید دهانه لنز بازتر می‌شود و نور بیشتری را به خود وارد می‌کند تا تصاویری روشن‌تر ثبت شوند. در حالتی که نور محیط زیاد است لنز گلکسی S9 از گشادگی f2.4 و زمانی که لنز در حالتی تاریک‌تر است از گشادگی f1.5 استفاده می‌کند. بخاطر اینکه گشادگی لنز عملا یک خصوصیت سخت افزاری محسوب می‌شود، شما نمی‌توانید به صورت دستی یا دلخواه میزان آن را تغییر دهید و عملا تنها می‌توانید از میان دو گشادگی لنز موجود یکی را استفاده و سپس از آن استفاده کنید، این انتخاب نیز در حین تصویر برداری با قابلیت Pro Mode قابل انتخاب است و درصورت استفاده از حالت عادی عکسبرداری گشادگی لنز بصورت اتوماتیک انتخاب می‌شود. همچنین سامسونگ از یک سیستم پردازش تصویر جدید در گلکسی S9 استفاده کرده است که موجب می‌شوند تصاویر چند فرمی برداشت شده نویز موجود در تصاویر به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.

این پروسه بدین گونه اتفاق می‌افتد که لنز شروع به ثبت چندین تصویر بصورت همزمان می‌کند و براساس اطلاعات پیش فرض تصویری که ثبات بیشتری دارد را به عنوان نتیجه نهایی به شما نشان می‌دهد. همچنین بدلیل اینکه سنسور نامبرده دارای DRAM اختصاصی خود است و در بکگراند تلفن فعالیت می‌کند به هیچ عنوان سرعت تصویر برداری با استفاده از گلکسی S9 کاهش پیدا نمی‌کند و این فرآیند با سرعت هرچه تمام‌تر اتفاق می‌افتد. DRAM اختصاصی دوربین گلکسی S9 موجب می‌شود تا این تلفن هوشمند بتواند از ضبط ویدیو بصورت اسلوموشن و 960 fps با کیفیت 720p نیز پشتیبانی کند. سامسونگ یک قابلیت اسلوموشن اتوماتیک را در اپلیکیشن دوربین گلکسی S9 قرار داده است و این قابلیت فیلم‌برداری را بخصوص در شرایطی که نیاز به فیلم‌برداری بصورت اسلوموشن است را به مراتب ساده‌تر می‌کند. همچنین پروسه ذخیره سازی تصاویر در گلکسی S9 نیز ساده‌تر و متنوع‌تر شده است بدین گونه که شما می‌توانید ویدیوهایتان را پس از اعمال افکت‌های مختلف بصورت فرمت‌های متنوعی همچون GIF ذخیره کنید و سپس آنان را در شبکه‌های اجتماعی مختلف به اشتراک بگذارید. شما حتی می‌توانید GIFهای ساخته شده را به عنوان تصویر پس‌زمینه خود استفاده کنید. اما در آن طرف، همچون آیفون 8 پلاس و 7 پلاس، آیفونX نیز از یک دوربین دو لنزه در قسمت پشتی خود بهره می‌برد که به ترتیب شامل یک لنز واید با شعاع باز شدن لنز f/1.8 و دیگری یک لنز تلفوتو با شعاع باز شدن لنز f/2.4 می‌باشد. هر دو لنز 12 مگاپیکسلی بوده و طیف رنگ‌های پشتیبانی شده توسط آن‌ها بسیار زیاد است. اما از قابلیت‌های جدید اضافه شده به آیفونX می‌توان به باثبات ساز (Image Stabilization) دوگانه اشاره کرد که موجب می‌شود تصاویر شفاف‌تر و باکیفیت‌تر را ثبت و ذخیره کنید. میتوان بهترین حالت برای عکاسی با آیفونX را پورتره یا عکاسی از اشخاص با استفاده از حالت Auto Mode محسوب کرد، درحالیکه سامسونگ برای این بخش Live Focus را ارائه داده است که به شما اجازه می‌دهد میزان فوکس شدن برروی تصاویر را پیش از ثبت تصویر و پس از آن تنظیم کنید. درنهایت می‌توان اعلام کرد با وجود اینکه دوربین‌های دولنزه یکی از برترین خصوصیات هردو تلفن هوشمند محسوب می‌شوند، اما گلکسی S9 دارای امکانات بیشتری در این بخش است که استفاده از آن را کاربردی‌تر و جذاب‌تر می‌کند.

مقایسه سخت افزاری گلکسی S9 و آیفون X

درقسمت پایین جدولی را آماده کرده‌ایم که تمام تفاوت‌های سخت افزاری گلکسی S9 و آیفونX را نشان می‌دهد. می‌توان یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌ها را وجود مدل پلاس برای گلکسی S9 دانست که دارای صفحه نمایش بزرگ‌تری است. همچنین سایز باطری آیفونX به نسبت گلکسی S9 بسیار کوچک‌تر است اما با توجه به اپتیمایز بودن برنامه‌ها و سیستم عامل ios و بهینه بودن استفاده آنان از شارژ باطری این مسئله چندان تاثیری در مقایسه کارکرد دو تلفن نخواهد داشت. سایر تفاوت‌ها را می‌توانید مشاهده کنید:

 

Samsung Galaxy S9/S9+

Apple iPhone X

صفحه نمایش

5٫8- or 6.2-inch Curved Super AMOLED
2,960 x 1,440 resolution (Quad HD+)
570 – 529 ppi
18٫5:9 نسبت تصویر

5٫8-inch Super Retina AMOLED
2,436 x 1,125 resolution
458 ppi
19٫5:9 نسبت تصویر

پردازنده

Global: 10 nm, 64-bit, octa-core Samsung Exynos 9810 (2.8 GHz quad + 1.7 GHz quad)

U.S.: 10nm, 64-bit, octa-core Qualcomm Snapdragon 845

10nm, 64-bit, hexa-core Apple A11 Bionic (up to 2.39 GHz with 2 x Monsoon, 4 x Mistral)

Apple M11 motion co-processor and Neural Engine

GPU

ARM Mali-G72 (Exynos)
Adreno 630 (Snapdragon)

Apple GPU

RAM

4 GB (S9) or 6 GB (S9+)

3 GB

حافظه داخلی

64 GB
قابل ارتقائ تا سقف 400 گیگابایت

64/256 GB

دوربین

Rear (S9): Super Speed Dual Pixel 12 MP AF sensor with OIS, f/1.5 and f/2.4 apertures

Rear (S9+): Dual camera with dual OIS
Wide-angle: Super Speed Dual Pixel 12 MP AF sensor with OIS, f/1.5 and f/2.4 apertures
Telephoto: 12 MP AF sensor, f/2.4 aperture

Front: 8 MP AF sensor, f/1.7 aperture

Dual cameras: 12 MP, f/1.8 aperture, 28mm and 12 MP, f/2.4 aperture, 52mm. OIS, phase detection autofocus

Front: 7 MP, f/2.2 aperture, 32mm

باطری

3,000 and 3,500 mAh
غیرقابل تعویض
Fast Wired Charging compatible with QC 2.0
Fast Wireless Charging compatible with WPC and PMA

2,716 mAh
غیرقابل تعویض
Fast Wired Charging
Qi Wireless Charging

IP rating

IP68

IP67

اتصالات

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz)
VHT80 MU-MIMO
1024QAM
Bluetooth v5.0 (LE up to 2 Mbps)
ANT+
USB Type-C
NFC
Location: GPS, Galileo, Glonass, BeiDou

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz)
Bluetooth v5.0
Lightning connector
NFC
Location: GPS, Galileo, Glonass, QZSS

سنسورها

Iris
Pressure
Accelerometer
Barometer
Fingerprint
Gyro
Geomagnetic
Hall
HR
Proximity
RGB Light

Face ID
Infrared camera
Accelerometer
Barometer
Gyro
Proximity
Compass
Ambient light sensor
Dot projector
Flood illuminator

امنیتی

Lock type: pattern, PIN, password

Biometric lock type: iris scanner, fingerprint scanner, face recognition, Intelligent Scan

Lock type: Face ID

صداStereo speakers tuned by AKG, surround sound with Dolby Atmos technology
3٫5mm headphone jack

Stereo speakers
بدون جک 3٫5 میلیمتری

ویدیو

HDR10, 1080p at 240fps and 720p at 960fps slo-mo, 4K at 60fps

Dolby Vision/HDR10, 720p at 240fps slo-mo, 4K at 24/30/60fps, 1080p at 30fps

واقعیت مجازی

Gear VR with controller (SM-R325NZAXAR)

Google Daydream View

خیر
نرم افزار

Android 8.0 Oreo

iOS 11

ابعاد و وزن

S9: 147.7 x 68.7 x 8.5 mm
163 g

S9+: 158.1 x 73.8 x 8.5 mm
189 g

143٫6 x 70.9 x 7.7 mm
174 g

رنگ‌ بندی

Midnight Black, Coral Blue, Lilac Purple, Titanium Grey

Space Gray, Silver

سخن نهایی

درنهایت می‌توان اعلام کرد که مزایای چند ماه دیرتر عرضه شدن گلکسی S9 به نسبت آیفونX در کیفیت این تلفن و در مقایسه این دو با یکدیگر مشهود است. درحال حاضر این گلکسی S9 است که با اختلافی قابل توجه می‌تواند آیفونX را کنار بزند اما چند ماه دیگر و پس از معرفی و عرضه نسل بعدی از سری تلفن‌های هوشمند اپل، این چرخه تکرار می‌شود و گلکسی S9 در این نبرد شکست خواهد خورد… .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی