خواص ترب و خواص درمانی ترب
ترب، رنگ سفید یا قرمز، غنی از ویتامین های D،C،B،A وE است. این گیاه دارای خواص متعددی است که در این مطلب به نقل از «ehow» به آن اشاره شده است.
ترب گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد. برگهای آن پهن، ناصاف، کرک دارو با بریدگی های نامنظم است. گلهای آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که درانتهای شاخه ظاهر می شود.
به طور کلی دو نوع ترب وجود دارد :
ترب سیاه که معمولا در پائیز برداشت می شود.
تربچه که به رنگهای مختلف قرمز وصورتی و به صورت های دراز و گرد وجود دارد.
● ترکیبات شیمیایی
طعم تند ترب مربوط به ماده ای است به نام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده ای به نام کلراید Chloribe Malvin است.
● خواص داروئی
ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمان های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رفته است.
ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است. ترب برای درمان نقرس و رماتیسم مفید است. برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند.
آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است. ترب برای درمان یرقان مفید است. تخم ترب درد را تسکین می دهد. در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند. برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید.
تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است. دم کرده ریشه ترب تقویت کننده بدن است. برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنجآور مفید است. رنگ چهره را باز می کند. تخم ترب اشتهاآور است.
-تقویت کننده کبد و معده است.
-گیاهی اشتهاآور است.
-برگ های آن خاصیت مسهل دارد.
-مصرف روزانه 2 وعده آب ترب به میزان 60 تا 90 میلی لیتر بواسیر را رفع می کند.
-برای رفع التهاب مثانه و درد و سوزش هنگام ادرار کردن به مدت 2 هفته آب آن مصرف شود.
● مضرات
اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است.
گردآوری توسط : مجله دلگرم