به گزارش الف به نقل از رسانه ها، 70 درصد ظرفیت هتل های شهر آنتالیا در طول ایام نوروز توسط گردشگران ایرانی رزرو شده است.
روزنامه خبر تورک چاپ ترکیه گزارش داد کوچه ها، خیابان ها و بسیاری از مراکز خرید آنتالیا در ایام نوروز مملو از گردشگران ایرانی است به طوری که صاحبان هتل های این شهر به رزرو بیش از 70 درصدی اتاق ها توسط گردشگران ایرانی اشاره کردند.
چندی پیش روزنامه کارار نیز در گزارشی اعلام کرد که ایرانیان پس از گردشگران آلمانی و روسی بیشترین جمعیت گردشگران خارجی را در ترکیه تشکیل می دهند و بیشتر از گردشگران غربی هزینه می کنند.
روزنامه کارار در خصوص گردشگران خارجی در ترکیه با پروفسور اورهان ایچوز رییس دپارتمان راهنمای گردشگری دانشگاه یاشار گفت و گو کرده و به نقل از وی نوشت: ایرانیان که در سال 2012 در ردیف هفتم گردشگران خارجی ترکیه بودند ولی سال گذشته در رتبه سوم گردشگران خارجی ترکیه جای گرفتند.
وی تاکید کرد: شمار گردشگران ایرانی در ترکیه در ماه های اولیه سال جاری نسبت به کشورهای دیگر بیشتر بود و در رتبه اول گردشگران خارجی ترکیه جای گرفتند.
وی شهرهای آنتالیا، استانبول و وان را مهمترین مقصد گردشگران ایرانی معرفی کرد و مدعی شد: گردشگران ایرانی 35 تا 40 درصد بیشتر از گردشگران غربی در ترکیه هزینه می کنند.
هفته قبل نیز تیمور باییندیر رئیس انجمن هتلهای ترکیه رئیس انجمن هتلهای ترکیه در بیانیهای اعلام کرد که انبوهی از مسافران ایرانی درمدت تعطیلات نوروز به استانبول سفر میکنند و وان، استان شرقی ترکیه، دومین مقصد گردشگری مورد علاقه گردشگران ایرانی است.
بازدید گردشگران ایرانی که تعطیلات را در ترکیه میگذرانند به رشد نرخ پر شدن هتلهای مرکز شهر استانبول بهویژه هتلهای واقع در خیابانهای منتهی به میدان تقسیم منجر شده است. ایندرحالی است که کل ظرفیت تمام هتلهای وان در نوروز پر میشود.
باوجود این، رییس انجمن هتلهای ترکیه بر این نکته تاکید کرد که از تعداد گردشگران ایرانی که شهر مدیترانهای آنتالیا و دیگر مناطق ساحلی این کشور را بهعنوان مقصد گردشگری انتخاب میکردند کاسته شده است.
بهگفته تیمور باییندیر، ایرانیها برای 6 شب اقامت در ترکیه بهطور متوسط هزار دلار برای نفر خرج میکنند، درحالیکه دیگر گردشگران خارجی حدود 630 دلار برای سفر به ترکیه هزینه میکنند.
سال گذشته درمجموع حدود 2٫5 میلیون ایرانی به ترکیه سفر کردند که نسبت به دوره مشابه در سال 2016 با افزایش 50 درصدی مواجه بود. بهنظر میرسد که کاهش تعداد گردشگران ایرانی در سال 2016 با حوادث تروریستی و حملات داعش به استانبول در این سال و سال قبل از آن ارتباط مستقیم داشته باشد بهطوریکه سال 2017 استانبول، بزرگترین شهر ترکیه میزبان 910 هزار و 810 گردشگر ایرانی بود که این رقم در سال قبل از آن 648 هزار و 176 نفر بود.
براساس تازهترین گزارش وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه که 28 فوریه منتشر شد، ایران فقط در ماه ژانویه با 154هزار و 292 گردشگر بزرگترین بازار گردشگری ترکیه را در این ماه بهخودش اختصاص داد، بهطوریکه ایرانیها حدود 11 درصد از سهم ورودهای خارجی به ترکیه را در اولین ماه سال جاری میلادی از آن خود کردند.
با این گزارش رئیس انجمن هتلهای ترکیه، این سوال مطرح میشود که اگر روزی گردشگران ایرانی بهجای سفر به این کشور همسایه جذب مقصدهای گردشگری داخلی شوند چه سرنوشتی در انتظار بازار گردشگری ترکیه خواهد بود و گردشگری داخلی با چه رونقی مواجه خواهد شد؟