ماهان شبکه ایرانیان

به این گیاه توجه نکنید

فکر نمی‌کنم گیاه خانگی به اندازه پتوس محبوب باشد و در همه جا یافت شود! این گیاه بی‌همتا اصلا بهانه گیر نیست و با هر شرایطی زنده می‌ماند. یکی از دلایل محبوبیت بیش از حدش هم همین است!

به این گیاه توجه نکنید

فکر نمی‌کنم گیاه خانگی به اندازه پتوس محبوب باشد و در همه جا یافت شود! این گیاه بی‌همتا اصلا بهانه گیر نیست و با هر شرایطی زنده می‌ماند. یکی از دلایل محبوبیت بیش از حدش هم همین است!

اگر حوصله نگهداری از گل و گیاه را ندارید، برنامه روزانه پری دارید و یا تنبل هستید، پتوس یکی از بهترین گیاهانی است که می‌توانید پرورش دهید!

همانطور که گفتیم پتوس یکی از آسان ترین گیاهان خانگی برای پرورش است که شاخسار رونده بلندی تولید می‌کند. شاخه‌های پتوس در جنگل‌های استوایی می‌توانند حتی به درازای 12 متر هم برسند! اما اگر آن را در گلدان بکارید شاخه‌ها در حدود 180 سانتی متر تا 3 متر رشد می‌کنند. اما اگر پتوس شما باز هم به رشدش ادامه داد تعجب نکنید!

پتوس به ندرت گل می‌دهد اما اگر گل می‌خواهید باید منتظر گل‌هایی سفید باشید. این گیاه انواع ابلق و ساده دارد. ابلق این گیاه به رنگ‌های سبز – سفید یا سبز – زرد است.

شرایط رشد

– نور

همانطور که گفتیم پتوس گیاهی بسیار مقاوم است و شرایط کم نوری را به خوبی تحمل می‌کند. تنها کاری که باید برای این گیاه انجام دهید آن است که اجازه ندهید شاخسار آن از حد مشخصی بزرگ تر شوند.

– آبیاری

پتوس دوست دارد خاکش در بین دو آبیاری تقریبا خشک شود. اگر به گیاه مرتبا آب دهید و خاکش را همیشه مرطوب نگه دارید، ریشه‌ها می‌پوسند. اجازه دهید خود گیاه به شما بگوید چه زمانی نیاز به آبیاری دارد. زمانی که شاخسار شروع به افتادن و اندکی پژمرده شدن کردند، به گیاه آب بدهید. فواصل آبیاری را آنقدر طولانی نکنید که برگ‌ها کاملا پژمرده شوند، در غیر این صورت برگ های گیاه می‌ریزند.

– خاک

پتوس خاکی اندکی اسیدی را ترجیح می‌دهد، اما هر خاک گلدانی استانداردی که زهکشی خوبی هم داشته باشد برای کاشت پتوس بهتر است.

– کود دهی

پتوس به کود دهی زیادی نیاز ندارد و تغذیه بیش از اندازه‌ای از شما انتظار ندارد اما از آنجایی که اکثر خاک‌ها فاقد مواد غذایی هستند بهتر است گیاه را هر ما یا هر دو ماه یک بار کود دهی کنید.

– هرس

هرس پتوس امری الزامی نیست اما می‌توانید برای اینکه گیاه را آراسته کنید و رشدش را کنترل کنید آن را هرس کنید. پس می‌توانید برای تشویق گیاه به پر پشت شدن آن را هرس کنید. میزان هرس بستگی به ودتان دارد اما هرس را خیلی سنگین انجام ندهید.

تکثیر

تکثیر پتوس به طرز غافلگیر کننده‌ای ساده است. گیاه به آسانی از طریق قلمه ساقه تکثیر می‌شود و قلمه‌ها به زودی ریشه خواهند داد. برای این کار قلمه‌ای از انتهای ساقه‌ها جدا کنید و آن را در آب و یا خاک مرطوب قرار دهید. همانطور که گفتیم قلمه‌ها خود با میل و رغبت ریشه خواهند داد و نیاز به هورمون ریشه زایی نیست. اگر قلمه‌ها را در همان ابتدا در خاک کاشتید که هیچ اما اگر ابتدا آنها را در آب ریشه دار کردید، به محض ریشه دار شدن بجنبید و آنها را در گلدان‌های کوچکی حاوی خاک تازه بکارید تا بتوانند هر چه زودتر مواد غذایی مورد نیازشان را از خاک دریافت کنند.

تعویض گلدان

بعد از مدتی پیتوس‌تان گلدانش را پر خواهد کرد و نیاز به تعویض گلدان دارد. اگر مشاهده کردید با وجود آبیاری منظم باز هم برگ‌های گیاه شروع به افتادن می‌کنند، احتمالا این به خاطر کم بودن فضای گلدان است. در این زمان ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. گلدانی 1 یا 2 سایز بزرگ‌ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.

این زمان وقت مناسبی برای هرس گیاه هم هست. اگر نمی‌خواهید گیاه‌تان از این اندازه‌ای که هست بزرگ تر شود، به راحتی مقداری از شاخسار آن را هرس کنید. و یا می‌توانید از تمام گیاه قلمه بگیرید و قلمه‌ها را بکارید. روزش دیگر آن است که گیاه را تقسیم بوته کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان