رئیس کمیته امداد امام خمینی گفت: هرقدر هم خرج میکنیم، حریف مخارج بیماریهای صعبالعلاج نمیشویم.
به گزارش به نقل از ایلنا،پرویز فتاح درباره فقر در میان خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد به رغم کمکهای مردمی صورت گرفته به این نهاد گفت: چرخه اقتصادی کشور باید درست و خوب بچرخد و نباید شرایط به گونهای باشد که به تولید فقر بیانجامد.
وی با تاکید براینکه کمیته امداد در تولید فقر نقشی ندارد، خاطرنشان کرد: با قوانین میتوان جلوی بخشی از تولید فقر را گرفت. وقتی سرپرست خانواده زندانی میشود، خانواده وارد چرخه حمایتی کمیته امداد میشود، سوال ما این است که چرا قانون بهگونهای اصلاح نمیشود که اموال ضبط شده از زندانی را به نفع خانواده وی هزینه کنند؟
رئیس کمیته امداد کشور با بیان اینکه در حال حاضر 30 تا 40 هزار خانواده زندانی تحت پوشش کمیته امداد هستند، تصریح کرد: در چنین شرایطی از یکسو سرپرست خانواده به زندان رفته و دولت برای وی هزینه میکند و از سوی دیگر ما برای خانواده وی هزینه میکنیم، لذا قوانین میتواند به نحوی اصلاح شود که نیازی به پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی برای برخی افراد نباشد.
وی با اشاره به اینکه ادامه تحصیل فرزندان خانوادههای نیازمند میتواند با وضع قانون تسهیل شود، عنوان کرد: افراد تحت پوشش برای رفتن به دانشگاه آزاد و سایر دانشگاههایی غیردولتی به پول نیاز دارند و نمیتوان انتظار داشت به خاطر بیپولی از تحصیل باز بمانند، بنابراین ضروری است قانونی باشد که براساس آن دانشگاهآزاد و ... موظف باشند؛ بخشی از درآمد خود را خرج افراد بیبضاعت کنند.
داروی بیماران صعب العلاج بسیار گران و نایاب است
فتاح با اشاره به اینکه بخشی از درآمد کمیته امداد صرف بیمه افراد تحت پوشش میشود، یادآور شد: قانون اساسی تاکید کرده که آحاد ملت باید تحت پوشش بیمههای درمانی باشند، این درحالیست که در حال حاضر نوع بیمههای درمانی به نوعی است که افراد باید از جیب خود پول پرداخت کنند که مسلما افراد بیبضاعت توان پرداخت آن را ندارند.
رئیس کمیته امداد با تاکید براینکه هرقدر هم خرج میکنیم، حریف مخارج بیماریهای صعبالعلاج نمیشویم، افزود: داروهای این نوع بیماریها بسیار گران و نایاب است، عملهای جراحی سنگین است و اگر از اساس درباره آنها چارهاندیشی شود، بسیاری از مشکلات از دوش ما برداشته میشود که این مساله به چرخه اقتصادی کشور باز میگردد.
وی همچنین با اشاره به روستائیان مناطق محروم گفت: اگر درآمد روستایی زیاد باشد، هرگز تحت پوشش کمیته امداد درنخواهد آمد و این افراد نمیخواهند؛ عنوان کمیته امدادی داشته باشند، اما درآمد آنها کم است، با بحران آب مواجهند یا محصولاتشان را به قیمت نمیخرند، گاهی نیز با مشکل اشتغال مواجهند و فرزندانشان بیکار مانده و سربار خانواده میشوند که این موضوعات باعث افزایش مشکلات این خانوادهها شده و به ناچار تحت پوشش کمیته امداد در می آیند.
صندوقهای کمیته امداد را در روز روشن خالی میکنند
رئیس کمیته امداد در خصوص دستفروشی نیز با بیان اینکه این پدیده نیز همچون موضوع کودکان کار، زنان آسیبدیده و تکدیگری نوعی معضل اجتماعی است، گفت: درحال حاضر شرایط این آسیبها به صورتی شده که حتی کمیته امداد نیز از آن متاثر شده است به این صورت که صندوقهای ما را در روز روشن خالی میکنند. آیا ما باید برای صندوقهایمان مامور بگذاریم؟
وی تصریح کرد: کار کمیته امداد پیشگیری است و اگر امروز به این قشر رسیدگی نکنیم، فردا تبدیل به همان آسیبهای اجتماعی میشوند که رفع آنها هزینهبرتر است.
فتاح خاطرنشان کرد: جامعه هدف ما به گونهای است که با یک رسیدگی حداقلی کمتر دچار آسیبهای اجتماعی خواهند شد.