به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در مراسم بهره برداری از نخستین کارخانه تولید انبوه سلول انسانی در غرب آسیا افزود: در 40 سال عمر جمهوری اسلامی انواع و اقسام دوران ها را پشت سر گذاشته ایم؛ دوران سخت تحریم های آمریکا ، اروپا و شورای امنیت که کشورهای دیگر هم با آن همراهی می کردند، برای ما هیچ دوره ای جدید نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: دوران سخت تر از این را هم در جنگ تحمیلی هشت ساله گذراندیم، یک طرف همه قدرت های دنیا بودند و ما تازه در اول انقلاب بوده و به اوضاع مسلط نشده بودیم اما به فضل الهی ملت ایران با سربلندی از همه آزمایش ها بیرون آمد و بعد از هر سختی سعی کردیم با تدبیر از مشکلات عبور کنیم.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: آخرین مرحله، دوران تحریم ها بود که در دولت یازدهم با گفت وگو و منطق تصمیم گرفتیم، مسائل را حل کنیم که منجر به برجام شد.
جهانگیری ادامه داد: بخشی از تحریم ها متوقف شد و در بخشی از کارها هم شفافیت بین ایران و جامعه جهانی شکل گرفت.
وی یکی از اقدامات عجیب رییس جمهوری آمریکا را درمورد برجام دانست و تصریح کرد: ترامپ با نهایت زشتی در انظار جهانیان به ملت بزرگ و متمدن ایران انواع اتهامات را وارد کرد و سپس از توافق خارج شد و تحریم های قبلی را برگرداند، تحریم های جدیدی هم به آن اضافه کرد.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این اقدام از جهات مختلف برای آمریکا بی آبرویی است.
جهانگیری یادآور شد: در دولت یازدهم 18 ماه مذاکره فشرده انجام شد و نمایندگان پنج کشور، سازمان ملل، سازمان انرژی اتمی و اتحادیه اروپا حضور داشتند، اگر این راه بسته و گفته شود که می توان نتیجه این مذاکرات را آتش زد، چه دلیلی برای مذاکرات بعدی وجود دارد و چرا باید دیپلماسی ادامه یابد.
وی اضافه کرد: به همین دلیل است که اروپایی ها می گویند، می خواهیم توافق پابرجا باشد، نه به خاطر ما بلکه به خاطر خودشان است.
معاون اول رییس جمهوری گفت: آمریکایی ها با نهایت پررویی می گویند، ما می خواهیم با ایرانی ها مذاکره کنیم و به توافق بهتر برسیم، با چه اعتمادی این حرف را می زنند.
جهانگیری ادامه داد: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند و رییس جمهوری هم گفتند ما بر اساس روش خود راه را ادامه می دهیم. تلاش ملت این است که راه های کم زحمت تر را باز کنند و هیچ زحمتی بر ملت تحمیل نشود اما تحریم های آمریکا سه یا 6 ماه دیگر بر می گردد و این مشخص است.
وی اضافه کرد: توانمندی های ایران نسبت به شناختی که آمریکایی ها دارند بسیار بالاتر است، ما در داخل کشور عادت کرده ایم که مشکلات را بزرگنمایی و توانمندی های کشور را کوچک نمایی کنیم.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: زمان که وزیر صنایع بودم اولین سکوی نفتی یک هزار و 500 تنی ساخته شد و زمانی که می خواستیم آن را نصب کنیم، می گفتند این شاهکار است، در آن مقطع ایرانی ها بخشی از آن را ساخته بودند اما امروز وقتی شرکت توتال قرارداد توسعه فاز 11 را منعقد می کند و سکوی 20 هزار تنی می سازد، می گوید که ایرانی ها بهتر می سازند.
جهانگیری ادامه داد: امروز ساخت سکوهای هفت هزار و 10 هزار تن برای ما عادی است و ایرانی ها می توانند فازهای مختلف پارس جنوبی را طراحی کرده و بسازند و این یک واقعیت است.
وی تصریح کرد ما در بخش نیروگاهی می توانیم از ابتدا تا پایان طراحی کرده و بسازیم و حتی بازارهای اطراف را هم در کنترل خود داشته باشیم.
معاون اول رییس جمهوری به موفقیت های شرکت های ایرانی در مناقصه سدسازی در یکی از کشورهای همسایه اشاره کرد و اظهار داشت: قدرت مهندسی بالایی در کشور شکل گرفته البته ممکن است در مقطعی که با دنیا کار می کنیم مصلحت باشد بخشی از تجهیزات را وارد کنیم اما اگر مصلحت را کنار بگذاریم این توانمندی ها در کشور وجود دارد.
جهانگیری با یادآوری توانمندی های کشور در بخش صنایع پیشرفته خاطرنشان کرد: آمریکایی ها فکر می کنند اگرما را تحریم کنند ما نمی توانیم تجهیزات مورد نیاز را وارد کنیم و این ناشی از ناآگاهی آنها از توانمندی و موقعیت راهبردی ایران است
وی افزود: ما با 15 کشور همسایه هستیم مگر می توانید ایران را کنترل کنید، شما فقط زحمت ما و مردم را زیاد می کنید.
معاون اول رییس جمهوری خطاب به آمریکایی ها تاکید کرد: ملت ایران از مسیری که تصمیم گرفتید به توسعه ایران ضربه بزنید، مسیر رشد و توسعه ایران را شکل می دهد.
**تعصب ایرانی را درک نکرده اند
جهانگیری با تاکید بر عرق ملی و تعصب ایرانی ها اظهار داشت: آنها هنوز عرق ایرانی را درک نکرده اند و نمی دانند مردم ایران مقابل فشارهای بیگانه چه عکس العملی نشان می دهند.
وی افزود: اگر چند اتفاق باهم بیفتد به عنوان کسی که به توانمندی کشور آشنا است به فضل الهی هیچ آسیبی به توسعه کشور وارد نمی شود و با موفقیت این دوره را هم پشت سر خواهیم گذاشت
جهانگیری گفت: آنچه بیگانه را به زانو در می اورد انسجام، وحدت و همصدایی در داخل است و نباید وحدت و انسجام به شعار جناحی تبدیل شود.باید یکصدایی و همدلی را در مقابل بیگانگان به نمایش بگذاریم.
وی به تجربه برخی کشورهای همسایه اشاره کرد و یادآور شد:ما دشمن هم نیستیم باهم اختلاف سلیقه داریم در کشورهای همسایه گروه هایی که دشمن بودند دشمنی را کنار گذاشتند.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: کسانی که در خط مقدم فعالیت هستند باید حمایت شوند تا بتوانند به خوبی این مسیر را دنبال کنند و هر کس توانی دارد به صحنه بیاید و توان خود را در خدمت کشور قرار دهد. همه نخبگان یک بار دیگر خود را باید در معرض کار و تلاش قرار دهند تا کشور از این مرحله عبور کند.
جهانگیری ادامه داد: مدیران و کسانی که مدیریت را قبول کردند باید خود را وقف کشور کنند ما با وقت گذاشتن می توانیم از این مرحل عبور کنیم، دوره جدیدی آغاز شده و با بی حالی و بی انگیزه بودن این دوره جواب نمی دهد .
وی خاطرنشان کرد: اگر کسی نمی تواند باید کنار برود و بگوید من مدیر دورانی هستم که(نامه ای را ) امضا کنم، مدیر این دوره هم باید خودش انگیزه داشته باشد و هم به جامعه انگیزه منتقل کند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: منابع کشور محدود است و در این دوره اولویت گذاری خواهد شد ما در موضوع ارز می توانستیم مثل سابق عبور کنیم پیش بینی های لازم با توجه به تصمیم رییس جمهوری آمریکا شده بود و ما باید خود را آماده می کردیم
جهانگیری با بیان این که مهم ترین پیام این تصمیم این بود که در همان نقطه ابتدایی طرح ترامپ را به شکست کشاند، اظهار داشت: ترامپ توقع داشت بعد از سخنرانی او مردم به بازار هجوم بیاورند اما دید کمترین اتفاقی نیفتاد و مردم مطمئن شدند که ارز با نرخ مشخص در بازار وجود دارد.
وی ادامه داد: ما به نسبت شرایط می توانیم اولویت ها را کم و زیاد کنیم و شرایط جدید را به خوبی پشت سر می گذاریم و امیدوارم همه دوستان با جدیت در صحنه حضور داشته باشند و کار کنند.
** نفرت بزرگی در جهان اسلام ایجاد شده است
معاون اول رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود شرایط کنونی منطقه را عجیب و غریب توصیف کرد و گفت: بعد از70 سال اشغال سرزمین فلسطین به مقطعی رسیدیم که عده ای تصور می کردند که می توان با مذاکره جلوی خونریزی و اشغال بیشتر را گرفت.
جهانگیری افزود: آنها تصور می کردند فلسطینی ها می توانند در گوشه ای از سرزمین خود دولتی داشته باشند اما افراد انقلابی هم می گفتند که تنها را مقاومت است و رژیم صهیونیستی باید از سرزمین های اشغال خارج شود.
وی ادامه داد: بعد از این اتفاقات رییس جمهوری آمریکا برای این که نمایشی ارائه کند و پرده کنسولگری را برداشته و به عنوان سفارت اعلام کند، می بینیم که تاکنون حدود 60 فلسطینی بی گناه را شهید کردند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که در این مقطع تاریخی نفرت بزرگی در جهان اسلام ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: آمریکایی ها می خواهند قبله اول مسلمین را بگیرند و در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهند.
جهانگیری همچنین گفت: بی عرضگی و بی کفایتی برخی حکام اسلامی مخصوصا در سال های اخیر که خیلی سعی کردند با اسرائیل نمایش انسجام برگزار کنند، قلب امت اسلامی را به درد آوردند.
وی ادامه داد: آنها باید نزد مردم مسلمان که شاهد چنین صحنه هایی هستند، خجالت بکشند و ما از خدا می خواهیم که امت اسلامی و مظلومین از این شرایط نجات یابند.
به گزارش ایرنا، نخستین کارخانه تولید انبوه سلول انسانی امروز با حضور جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی و محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) افتتاح شد.
سیام*9314**2021**1336