شناسه : ۹۳۰۶۴۵ - چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۰۱
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران:
اقتدار ما صرفا در ابزار نظامی نیست
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه باید آینده نگری را از امروز آغاز کنیم و به اتفاقاتی که در عرصه بین الملل رخ می دهد، توجه بیشتری داشته باشیم تصریح کرد: اقتدار ما صرفا در ابزار نظامی نیست بلکه در زمینههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و
به گزارش ایسنا، "اشرف بروجردی" 26 اردیبهشتماه در دومین جلسه شورای اداری استان کرمان گفت: ما در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی هستیم و در این چهل سال با فرازها، فرودها و تحولات عظیمی روبرو بودهایم.
وی با بیان اینکه اکنون فرصت آزمون و خطا نیست و باید از انبوه داشتهها و تجربیاتمان برای پیشرفت جامعه استفاده کنیم؛ تصریح کرد: باید یک نگاه و یک ارزیابی از گذشته داشته باشیم و ببینیم امروز در کجا ایستادهایم و در آینده چه باید بکنیم؟ بنابراین امروز باید از داشتههای گذشته برای توسعه در عرصههای مختلف استفاده کنیم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیان کرد: با توجه به سرمایه خوب انسانی که در اختیار داریم بایستی از این سرمایه استفاده مناسب شود، همچنین مسئولیتی که نسل اول و دوم انقلاب به عهده دارد، این است که تجربیات خود را به نسلهای بعدی منتقل کنند.
وی عنوان کرد: موضوع توسعه و گردش اطلاعات از پارامترهایی است که میتواند مفید و هم در بعضی زمینهها به ایجاد عدم ثبات فکری میتواند مخرب باشد.
بروجردی ضمن تقدیر و تشکر از تدوین سند توسعه فرهنگی اجتماعی استان کرمان توسط جهاددانشگاهی استان کرمان و اداره کل امور اجتماعی استانداری کرمان گفت: در بخشهایی از این سند چشم انداز و قوانین برنامه پیشنهاداتی بسیار خوبی مطرح شده است که میتواند در سطح کشور مطرح شود.
وی اضافه کرد: امروز مجری قانون برنامه توسعه کشور هستیم و باید آن را اجرایی کنیم و در این حوزه باید از تمام تلاشهای انجام شده بهره مناسب ببریم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از انقلاب اسلامی ایران به عنوان انقلابی فرهنگی یاد کرد و گفت: کسی نمیتواند وجه فرهنگ را از انقلاب اسلامی ایران بگیرد زیرا این انقلاب با رویکرد فرهنگی در حوزه شعار، عمل، اراده و عزم ملی برای آنکه حافظ و نگهبان باورها و توسعه رفتارهای خود باشیم، شکل گرفته است.
وی با بیان این مطلب که فرهنگ تعابیر متعددی دارد، اظهار کرد: فرهنگ عبارت است از باورها، دانستهها و رفتارهایی است که انسانها از خود نشان میدهند، لذا باید باورها را تقویت کنیم.
بروجردی با یادآوری از راهاندازی شورای فرهنگی اجتماعی در سطح ملی در سال 82 تصریح کرد: در سال های گذشته به جهت آسیبهایی که بر جامعه در عرصههای مختلف اجتماعی وارد شده است، مسئولین و حتی مقام معظم رهبری به مسایل اجتماعی ورود پیدا کرده و ایشان دستور به هم اندیشی روسای سه قوه برای رفع مشکلات اجتماعی جامعه دادند.
وی با تاکید برآنکه باید مسایل فرهنگی اجتماعی را رصد کرد، اظهار کرد: عرصه اقتصاد، سیاست و تعاملات سیاسی همه میتوانند وامدار مسایل اجتماعی باشند، به عنوان مثال اگر بتوانیم مدیریت آب کنیم نیاز به این داریم که با مردم از باورها و داشته ها صحبت کنیم و به آنها بیان کنیم که الگوی درست مصرف به ماندگاری این سرزمین کمک میکند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فرهنگ را زیر ساخت مسایل سیاسی و اقتصادی دانست و بیان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی از معبر کتابخانههای عضو اکو یک شبکهای راه اندازی کرد تا کشورهای عضو اکو تبادل منابع کتابی و سندی داشته باشند و این مهم موثر بود.
وی با بیان اینکه وجه فرهنگی میتواند کمتر محل نزاع باشد و ابزاری برای مفاهمه و گفتگو باشد، عنوان کرد: باید وجود باورهای مختلف افراد را بپذیریم و فضایی برای تبادل اندیشه و تجارب یکدیگر فراهم کنیم و با یکدیگر به گفتگو بنشینیم و اقداماتی در راستای تعالی جامعه انجام دهیم.
بروجردی ادامه داد: تجارب ما در 40 سال گذشته نشان میدهد که میتوانیم تبادل اندیشه داشته باشیم و از اسناد بهره ببریم و همچنین اگر به دنبال آن هستیم که ایران در جهان حرف اول را بزند باید فرهنگ را فصل مشترک دیدگاههای خود قرار دهیم و از تجربیات گذشته نیز سود جوییم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه باید آینده نگری را از امروز آغاز کنیم و به اتفاقاتی که در عرصه بین الملل رخ میدهد، توجه بیشتری داشته باشیم تصریح کرد: اقتدار ما صرفا در ابزار نظامی نیست بلکه در زمینههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... نیز ظرفیتهای فراوانی در سطح کشور وجود داد که می توان در این زمینه ها حرفی برای گفتن داشته باشیم اما تا زمانی نتوانیم الگوی مناسبی ارایه دهیم دچار مشکل خواهیم بود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انتقاد سازنده را مناسب دانست و بیان کرد: گردش اطلاعات باید به خوبی انجام دهیم، ضمن آنکه با شفاف سازی اعتماد افزایش پیدا میکند و با افزایش اعتماد، سرمایه اجتماعی تحقق پیدا می کند و با تحقق سرمایههای اجتماعی همدلی به وجود میآید و با ایجاد همدلی میتوان کارهای بزرگی را انجام دهیم.
بروجردی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم به جایی برسیم که جمهوری اسلامی ایران در دنیا حرف اول را بزند، باید فرهنگ را فصل مشترک دیدگاههای خود قرار داده و از تجربیات گذشته خود نیز استفاده کنیم، اظهار کرد: بی شک تمامی اهداف بیش بینی شده در اسناد پیش رو قابل دستیابی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: همه ما میخواهیم ایران در قله رفیع اقتدار قرارگیرد و در جایگاهی باشیم که حرفی برای گفتن داشته باشیم و این مهم جزء با تعامل، درک متقابل و بهرهگیری از ظرفیتهای شغلی یکدیگر دست یافتنی نخواهد بود.