به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، جلالی جانشین رئیس پژوهشکده استخراج آرا قضایی پژوهشگاه قوه قضاییه در اولین نشست تخصصی رابطین پژوهشی دادگستریهای سراسرکشور که به همت پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد اظهار کرد: اساس کار پژوهشگاه بر اساس برنامه چهارم قضایی است و انتشار آراء به قوه قضاییه سپرده شده است که قوه قضاییه باید در زمان مشخصی این کار را انجام دهد که خوشبختانه از سال 91 تاکنون کارهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
جلالی افزود: پژوهشکده استخراج آرا در رویههای قضایی از سه قسمت تشکیل شده است. قسمت استخراج آراء، قسمت سامانه آراء و قسمت نشستهای قضایی که در رابطه با بهبود رویههای قضایی مشغول به کار است.
جانشین رئیس پژوهشکده استخراج آرا قضایی پژوهشگاه قوه قضاییه بیان کرد: ما در پژوهشکده خود آرای قضایی را دریافت کرده و بر روی آنها بحث و تبادل نظر انجام میدهیم.
وی بیان کرد: ما باید از آرای قضات به نحو مطلوبی استفاده کنیم تا شاهد تحول در مباحث حقوقی باشیم که البته در سالهای آینده شاهد آثار مثبتی از این کار برای نظام حقوقی خواهیم بود.
جلالی گفت: ما برای این کار به شدت نیازمندی همکاری با ظرفیتهای استانی هستیم، چون این کار فعلا در تهران انجام شده و باید استانها را هم در کنار خودداشته باشیم تا بتوانیم آرای آنها را هم برجسته و معرفی کنیم.
جانشین رئیس پژوهشکده استخراج آرا قضایی پژوهشگاه قوه قضاییه در خصوص وظایف و عملکرد این پژوهشکده گفت: ما در مرحله اول استخراج آرا را داریم. در قسمت استخراج البته سامانهای هم داریم که به قسمت اول هم مرتبط است. در این سامانه گروه حقوقی، گروه کیفری و گروه اداری (دیوان عدالت اداری) را داریم که البته گروه حقوقی و گروه کیفری به دو دسته تجدید نظر و عالی تقسیم میشوند.
وی تصریح کرد: فارغ التحصیلان مقطع تحصیلی دکترای و نیز دانشجویان این مقطع عزیزانی هستند که به مباحث نظری و عملی حقوق و رویههای قضایی، چون مسلط هستند به ما کمک میکنند.
جلالی افزود: در قسمت سامانه ما آرای قضایی را به صورت درختواره تهیه کرده ایم و تزاروس ما به صورتی انتخاب شده است که هدف آن بسیار ارزشمند است. یعنی بازیابی سریع و ربط اطلاعات به یکدیگر در یک حجم وسیع از اهداف تزارروس ما است.
جانشین رئیس پژوهشکده استخراج آرا قضایی پژوهشگاه قوه قضاییه در پایان گفت: ما در قسمت فرآوری آرا واقعا نیازمند همکاری نخبگان دستگاه قضایی هستیم و امیدواریم که قضات و پژوهشگران استانی در این زمینه به ما کمک کنند.