تداوم زندگی و صمیمیت در زندگی زناشویی در گرو رعایت حقوق متقابل زن و شوهر است و بخش عمده آن مربوط به رعایت حق شوهر از جانب زن است
1.اطاعت: حضرت باقر(ع) فرمود: زنی به محضر رسول خدا آمد و گفت حق شوهر بر زن چیست؟ رسول خدا(ص) فرمود: وقتی زن نماز واجب پنج وقت را خواند و روزه رمضان را بگیرد و حج خود را انجام دهد(اگر حج بر او واجب شده باشد) و از شوهرش فرمان ببرد، و حق علی (ع) را که امام واجب الاطاعه است بشناسد، از هر دری از هشت در بهشت که می خواهد به بهشت در آید.
اولین وظیفه زن نسبت به همسرش اطاعت شرعی است.
2.تمکین: زن در غیر مواردی که از نظر شرع محدودیت دارد، واجب است نسبت به خواسته مرد، در مسئله زناشویی تسلیم باشد.
رسول خدا(ص) می فرماید: بر زن لازم است از بهترین عطر استفاده کند، زیباترین لباسش را بپوشد، خود را به نیکوترین وجه آرایش دهد، و صبح و شب خود را به شوهر عرضه نماید.
3.بیرون رفتن از خانه: رسول خدا(ص) از بیرون رفتن زنان از خانه بدون اجازه شوهر نهی می کردند، اگر زن بدون اجازه و رضای شوهر خارج شود تمام ملائکه آسمان و هر جن و انسی که بر او میگذرد لعنتش می کنند تا به خانه بازگردد.
4.پرهیز از آزار شوهر و تند خویی و بد زبانی.
امام ششم (ع): ملعون است ملعون است زنی که همسرش را بیازارد و وی را غمگین و غصه دار کند، و خوشبخت زنی که احترام شوهر را نگه دارد و وی را آزار ندهد و در هر حال از وی اطاعت نماید.
5.خدمت در خانه: رسول حق (ص) فرمود: زنی که غذای خوشگوار برای شوهر آماده کند، خداوند خوراکیهای گوناگون در بهشت برایش مهیا نماید و بگوید بخور و بنوش به پاداش زحماتی که در دنیا کشیدی.
و در حدیث دیگر فرمودند: هر زنی در خانه شوهر، به منظور زیبا سازی چشم انداز چیزی را جابجا کند، خداوند به او نظر رحمت کند، و هر که مورد نظر رحمت باشد از عذاب در امان است.
6.احترام به شوهر و خوشرفتاری با او: امام هفتم فرمود: جهاد زن، نیکو شوهر داری است.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: هر زنی در سختی و رفاه با شوهر بسازد و از وی اطاعت کند خداوند او را با همسر ایوب محشور نماید.
7.برای غیر شوهر خود را نیاراید:
رسول خدا(ص) فرمود: زر و زیور خود را در منظر و دیدگاه غیر شوهر مگذار، در غیاب شوهر خود را خوشبو مکن، روسری خود را که جلب نظر می کند، و مچ دست را نشان مده، اگر چنین کنید دینتان را تباه و خدا را به خشم آورده اید.
8.بدون اجازه شوهر در اموال او تصرف نکند:
امام ششم(ع) فرمود: زن مجاز نیست بدون اذن شوهر برده آزاد کند یا صدقه دهد، یا چیزی ببخشد، یا نذر مالی، اما زکات واجب و صله رحم واحسان نیاز به اجازه ندارد.
و رسول اکرم (ص) می فرماید: بدون اجازه شوهر از مال او به کسی نبخشد، اگر بخشید گناهش از او و ثوابش مربوط به شوهر است.
البته زن نیز حقوقی بر عهده شوهر دارد:
اولا تهیه لوازم زندگی، چون خوراک و پوشاک و مسکن زن به عهده شوهر است.
ثانیا: به وظیفه زناشویی عمل نماید.
ثالثا: گشایش در زندگی. پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسی که زن می گیرد باید او را احترام کند.
چهارم : آراسته و پاکیزه بودن: همانطور که مرد دوست دارد زنش زیبا و پاکیزه، خوش و معطر باشد زن هم از مرد خود همین توقع را دارد.
پنجم : خوش زبانی با زنش.
ششم : رعایت اراده و اختیار خود را بنماید. بعضی از مردان به گونه ای آزادی و اختیار به همسران میدهند که گویی زن تمام اختیار را دارند و فقط آنها تصمیم میگیرند و این نشانه زبونی مرد است.