این نویسنده کودکان و نوجوانان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: وقتی به اتفاقهایی که افتاده و نیفتاده نگاه کلی میاندازیم متوجه میشویم کارنامه حوزه فرهنگ موفقیتآمیز نبوده است و این وضعیتی نگرانکننده و بعضا دلهرهآور را ایجاد میکند و نمیتوانیم نسبت به سال آینده خوشبین باشیم.
او افزود: وقتی عملکرد سازمانها و وزارتخانههایی مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و... را در حوزه کتاب و نشر بررسی کنیم، متوجه میشویم هیچ برنامه و سیاستگذاری دقیق و ریشهای در کار نبوده و نیست. شاهد این ادعا هم وضعیت نشر کتاب کودک و نوجوان است. امروز تیراژ کتاب کودک به 500 نسخه رسیده است در حالی که در گذشته این رقم معادل 5000 نسخه بود.
ایبد گفت: البته تلاشهایی شده است از جمله ایجاد «باشگاه کتابخوانی» اما چنین سیاستهایی در عمل ناکارآمد بودهاند و اگر غیر از این بود تیراژ کتابها تا این اندازه پایین نمیآمد. ما زمانی میتوانیم چنین طرحهایی را عامل توسعه کتاب و کتابخوانی بدانیم که به افزایش تیراژ کتابها منجر شوند که در عمل چنین نشده است.
این نویسنده سپس به عملکرد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از عمدهترین حوزههای نشر کتاب این رده سنی اشاره کرد و گفت: عملکرد کانون در حوزه نشر اصلا قابل دفاع نیست و طی سالی که گذشت عملا فعالیتی از این مرکز فرهنگی دیده نشد. در چنین شرایطی نمیتوان میزان مطالعه جامعه را بالا برد؛ وقتی موسسات انتشاراتی در چارچوبهای خاص خود و با موضوعات ویژه کار میکنند و مخاطبان حق انتخاب ندارند. وقتی بحث توسعه کتابخوانی مطرح میشود که آزادی نویسنده، مخاطب و ناشر هر سه لحاظ شده باشد، ولی متأسفانه هنوز اینطور نشده است.