به گزارش خبرنگار ایسنا، تیموری با تاسیس دانشسرای عالی در سال 45 که بعدها دانشکده علوم تربیتی نام گرفت، سرپرستی کتابخانه آن را نیز عهده دار شد. این کتابدار برجسته در سال 1356 برای ادامه تحصیل در رشته کتابداری به انگلستان سفر کرد و تا سال 1358 در دانشگاه شفیلد انگلستان موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته کتابداری و اطلاع رسانی شد. «غزلیات جاویدان پارسی»، «بیاض»، «کتاب شناسی اصفهان» و «تاج الدین احمد وزیر» از جمله آثار ماندگار این محقق است.
طیبه فاطمی مدیر امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در خصوص مرتضی تیموری اظهار کرد: در سال 78 و با پایان تحصیلاتم در دانشگاه جذب کتابخانه های شهرداری اصفهان شدم. به یاد دارم که آن زمان نزد استاد تیموری آمدم و ایشان بعد از یک مصاحبه بسیار حرفه ای و دشوار، مرا برای بخش فنی کتابخانه انتخاب کردند.
وی استاد تیموری را نمونه کامل یک مدیر موفق دانست و گفت: ایشان از جمله افرادی بودند که قدرت مدیریت در وجودشان بود و استعداد بسیاری در این زمینه داشتند. به یاد دارم که یک بار از ایشان خواستم اصول مدیریت را به من بیاموزند، در پاسخ گفتند شما اگر استعداد مدیریت کردن داشته باشید خودتان این اصول را خود به خود از من می آموزید.
فاطمی افزود: استاد ویژگی های بسیار بارز و برجسته ای داشت که وجه تمایز ایشان از دیگران بود. امانت داری، اعتماد به نفس ، اطلاعات وسیع و تخصصی در زمینه کاری، تسلط به دو زبان زنده دنیا، کلام اثرگذار و نافذ، هوش بالا و نگارش بسیار خوب از مهم ترین ویژگی های استاد تیموری بود. ایشان همچنین دوستانی از میان افراد فرهیخته و سرشناس داشتند و همواره معتقد بودند که هر فرد را باید از طریق دوستانی که در اطراف او هستند، بشناسیم. به همین خاطر هم ایشان در انتخاب دوست و معاشر بسیار حساس بودند.
وی عشق و علاقه وافر به کار را از دیگر ویژگی های استاد تیموری دانست و گفت: استاد تیموری نگاهی متعالی به کار داشتند و هدفشان رفع نیازهای مادی نبود. ایشان در عرصه کتابداری متخصص بودند و چندین سال مدیریت کتابخانه مرکزی دانشگاه را به عهده داشته و با کوله باری از تجربه و اطلاعات ارزشمند وارد سیستم کتابخانه های شهرداری شدند و توانستند تحولات چشمگیری را در آن ایجاد کنند. ایشان استراتژی مشخصی در این زمینه داشتند.
این کتابدار ادامه داد: در آن زمان سیستم کتابخانه ها در حال گذار از روش های سنتی به روش هایی پیشرفته و مدرن بود. اطلاعات به صورت دستی وارد سیستم می شد که مشکلاتی را به دنبال داشت. استاد تیموری با استفاده از تجارب و دانش خود این سیستم را متحول کرد و با نگرشی کاملا درست و همگام با فناوری و تکنولوژی روز، این سیستم را متحول کرد. اکنون از طریق سیستم اپک، تمامی کتاب ها همزمان در اختیار تمامی علاقمندان و متقاضیان قرار می گیرد.
فاطمی خاطرنشان کرد: مدیریت یک هنر است و برخی آن را از ابتدا در وجودشان دارند. استاد تیموری هرگز عیوب و نقاط ضعف پرسنل و کارمندانشان را در مقابل دیگران بیان نمی کردند و اجازه نمی دادند کسی از این مسائل مطلع شود. ایشان به معنای واقعی کلمه پدر، معلم، مدیر و مربی بسیار خوبی بودند.