به گزارش خبرنگار مهر، حسن گوهرپور دبیر جایزه ادبی الوند در این مراسم که در همدان برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه قباد شیوا با توجه به اینکه همدانی است از روی علاقه و تشویق گروه جوانی که اداره جایزه را بر عهده دارد، این نشانواره را طراحی کرده است، گفت: پس از گفتگوهای اولیه با حسین زندی درباره برگزاری جایزه ادبی الوند، به پیشنهاد وی مقرر شد که برای نشانواره الوند از یک هنرمندان صاحب نام هماستانی بخواهیم که این کار را انجام دهد؛ سرانجام استاد قباد شیوا انجام این کار را پذیرفت.
گوهرپور افزود: ما برای برگزاری جایزه به این امید هستیم که بتوانیم به سهم خود بخشی از جامعه را با خواندن کتاب همراه کنیم؛ البته این وظیفه را گروههای مردم نهاد زیادی در دستور کار دارند؛ اما تلاش ما این است که سهمی در این فرایند مهم داشته باشیم؛ ضمن اینکه همدانیهای مقیم تهران که در واقع بخشی از برگزار کنندگان این جایزه هستند در تلاش هستند که کاری فرهنگی در استان خود داشته باشند؛ این همراهی در همدانیهای مقیم استان هم دیده میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه همدان نیازمند این است که به لحاظ جایگاه ادبی، خود را در کشور بازآفرینی کند، گفت: همدان شخصیتهای ادبی برجسته و شایستهای دارد که به صورت فردی در ادبیات ایران تاثیرات قابل توجهی داشتهاند، اما در کمتر مواقعی شاهد جریانی فراگیر در کشور بودهایم که در همدان پایهریزی و اجرا شده باشد.
این شاعر ادامه داد: ما از گروههای ادبی همدان؛ انجمنها و خانه ادبیات همدان هم دعوت میکنیم که در این مسیر همراه جایزه باشند. این جایزه به نام همدان است و همه در اعتبار فرهنگی آن سهیم خواهیم بود.
این منتقد ادبی با اشاره به اینکه برنامهریزی این جایزه یک شبه نبوده است، تاکید کرد: ما در جلسات متعدد به این نتیجه رسیدیم که در دو کمیته جداگانه این فعالیت را آغاز و برنامهریزی کنیم.
دبیر جایزه ادبی الوند با تشریح کمیتهها و شکلگیری آنها افزود: برای برگزاری جایزه، دو کمیته همدان و تهران برنامهریزی و تدبیر شده است؛ فراتر از این دو کمیته هم یک اتاق فکر قرار گرفت که برنامهریزی و مدیریت جایزه بر عهده آنها خواهد بود. این اتاق فکر به صورت سالیانه انتخاب خواهد شد و ممکن است بنابه شرایط اضافه یا کم شود.
گوهرپور با اشاره به اتاق فکر این دوره گفت: در این دوره از نسل پیشرو ادبیات همدان در دهههای هفتاد و اوایل هشتاد که امروز در تهران ساکن هستند، بهرمند شدهایم، بر همین اساس اتاق فکر این دوره آقایان مصطفی بصیری شاعر و روزنامهنگار، علیرضا بهرامی شاعر، مستندساز و روزنامهنگار و مهدی علیائیمقدم عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران هستند که تصمیمگیرنده فرایند برگزاری جایزه از فراخوان تا اجرا خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه جایزه ادبی الوند متعلق به بخش خصوصی است، توضیح داد: جایزه ادبی الوند، جایزهای خصوصی است که قرار است هر سال و در ماههای میانی سال انشالله در همدان برگزار شود. البته محل برگزاری جایزه در زمان برگزاری اعلام خواهد شد.
گوهرپور ضمن تاکید بر اینکه این جایزه به هیچ وجه منطقهای یا استانی نخواهد بود و جایزهای ملی است گفت: این جایزه به صورت ملی برگزار خواهد شد و فعلاً در حوزه کتاب شعر است؛ فراخوان این جایزه در تیرماه منتشر و توسط دبیرخانه اعلام خواهد شد. سخنگوی این جایزه هم حسین زندی است.
این شاعر ضمن اشاره به اینکه ما منتقد شرایطی هستیم که مدل «مرکز – پیرامونی» را در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و ورزش ترویج میکند، گفت: ممکن است در سیاست و اقتصاد نشود این مدل را به این راحتیها از میدان خارج کرد؛ اما با وجود خردهفرهنگهای و فرهنگهای نشاندار و تاریخداری که در جای جای این سرزمین وجود دارد؛ دستکم در فرهنگ باید به گونهای عمل کنیم که تهران، اصل همه چیز نباشد. هر استان برای خودش یک پایتخت فرهنگی باشد.