ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه ترشی موسیر بسیار خوش طعم در منزل

یکی از انواع ترشی های بسیار خوش طعم که می توان به راحتی در منزل آن را تهیه کرد، ترشی موسیر می باشد. که در این مطلب با طرز تهیه ترشی موسیر آشنا خواهید شد.

طرز تهیه ترشی موسیر بسیار خوش طعم در منزل

مصرف موسیر با دارا بودن مواد معدنی همچون سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، روی، منگنز، مس و همچنین اسید های چرب و امگا 3 و 6 برای سلامتی انسان بسیار مفید می باشد. بسیاری از بیماری ها را درمان می کند و از برخی از بیماری های قلبی عروقی پیش گیری می کند. بنابراین استفاده از موسیر در انواع غذاها و ترشی ها سبب بالا رفتن ارزش غذایی آن محصول می شود. به همین منظور در این بخش به ارائه طرز تهیه ترشی موسیر می پردازیم.

ترشی موسیر

ترشی موسیر نیز همچون سیر ترشی، ترشی لیته و ترشی سالاد فصل گزینه مناسبی برای سفره های ایرانی است. که طرفداران ویژه ای در ایران دارد.

مواد مورد نیاز

مواد مورد نیاز برای درست کردن ترشی موسیر در منزل عبارت است از:

  • موسیر تازه یا خشک/ 250 گرم
  • سرکه سفید یا قرمز/ 1 لیتر
  • نمک/ به میزان لازم
  • زردچوبه در صورت دلخواه/ به مبزان کم

مواد لازم برای تهیه ترشی موسیر

طرز تهیه ترشی موسیر

ابتدا موسیر ها را پوست بگیرید و جوان های آن را جدا کنید، بعد به شکل ورقه ورقه خرد نمایید. سپس آن ها را درون ظرف مناسب بریزید و مقداری آب بر روی موسیرها بریزید، تا مدتی به همان حال باقی بمانند، پس از آن سطح موسیر را از آب خالی کنید و دوباره مقداری آب بروی موسیر بریزید. چرا که این کار سبب نرم شدن و رفع تندی موسیر می شود.

البته در نظر داشته باشید که اگر از موسیر تازه استفاده می کنید ریختن آب سرد بر روی موسیر کفایت می کند، اما اگر از موسیر خشک استفاده می کنید باید از آب جوش استفاده نمایید.

طرز تهیه ترشی موسیر

در مرحله بعدی طرز تهیه ترشی موسیر دوباره موسیرها را آب کش کنید و آن ها را بر روی تکه ای پارچه تمیز پهن کنید تا به صورت کامل خشک شوند. بعد مقداری نمک بر روی موسیرها بپاشید(در صورت داخواه می توانید کمی زردچوبه نیز به آن اضافه نمایید).

آنگاه آن ها را به درون ظرف شیشه ای خشک و تمیز انتقال دهید و سرکه سفید یا قرمز را به آن اضافه کنید.

تهیه ترشی موسیر در منزل

سپس در ظرف شیشه ای را محکم کنید و ظرف را در جای به دور از نور مستقیم خورشید و خشک به مدت 2 هفته قرار دهید. پس از این مدت ترشی موسیر آماده مصرف می شود.

نکات مهم تهیه ترشی موسیر تازه

  • برای طرز تهیه ترشی از موسیر های تازه، موسیر ها را ورقه ورقه کنید و بعد داخل آب سرد ریخته و چندین مرتبه در طی روز آب آن را عوض کنید تا تندی موسیر ها کمتر شود.
  • به هنگام افزودن نمک، ممکن است موسیر ها کمی تغییر رنگ دهند، اما دوباره به رنگ اصلی خود برخواهند گشت، بنابراین نگرانی از این بابت نداشته باشید.
  • اگر ترشی را ملایم دوست دارید، می توانید سرکه را با مقداری آب مخلوط کنید و با هر نسبتی که با طبع تان همخوانی دارد، سرکه و آب را آماده کنید.
  • مثلا به ازای هر لیوان سرکه، نصف لیوان آب داخل قابلمه بریزید و آب را به جوش آورید، بعد از جوش آمدن آب، سرکه را افزوده و حرارت زیر آن را خاموش کنید.

  • به این ترتیب خواص سرکه حفظ شده و از طریق حرارت دیدن خاصیت آن از بین نمی رود و زمانی که محلول خنک شد آن را به روی ترشی بریزید و شیشه را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

آموزشی از تهیه ترشی موسیر

خواص موسیر

  • موسیر همچون سیر دارای خاصیت ضد میکروبی است و می تواند با میکروب های دستگاه گوارش مقابله کرده و آنها را از بین ببرد.
  • ویتامین های A ، C و نیز کلسیم، فسفر و منیزیم موجود در موسیر می تواند به سلامت استخوان ها کمک نماید.
  • موسیر به هضم آسان غذا کمک می کند و غنی از فیبر است و علاوه بر احساس سیری می تواند هضم غذا را تسهیل نماید.
  • ترکیبات گوگردی موسیر از رشد غیر عادی تومور ها و سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و برای مقابله با سرطان ها به ویژه سرطان های گوارشی مفید است.
  • موسیر همچنین به دفع کلسترول خون کمک کرده و قابلیت تنظیم فشار خون را دارد، از این رو خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش می دهد.
  • موسیر برای پوست و مو نیز فواید بسیاری دارد و مصرف آن می تواند از ریزش موها جلوگیری کرده و موجب شادابی پوست شود.

آموزش تهیه ترشی موسیر

در پایان امیدواریم این مطلب از آشپزی مورد توجه تان قرار گرفته باشد و در صورت تمایل برای آشنایی با دستور تهیه انواع ترشی می توانید از مطالب قبلی آرگا در این زمینه دیدن کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان