ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

سرباز گمنامی که مخالف انتخابات شد/ چرا قیمت کتاب در هند ارزان‌تر از ایران است؟!

رئیس‌جمهور که سال گذشته بر لزوم نظارت بر بازار تأکید کرده بود؛ مجددا و در جلسه اخیر هیئت دولت بر نظارت تأکید کرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

دستور مجدد رئیسی برای نظارت بر بازار

سرباز گمنامی که مخالف انتخابات شد/ چرا قیمت کتاب در هند ارزان‌تر از ایران است؟!

ایسنا گزارش داد: رئیس‌جمهور رئیسی طی سخنانی در جلسه اخیر هیئت دولت و در ادامه دستورات خود، خطاب به وزارت بازرگانی تأکید کرد:

"انتظار این است، رصد و نظارت بر بازار به نحوی افزایش یافته و تغییر کند که تقویت نظارت بر بازار عمده‌فروشی و خرده‌فروشی برای مردم ملموس باشد."[1]

*دستور رئیس‌جمهور درباره لزوم نظارت بر بازار یک ضرورت است که اگر اجرا شود بخش بزرگی از "گرانی بیقاعده" فعلی که گریبان مردم را گرفته رفع خواهد شد.

و صد البته مردم منتظرند تا اثر دستور رئیس‌جمهور را بر معیشت خود ببینند.

در ادامه دستور درست رئیس جمهور همچنین باید به این مقوله اشاره کرد که دستور شخص رئیس‌جمهور مبنی بر تعیین سقف برای اجاره‌بها همچنان بر زمین مانده است و سقف 25 درصدی برای تهران و 20 درصدی برای شهرستان‌ها هرگز اجرا نشده است.

همچنین گزارش‌های غیر قابل انکاری وجود دارد مبنی بر اینکه به دلیل گرانی، میزان مصرف مواد غذایی پروتئینی توسط مردم به شدت کاهش یافته است.

تمام این موارد نیازمند اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر نظارت بر بازار است.

گفتنیست، رئیس جمهور سال گذشته نیز بر ضرورت نظارت بر بازار تأکید کرده و گفته بود: تاکنون اقدامات نهادهای نظارتی در این عرصه نتیجه‌بخش بوده و این اقدامات در مواردی توانسته دست‌های پُشت‌ پرده در ایجاد فشار گرانی به مردم را شناسایی و اقدامات مخرب آنها در بازار را خنثی کند. +

***

کتاب؛ راز خوشبختی بیشتر

قیمت کتاب در هند ارزان‌تر از ایران است. چرا؟!

سرباز گمنامی که مخالف انتخابات شد/ چرا قیمت کتاب در هند ارزان‌تر از ایران است؟!

علیرضا سبحانی‌نسب، مدیر انتشارات جمال در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) پیرامون حضور ایران در نمایشگاه کتاب دهلی‌نو و وضعیت کتاب در کشور هندوستان گفته است: ایران می‌تواند برای همه کتاب‌های موفق دینی خود در این کشور ناشر پیدا کند و لزوماً نباید ناشر مسلمان یا حتماً شیعه باشد همه ناشران اعم از مسلمان شیعه، هندو یا سنی آمادگی دارند برای فروش کتاب در هند رقابت کنند.

او در عین حال تصریح می‌کند: علاوه بر این موضوع ناشران ایرانی باید به این مسئله توجه کنند که چاپ و صحافی کتاب در هند حدود 20 تا 40 درصد به تناسب کتاب‌ها، ارزان‌تر تمام می‌شود. زیرا قیمت‌گذاری کتاب در هند معادل و حتی کمتر از قیمت کتاب در ایران است؛ البته ناشران ایرانی برای رسیدن به سود در بازار کتاب هند باید بتوانند کتاب را با هزینه کمتر در کشور هند تولید کنند و علاوه بر این باید هزینه حمل و نقل را از این اعتباری که تولید اختصاص می‌دهید، کم کنند. در مجموع باید گفت تولید کتاب در کشور هند توجیه اقتصادی دارد.[2]

*مسئله قیمت در صنعت نشر یکی از عوامل حیاتی و تعیین کننده است زیرا کتاب برای یک جامعه حالت اعمالی و اجبار ندارد بلکه یک انتخاب است.

از همین‌رو صاحبان این صنعت در ایران باید فکری به حال قیمت‌های بعضا گران برخی کتاب‌ها بکنند تا صنعت نشر بتواند بالندگی بیشتری داشته باشد.

شاهد مثال ارائه شده از قیمت کتاب در صنعت نشر هندوستان؛ می‌تواند یک الگوی اقتصادی باشد.

پر واضح است جامعه‌ای که کتاب در آن از محتوای مناسب، کیفیت خوب و قیمت ارزان برخوردار باشد؛ خوشبختی بیشتری را در ابعاد مختلف لمس خواهد کرد.

***

سرباز گمنامی که مخالف انتخابات شد

سرباز گمنامی که مخالف انتخابات شد/ چرا قیمت کتاب در هند ارزان‌تر از ایران است؟!

علی ربیعی، فعال اصلاح‌طلب و از مدیران دولت روحانی طی یادداشتی درباره "بیانیه 110 امضایی" که چپ‌های نجیب اخیرا با محتوای لزوم مشارکت در انتخابات منتشر کردند؛ از این نوشت که این بیانیه را امضا نکرده است!

او در ادامه به بررسی مثبتات این بیانیه پرداخته است. +

به گزارش اعتمادآنلاین، ربیعی سپس و در یادداشتی دیگر به بررسی اتمسفر انتخاباتی کشور به زعم خود پرداخته و با "مژده مشارکت پایین"! می‌نویسد:

"جامعه هم به مرور با پیش گرفتن یک قهر گسترده، ازهر نوع رفتار آشتی‌جویانه دوری می‌جوید و درنتیجه از کنش‌گری‌های میانه نیز اعلام عبور می‌کند. با این وصف اتخاذ راهبرد موثر و مقبول جامعه توسط روشنفکران، دلسوزان، توسعه‌خواهان، ایران‌دوستان و در این میان اصلاح‌طلبان، سخت و تعارض‌آمیز می‌شود."[3]

*برای یک ذهن آگاه و ایضا یک ذهن تئوریک؛ همین خاصّه‌خوانی ساده وبلاگ مشرق از 2 یادداشت ربیعی می‌تواند گویای همه چیز باشد و ابعاد توطئه "تحریم انتخابات" را افشا کند.

افشا از این رو که می‌بینیم یک چهره مبرّز اصلاح‌طلب که اکثریت سال‌های عمر کاری‌اش را در سمت‌های بالای اطلاعاتی فعالیت داشته و بعدها به وزارت و سخنگویی دولتی هم رسیده اما هم‌اینک به یک "مخالف انتخابات" بدل شده؛ علنا می‌گوید که حاضر به تأیید تنها صدای دموکراسی‌خواهی در اردوگاه اصلاحات نیست و در ادامه هم برای رفتارهای غلط کسانی از درون جامعه تئوری‌پردازی می‌کند!

یعنی ربیعی در این موضع خود نه تنها سوابق اطلاعاتی‌اش برای تحقق امنیت ملی را لگدکوب می‌کند بلکه مهمتر از آن از صندوق رأی و انتخابات هم عبور می‌کند و بی‌هیچ خجالتی خودش را در سلک "چپ‌های تحریمی" جا می‌دهد.

در این میان البته ربیعی یک ذنب دیگر هم مرتکب شده است که بسا گناهی بزرگتر از تحریم انتخابات و امضا نکردن بیانیه مشارکت‌جویی باشد...

و آن اینکه ربیعی برای یک رفتار غلط تئوری‌پردازی کرده است!

بر فرض که افرادی از میان مردم قصد آشتی ندارند و نمی‌خواهند رأی بدهند. آقای ربیعی اطلاعاتی و رجل سیاسی و دولتمرد جمهوری اسلامی آیا باید همچون یک غلام حلقه به‌گوش به دنبال این اشتباه راه بیافتد و برای آن تئوری‌پردازی کند؟!

یا اینکه در مقابل آن سد بسازد و آن افراد میان مردم را نسبت به خطایشان آگاه سازد؟

گفتنیست مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود، "مخالفان انتخابات" را مخالف اسلام و نظام قلمداد کردند.

***

1_ isna.ir/xdQBCN

2_ibna.ir/x6k7t

3_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-652066

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی