ماهان شبکه ایرانیان

پرونده اسید پاشی اصفهان به کجا ختم می‌شود؟

پرونده ٤دختری که اتفاقی دردناک برای آنها، احساسات و افکار مردم را تحت‌تاثیر قرار داد. ٤ سال گذشت و حالا پرونده پر از معما و سوال مختومه اعلام شده است

پرونده ٤دختری که اتفاقی دردناک برای آنها، احساسات و افکار مردم را تحت‌تاثیر قرار داد. ٤ سال گذشت و حالا پرونده پر از معما و سوال مختومه اعلام شده است. ٤سال از آن مهرماه جهنمی گذشته که طی چند روز دخترانی جوان، بی‌هیچ جرمی مجازات شدند. مجازاتی وحشتناک که تمام زندگیشان را نابود کرد و آنها چندین سال عذاب و درد کشیدند و سوختند. ٤دختر اصفهانی که در یک چشم بر هم زدنی زیبایی‌شان را از دست دادند و زندگی برایشان جهنم شد.
 
 
پرونده اسید پاشی اصفهان به کجا ختم می‌شود؟
 مرضیه ابراهیمی قربانی اسید پاشی اصفهان
 
اما جهنم واقعی اینجا بود که هیچ کدام از این قربانی‌ها نفهمیدند به چه گناهی مستحق چنین عذابی شدند. تمام سوال‌هایشان بی‌جواب ماند و حتی نتوانستند فردی که زندگیشان را تباه کرده از نزدیک ببینند یا بفهمند او کیست. این معماها از خود اسید برایشان سوزاننده‌تر بود. حالا دیگر با مختومه شدن این پرونده همان کورسوی امیدی که برای حل این معماهای تلخ وجود داشت، از بین رفته و قربانیان با گرفتن دیه‌هایشان بدون اینکه بفهمند عامل سیاهی زندگیشان چه کسی است، به زندگی ادامه می‌دهند.
 

 بخوانید: یک قربانی اسیدپاشی اصفهان در کنار پرتره‌اش/ عکس
مرضیه، مینا، سحر و سهیلا ٤دختری هستند که قربانی شدند و ٤سال است زندگیشان به سختی می‌گذرد. حالا حسین عباس علیزاده، وکیل سابق این قربانیان اعلام کرده که پرونده با پرداخت دیه از بیت‌المال مختومه شده است. این وکیل در توضیح بیشتر در این باره می‌گوید: «پرونده با پیدا نشدن متهم یا متهمان مختومه شد. این مسأله از لحاظ قانونی کاملا درست است. چرا که در قانون مجازات اسلامی اگر شناسایی و دستگیری متهم طول بکشد باید خسارت یا دیه از صندوق دولت پرداخت شود. با پیگیری‌هایی که انجام شد و از آنجا که موکلانم مطالبه دیه کرده بودند، دادگاه نیز با توجه به پیدا نشدن متهم یا متهمان پرونده حکم به پرداخت دیه از محل صندوق دیه بیت‌المال داد.
 
پرونده اسید پاشی اصفهان به کجا ختم می‌شود؟
 درمان چشم مرضیه ابراهیمی به دست وزیر بهداشت
 
این صندوق براساس گزارش پزشکی قانونی مبنی بر جراحات وارده به موکلانم و رأی دادگاه و تلاش‌های دادستان دیه را پرداخت کرده است. اعتراضی هم نمی‌توانیم داشته باشیم چرا که فایده‌ای ندارد. زیرا قانون رعایت شده است. پزشکی قانونی نیز بر اساس میزان جراحات، در این‌باره تصمیم گرفته است. البته باید بگویم که اگر در این پرونده مظنون پیدا شود، دوباره به جریان خواهد افتاد و به این مسأله رسیدگی خواهد شد. یعنی در رابطه با دستگیری عامل یا عاملان این حادثه، پلیس نهایت تلاش خود را کرده و خواهد کرد.»

عباس علیزاده با بیان اینکه وکیل مدافع چهار نفر از قربانیان این حادثه بوده است، ادامه می دهد: «البته اگر زمانی متهم یا عاملان این فاجعه شناسایی و دستگیر شوند، رسیدگی قضائی انجام خواهد شد.»

دیگر هیچ چیز برایم مهم نیست
مینا زنی ٣٦ساله است که ٤سال پیش قربانی این حادثه شد. او بعد از این اتفاق دردناک مجبور شد از شوهرش جدا شود و با پسر ١٤ ساله‌اش به تنهایی زندگی کند. این زن که حالا زندگی سختی را پشت سر می‌گذراند در این باره به «شهروند» می‌گوید: «چند ماه پیش بود که گفتند می‌خواهند دیه را پرداخت کنند. به من در کل٨٠ تومان پرداخت کردند اما طی چند مرحله؛ یعنی هر چند ماه یک بار مبلغی پرداخت شد.

در این مدت هم آنقدر مشکلات داشتم که نمی‌توانستم پرونده را پیگیری کنم. راستش وقتی متوجه شدم پرونده مختومه شده، برایم مهم نبود. سوال‌های زیادی در ذهنم است، اینکه به کدامین گناه و چرا ما انتخاب شدیم برای مجازات و عذاب؛ اما می‌دانم که فایده‌ای ندارد و این سوال‌ها برای همیشه بی‌جواب خواهد ماند.

من در این حادثه، قرنیه چشم چپم سوخته، صورتم را جراحی کردم، دستانم گوشت اضافه آورده است. گردن و موی سرم هم سوخته دیگر در نمی‌آید. بینایی دارم اما باید کلی هزینه کنم تا صورت و دست و موی سر و چشمانم درمان شود. ولی این پول را ندارم. با پسر ١٤ ساله‌ام به تنهایی زندگی می‌کنیم و زیر نظر کمیته امداد و بهزیستی هستیم.


بخوانید: اسیدپاش را شکست دادم!


فقط می‌توانم با هزینه اندک، زندگیمان را بچرخانم. نمی‌توانم کار کنم و باید از پس هزینه‌های زندگیمان بر آیم. برای همین این ٨٠ میلیون هم نصفش برای درمانم خرج شد و بقیه‌اش را هم برای زندگیمان هزینه کردم. دیگر هیچ پولی برای درمان ندارم. هم برای پیدا نشدن متهم و هم به خاطر مبلغ دیه اعتراض دارم، ولی اعتراضم را اعلام نمی‌کنم، چراکه می‌دانم فایده‌ای ندارد و دیگر هیچ چیز برایم مهم نیست. فقط سلامتی‌ام را می‌خواهم.»

گفت و گو با سهیلا جورکش یکی از قربانی‌های اسید پاشی اصفهان
 
قربانی اسید پاشی ضمن تشریح آخرین وضعیت درمانی خود، به خبر مختومه شدن پرونده "اسید پاشی اصفهان" واکنش نشان داد و گفت: فردی در مورد پرونده قربانیان اسیدپاشی صحبت کرده و گفته پرونده مختومه شده است، اما این فرد وکیل را نمی‌شناسم و پرونده من هم مختومه نشده و طبق روال در حالی پیگیری است.
 
 
پرونده اسید پاشی اصفهان به کجا ختم می‌شود؟
سهیلا جورکش قربانی اسیدپاشی اصفهان
 
سهیلا جورکش در مورد آخرین وضعیت درمانی خود اظهار کرد: پس از عملی که روی چشم من انجام شد طبق گفته پزشک وضعیت به گونه‌ای است که ممکن است هر روزی که از خواب بیدار می‌شوم بینایی‌ام را از دست بدهم. هر روز خدا را شکر می‌کنم که بینایی‌ام را دارم و همه توان من این است که بتوانم این بینایی را نگه دارم و همه دلخوشی من به اندک بینایی چشم چپ است، چون چشم راست من کوچک شده و برای آن دیگر کاری نمی‌شود کرد.
 

بخوانید: زندگی قربانی اسیدپاشی اصفهان

وی افزود: ضمن اینکه من هنوز عمل‌هایی زیبایی را هم انجام نداده‌ام و در طی چهار سال بعد از حادثه تنها به دنبال بینایی چشم چپ خودم بودم و در حال حاضر هم با تمام سختی‌ها و رنج‌ها توانسته‌ام مقدار کمی از بینایی چشم چپ را به دست بیاورم. از طرفی حفظ این بینایی هم سخت است و برای آن باید از قطره‌هایی که ساختنی هستند استفاده کنم که این قطره‌ها را با کمک دوستان از آمریکا تهیه و برای من ارسال می‌کنند.

این قربانی اسید پاشی اصفهان در مورد اینکه آیا باز هم برای درمان باید به آمریکا برود یا خیر گفت: من در حال حاضر پلکم باز است و یک عمل پلک دارم و باید آن را انجام بدهم، ولی به ایران برگشتم تا مسئله دیه‌ام را پیگیری و آن را دریافت کنم. ضمن اینکه پزشک من گفتهبیش از دوماه نباید بمانم و برای ادامه رود ردرمن باید به آمریکا برگردم.

جورکش اضافه کرد: رئیس جمهور قبلا نامه‌ای زده بود که به وضعیت دیه من به صورت صد در صد رسیدگی شود. من هم هر روز با این وضعیت چشمم پیش دکتر‌های پزشکی قانونی، دادگاه و استانداری مراجعه کردم و مقامات اصفهان و خانم تاج‌الدین هم وضعیت من را پیگیری کردند، اما در نهایت وزارت دادگستری و صندوق خسارت‌های بدنی به دیه من اعتراض کردند و پرونده به دیوان عالی و از آنجا به شعبه 3، شعبه هم‌عرض تهران در اصفهان انتقال پیدا کرد.

طیق قول‌ها و مساعدت‌های که انجام شده ایمان دارم که به من کمک می‌کنند و به دیه من رسیدگی می‌شود. چون تنها راه حلی که بتوانم بینایی‌ام را نگه دارم همین است.

وی در مورد اینکه آیا تا به حال مبلغی را به عنوان دیه دریافت کرده یا خیر گفت: مبلغ اندکی به صورت علی‌الحساب به من پرداخت شده بود. اما این هفته دادگاه برای رسیدگی به دیه من و اعتراضی که زده شده بود برگزار می‌شود.
 

بخوانید: زخم‌های عمیق بر روح قربانیان اسید پاشی

جورکش در مورد نحوه پیگیری پرونده‌اش و در واکنش به خبر مختومه شدن پرونده اسیدپاشی اصفهان که روز چهارشنبه اعلام شد، گفت: فردی در مورد پرونده قربانیان اسیدپاشی صحبت کرده و گفته پرونده مختومه شده است، اما من وکیلی به نام "عباس علی‌زاده" ندارم و او را نمی‌شناسم و پرونده من هم مختومه نشده و طبق روال در حالی پیگیری است، همان طور که گفتم هفته آینده داگاه مربوط به دیه‌ام برگزار می‌شود.   همچنین ایمان دارم که روزی فرد اسیدپاش که چهار سال من را در این رنج قرار داده رسوا خواهد شد.

منبع: شهروند، ایسنا
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی