حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون برخی محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب خطاب به سفرا و مسئولین وزارت امور خارجه، اظهارکرد: بیانات تاریخی رهبر معظم انقلاب در دیدار سفرا و کارداران جمهوری اسلامی ایران در حقیقت نقشه راهی است که ایشان برای دستگاه دیپلماسی کشور در آستانه ورود به دهه پنجم عمر انقلاب اسلامی ترسیم کردهاند.
این کارشناس مسائل بین الملل بیان کرد: فرازهای مهمی در بیانات رهبری وجود داشت که نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از یک تجربه ارزشمند در حوزه سیاست خارجی اکنون به سمت تاثیرگذاری بیشتر در عرصه های مختلف بین المللی در حال حرکت است.
وی گفت: رهبری انقلاب در یکی از فرازهای خود، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را برگرفته از ایدئولوژی انقلاب اسلامی دانستند و این مفهوم بسیار هوشمندانه ای است، به اعتبار اینکه بسیاری از قدرت های فرامنطقه ای تلاش می کنند تا ارتباط معنوی ایران با ملت های منطقه را قطع کنند. شاید بخشی از فشارهایی که به ایران وارد می شود به دلیل کمک های معنوی و سیاسی ایران به ملت های تحت ستم است که خشم قدرت های استعماری را برانگیخته است.
هانی زاده بیان کرد: اینکه سیاست خارجی ایران مبتنی بر ایدئولوژی است، یک امر تعریف شده در کلان اصول سیاست خارجی نظام است که می تواند رفتار ایران را در قبال جنبش های جهادی و ملت های مستضعف جهان کاملاً شفاف کند.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه رهبری انقلاب بار دیگر موضوع بی فایده بودن مذاکره با آمریکا را گوشزد کرده اند اظهارکرد: تجربه بارها نشان داده که هرگاه جمهوری اسلامی ایران در قبال قدرت های استکباری و زورگو کوتاه آمده، آنها تلاش کردند پروسه زیاده خواهی خود را افزایش داده و سقف چانه زنی اشان را بالا ببرند.
وی ادامه داد: بر همین اساس رهبری انقلاب نه تنها مذاکره با آمریکا را بیهوده دانستند بلکه دولت ترامپ را یک دولت تهاجمی و پرخاشگر معرفی کردند و در عین حال در خصوص مذاکره با اروپا هم مخالفتی نداشتند مشروط بر اینکه این مذاکره مبتنی بر عزت ملی و قدرت جمهوری اسلامی ایران باشد و اینکه نباید چندان به اتحادیه اروپا هم دل بست و به آنها اعتماد داشت.
هانی زاده در پایان خاطرنشان کرد: بیانات اخیر رهبری انقلاب می تواند به عنوان قطب نمای دقیقی برای دستگاه دیپلماسی کشور در جهت تنظیم تعاملات و مناسبات ایران با جهان خارج باشد که وزارت امور خارجه هم باید این بیانات را به عنوان منشور سیاست خارجی خود تلقی کند.