به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، برای نمونه، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس طی سال گذشته میلادی بیش از 540 میلیارد و 500 میلیون درهم در بخشهای مختلف گردشگری سرمایهگذاری کردهاند.
بنا بر آمار منتشر شده در روزنامه البیان امارات، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در سال گذشته بیش از 1156 پروژه گردشگری احداث و راهاندازی کردند.
این در حالی است که کشورهای امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر و عمان بیشترین آمار را در جذب گردشگران به خود اختصاص دادهاند.
ویزای دریای سرخ عربستان سعودی
البته در آمار بالا، باید به این واقعیت توجه داشت که بیشتر مسافر ورودی کشور عربستان سعودی را زائران حج تمتع و عمره تشکیل میدهند که خود چند میلیون نفر در هر سال هستند. هماکنون سالانه 200 هزار نفر (بدون احتساب ویزای حجاج) موفق به دریافت ویزای عربستان میشوند که آنها هم عموما سرمایهگذاران و اقوام اتباع این کشور هستند و توریستهای خارجی اجازه ورود به عربستان را تا پیش از این نداشتند.
اما حالا دولت عربستان در تغییرات جدید خود که البته هزینههای گزافی هم به این کشور تحمیل کرده، تمهیدی اندیشیده و اعلام کرده که از این پس اجازه میدهد تا گردشگران خارجی با دریافت ویزای توریستی به 50 جزیره تفریحی در این کشور سفر کنند.
به گزارش وستی، این منطقه تفریحی با مساحت بیش از 34 هزار کیلومتر مربع میان منطقه املج و الجاف در سواحل دریای سرخ قرار دارد.
میزان سرمایهگذاری در این پروژه چهار میلیارد دلار اعلام شده است و همچنین ادعا شده که پس از اتمام آن بیش از 35 هزار فرصت شغلی جدید در عربستان سعودی ایجاد میشود.
نام رسمی این طرح Red Sea (دریای سرخ) است که بهعنوان منطقه اقتصادی ویژه در نظر گرفته شده است و برای آن، قوانین ساده سرمایهگذاری و کسب و کار و دریافت آسان ویزا منطبق با استانداردهای اروپایی در نظر گرفته شده است. ضمن آنکه اعلام شده است، محدودیتهای اسلامی در آن اجرا نمیشود.
گویا این پروژه بهصورت شرکت سهامی است که بهطور کامل متعلق به صندوق دولتی سرمایهگذاری عربستان سعودی است و اجراء و نظارت آن به شرکتهای بریتانیایی با مدیران اروپایی واگذار شده است.
مکمل این طرح هم پروژه القدیه معرفی شده که گویا آنهم قرار است شامل مراکز رفاهی و تفریحی در جنوب ریاض باشد.
شاهزادههای عربستان مدعی هستند، در صورت تحقق این رؤیا، کشورشان که تاکنون در منظرهای فرهنگی جهانی وضعیت مطلوبی نداشته، به یکی از بزرگترین مراکز تفریحی جهان تبدیل میشود.
آنها این پروژهها را "استراتژیک" اعلام کرده و مقرر کردهاند که باید تا سال 2022 میلادی بهطور کامل به بهرهبرداری برسد.
این طرح قرار است طبق پیشبینیهای روی کاغذ، سالانه بیش از 1.5 میلیون گردشگر خارجی به آمار ورودی عربستان غیر از مقولهی حج ابراهیمی، اضافه کند.