به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، صبح امروز(شنبه) در میزگرد خبری روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی اظهار داشت: متاسفانه بحث حقوق بشر امروز حربه ای برای فشار به کشورهای مسلمان شده است؛ کشورهای مسلمان هم دو دسته هستند، یک دسته تابع که با آنها کاری ندارند و یک دسته هم مستقل که فشارها متوجه این دسته است.
وی گفت: در موضوع حقوق بشر، جمهوری اسلامی ایران مدعی است و ما نباید در موضع متهم قرار بگیریم، ضمن اینکه حقوق بشر یک مقوله غربی نیست؛ چیزی که غربیها به غلط آن را تبلیغ میکنند.
آصفی با اشاره به مفاهیم حقوق بشری که از ابتدای خلقت انسان وجود داشته است، افزود: مفاهیمی همچون حق مالکیت، حق حیات، حق کار و برابری و غیره در قرآن در حد اعلی قرار دارد. امروز غربیها وقتی از حقوق بشر سخن میگویند، این طور بیان میکنند که میخواهیم کرامت انسانی را تضمین کنیم.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه بیان داشت: حتی اگر حقی هم ضایع شده باشد از مسلمانان ضایع شده، منشور حقوق بشر در سال 1948 تدوین شد اما اینکه چرا این منشور و نهادهای حقوق بشری در اروپا ایجاد شدند، به خاطر وجود مشکلات جدی همچون برده داری و تفتیش عقاید در اروپا بود.
وی گفت: برخی فکر میکنند حقوق بشر مربوط به 70 سال اخیر است و غربی ها آن را ایجاد کردند درحالی که این یک مغلطه جدی است.
آصفی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تدوین حقوق بشر وجود دارد اظهار داشت: در نگارش متون حقوق بشری، مسلمانان یا دخالت نداشتند و یا این دخالت بسیار کم بوده و متن نوشته شده ملغمه ای از فرهنگ مسیحی و یهودی است و در آن به ارزش های اسلامی توجه نشده، به همین علت بیانیه حقوق بشر اسلامی در سال 1990 در قاهره صادر شد.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با بیان اینکه دنیای غرب در پوشش حقوق بشر به دنبال یکسان سازی فرهنگ ها است، تصریح کرد: غربی ها میخواهند با فرهنگ حقوق بشر باورهای غربی را جهانی کنند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد غیبت کشورهای اسلامی در تدوین منشور حقوق بشر را جبران کند ولی عملیاتی نشد چون کشورهای اسلامی مستقل نیستند.
آصفی با اشاره به تغییر و تحولات چند ساله اخیر در کشورهای اسلامی اظهار داشت: موضوع حقوق بشر اساسا مساله حکام کشورهای اسلامی نبود بلکه موضوع مهم برای آنها حفظ بقای آنها بود در حالی که حقوق بشر می تواند ضامن بقا و ماندگاری آنها شود.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با بیان اینکه جهان اسلام هیچ وقت به این میزان درگیر منازعات داخلی نبوده است، تصریح کرد: نقش رژیم صهیونیستی در آشوب های ایجاد شده در جهان اسلام پر رنگ است و اصولا این رژیم آشوب طلب است و با آشوب زندگی میکند و به دنبال ایجاد هرج و مرج بین کشورهای اسلامی است تا خود در حاشیه امن باشد.
وی خاطرنشان کرد: شرایط کنونی باعث شده حقوق بشر بیش از گذشته از دستور کار کشوهای اسلامی خارج شود و نخستین موضوع در این کشورها حفظ بقای حکومت نامشروعشان شده است. نکته دیگر نگرانی کشورهای اروپایی و آمریکا از بیداری کشورهای اسلامی است، به طوری که این اتفاقات باعث شد آمریکا همه ارزشهای ظاهری را زیر پا گذارد و با هر حربه ای به جنگ کشورهایی برود که میخواهند روی پای خود بایستند.
آصفی با اشاره به موارد متعدد نقض حقوق بشر در سوریه، یمن و برخی کشورهای اسلامی و نقش غربی ها در ایجاد آن، افزود: برای سر و سامان دادن به این وضعیت و حل فصل مشکلات ناشی از آن باید بین کشورهای اسلامی وحدت ایجاد شود.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه بیان کرد: انشقاق کشورهای اسلامی از زمان پیدایش سازمان کنفرانس اسلامی بی سابقه است و نقش کشوری همچون ایران که منادی حقوق بشر و قربانی تروریسم و نقص حقوق بشر است، نقشی محوری است.
وی در پایان با تاکید بر لزوم خودباوری کشورهای اسلامی به نقش نهادهای مردمی اشاره و خاطرنشان کرد: امروز بسیاری از امور دیپلماسی در جهان در فضای مجازی و از طریق نهادهای غیر دولتی انجام می شود. باید از ظرفیت فضای مجازی بیش از گذشته استفاده کنیم.