برای «مسوت اوزیل»؛‌ کاش در ترکیه می‌ماندی پسر!

یکشنبه شب برای فوتبال ملی آلمان حتی از روز شکست مقابل کره جنوبی و حذف از جام جهانی ۲۰۱۸ به عنوان مدافع عنوان قهرمانی در دور گروهی نیز تلخ تر بود.

وبسایت طرفداری - شهاب شهابی: صحبت های اولی هونس، رییس باشگاه بایرن مونیخ، پس از خداحافظی مسوت اوزیل از تیم ملی آلمان، مانند هیزم ریختن در آتش بود.

هیزمِ روی آتشی که البته به خوبی توانست بیانگر عقیده و نظر بسیاری از اهالی فوتبال در کشور آلمان پیرامون اوزیل باشد. همین عقاید و نظرات بود که در نهایت مسوت اوزیل را مجبور کرد از تیم ملی آلمان خداحافظی کند. عقاید و نظراتی که از عالی ترین سطح مدیریتی فوتبال آلمان گرفته تا مردم و هواداران عادی آن را بیان می کردند.

برای «مسوت اوزیل»؛‌ ای کاش در ترکیه می‌ماندی پسر!

اینکه مسوت اوزیل اساسا مورد اشتباهی در تیم ملی بوده، هیچ گاه روی کشور غیرت نداشته و هیچ گاه نتوانسته عملکرد مثبتی داشته باشد. اولی هونس برآیند تمامی این نظرات را در یک جمله به شکلی افراطی و رادیکال بیان کرد:" او فقط مقابل سن مارینو توانسته برای آلمان خوب کار کند." این چنین خطاب قرار دادن بازیکنی با 92 بازی ملی و نزدیک به یک دهه حضور در ترکیب ثابت تیم ملی یک کشور، به خودی خود مسئله اشتباهی است چه برسد به آن که خلاف واقع نیز باشد. خیلی سخت نیست درک اینکه چرا مسوت اوزیل ترجیح داد از تیم ملی آلمان خداحافظی کند.

فانتزیستایِ تیم ملی آلمان (توضیح مفصل فنی پیرامون سبک بازی مسوت اوزیل) تاکنون 92 بازی ملی انجام داده و توانسته آمار 23 گل و 40 پاس گل را از خود ثبت کند. آماری فوق العاده برای یک بازیکن پست شماره 10 در سطح رقابت های ملی. درخشش مسوت اوزیل کمی بعد از نخستین بازی ملی اش در سال 2009 مقابل نروژ به طور رسمی در بازی های بزرگ (و نه مقابل سن مارینو) آغاز شد. او در جام جهانی 2010 بدل به بازیکنی شد که توانست در میدان های بزرگ سرنوشت را به نفع آلمان تغییر دهد. سوپر گل استثنایی و آموزشی او در دقیقه 60 بازی سوم مرحله گروهی مقابل غنا در جام جهانی 2010، بزنگاهی بود که توانست آلمان را از مخمصه مشابه آنچه در جام جهانی 2018 در آن گرفتار شده بود، نجات دهد. گلی که در نهایت پیروزی 1-0 مقابل غنا را در روز پایانی به ارمغان آورد تا آلمان از حذف زودهنگام در آن تورنمنت فرار کند.

برای «مسوت اوزیل»؛‌ ای کاش در ترکیه می‌ماندی پسر!

اوزیل در ادامه هم نمایش خوبی داشت. در یک هشتم مقابل انگلیس پاس گل داد. در یک چهارم در دیدار مقابل آرژانتین نیز پاس گل هایش را تکرار کرد و نقشی کلیدی در رسیدن آلمان به نیمه نهایی جام جهانی 2010 داشت. فانتزیستا در نهایت در جام جهانی 2010(سن مارینو و سن مارینوها در این جام حضور نداشتند) توانست به طور مشترک با چند بازیکن دیگر عنوان آقای پاس گل تورنمنت را به دست آورد . افتخاری که در نخستین تورنمنت مهم دوران حرفه ای اوزیل، باور نکردنی بود.

نقش اوزیل در آلمان پس از جام جهانی 2010 نیز همچنان محوری بود. او در یورو 2012 به درخشش ادامه داد. دو پاس گل تعیین کننده او در یک چهارم نهایی زمینه ساز پیروزی 4-2 مقابل یونان شد. اوزیل در نیمه نهایی نیز تک گل تیمش را مقابل ایتالیا به ثمر رساند اما در نهایت آلمان از دور رقابت ها کنار رفت. پلی میکر سابق رئال مادرید در دومین تورنمنت ملی دوران حرفه ایش نیز تواست به طور مشترک عنوان آقای پاس گل را به دست آورد و همچنین در تیم منتخب رقابت ها نیز قرار گیرد. رقابت هایی که البته همچنان اثری از سن مارینو و سن مارینوها در آن نبود.

اوج کار نسل رویایی آلمان در نهایت قهرمانی جام جهانی 2014 بود. قهرمانی که مسوت اوزیل باز هم در آن نقشی محوری داشت. اوج کار اوزیل نمایش مقابل الجزایر در یک هشتم نهایی بود. بازی ای که به همان اندازه جدال مقابل آرژانتین، آلمان در آن متحمل سختی شد. اوزیل در آن دیدار از دید وبسایت های مرجع تحلیلی - آماری بهترین بازیکن آلمان بود و گل دوم تیمش را نیز در دقیقه 119 به ثمر رساند. اوزیل در فینال نیز مقابل آرژانتین 120 دقیقه در زمین حضور داشت و تبدیل به یکی از 14 بازیکن تاریخ سازی شد که در فینال توانستند چهارمین ستاره را برای فوتبال آلمان به ارمغان آورند.

برای «مسوت اوزیل»؛‌ ای کاش در ترکیه می‌ماندی پسر!

کابوس جام جهانی 2018 البته برای اوزیل خیلی زودتر از سایر بازیکنان شروع شد و او با روحیه ای ضعیف (مسائل روحی نقش مهمی در کیفیت اوزیل دارد) به رقابت ها رفت. مسئله اما مسئله اوزیل نبود. آلمان با یواخیم لوو در تمامی پارامترها ضعیف تر از حد استاندارد ظاهر شد و در نهایت با ارائه ای ضعیف از مجموع تیم، از دور قابت ها کنار رفت. مسوت اوزیل نیز یکشنبه شب در اقدامی قابل پیش بینی ترجیح داد بیش از این فشارها و واکنش ها را تحمل نکند و به دوران پر افتخار حضورش در تیم ملی آلمان پس از نزدیک به یک دهه، پایان دهد.

فانتزیستا از سال 2010 به این سمت که جایزه بهترین بازیکن تیم ملی بزرگسالان فوتبال آلمان اهدا می شود، توانسته 5 بار این جایزه را از آن خود کند. تنها باستین شواین اشتایگر، تونی کروس و یاشوا کیمیش توانسته اند طی 8 سال 3 بار این عنوان را از دست اوزیل خارج کنند. آمارها، کیفیت و عملکرد ستاره شماره 10 نیز در سایر پارامترها طی سالیان مختلف همان طور که پیشتر توضیح دادیم، کاملا واضح است.

رافائل هونیگشتاین، فوتبال نویس مشهور و مرجع حوزه فوتبال آلمان، در یادداشتی فوق العاده روز گذشته خداحافظی مسوت اوزیل را شکستی بزرگ، حتی تلخ تر از شکست مقابل کره جنوبی و حذف از جام جهانی 2018 توصیف کرد. اشاره هونیگشتاین به عواملی بود که مسوت اوزیل را وادار به اتخاذ این تصمیم کرده است. عواملی که برآیندش در مصاحبه یکی از ارکان مدیریتی فوتبال آلمان هویدا است. مسوت اوزیل اما به دردناک ترین شکل ممکن به حضورش در تیم ملی آلمان پایان داد. با این حال آنچه او در نزدیک به یک دهه در تیم ملی آلمان انجام داده، در تاریخ باقی خواهد ماند و صد البته شکست فوتبال ملی آلمان در برخورد با مسوت اوزیل و عدم توانایی مدیریت مسائل حاشیه ای، می تواند تا مدت ها عملکرد فوتبال ملی این کشور را تحت الشعاع قرار دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر