به گزارش خبرنگار دانشگاه ایرنا، بنفشه زهرایی در نشست هم اندیشی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها که امروز شنبه در وزارت علوم برگزار شد، گفت: هر دانشگاهی در هر استانی باید به موضوع آب به عنوان مشکلی ملی ورود کند.
دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران با اشاره به مشکل کمبود آب در کشور گفت: بسیاری از استان های ما درگیر مشکلی به نام کم آبی هستند. این مشکل دوره ای نیست که پس از مقطعی مرتفع شود بلکه مساله اصلی پیشی گرفتن مصرف آب از منابع است.
این مقام مسئول تصریح کرد : ما برای حل معضل آب نیازمند مدیریت تطبیقی هستیم و باید به نوعی از توسعه پایدار برسیم که با منابع ما همخوانی و تناسب داشته باشد.
به گفته وی ، کارگروه های ملی و استانی برای مسئله آب تشکیل شده است اما این کارگروه ها نیازمند فکرهای جدید هستند و دانشگاه ها که پیش از این نیز در طرح احیای آب خوان ها مشارکت داشتند، اکنون نیز باید وارد میدان شوند.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: وزارت علوم نیز وظیفه دارد با تشکیل اتاق فکراین موضوع را مدیریت کنند.
زهرایی با اشاره به اینکه دانشگاه ها از طریق مکاتبه با دبیرخانه وزارت علوم می توانند طرح و پیشنهادهای خود را ارائه دهند، افزود: دانشگاه ها همچنین، می توانند از سمن ها نیز کمک گرفته و برنامه های تحقیقاتی خود را در این زمینه ارائه دهند.
وی در ادامه افزود: دانشگاه ها گروه مرجع و مورد اعتماد مردم بوده و امکان فراهم آوری زمینه های مشارکت مردم با دولت را دارا هستند. همچنین، تعیین سهم گروه ها و مجموعه های موثر در کم آبی در کشور تنها از عهده دانشگاه ها برمی آید.
**٩٢٨٣*1601**