ماهان شبکه ایرانیان

۷ باور غلط دوران شیردهی

شما با شیر دادن به نوزادتان تنها آنچه می‌خورید را به او منتقل نمی‌کنید، بلکه احساسات‌تان را هم به او انتقال می‌دهید.

سرویس سبک زندگی فردا:  دوستان و اقوام ممکن است توصیه‌هایی دلسوزانه برای شما مادر شیرده داشته باشند که ممکن است نگرانی و اضطراب شما را بیشتر کنند. در اینجا سعی کردیم چند باور غلط را تصحیح کنیم.به نقل از  ، دوستان و اقوام ممکن است توصیه‌هایی دلسوزانه برای شما مادر شیرده داشته باشند که ممکن است نگرانی و اضطراب شما را بیشتر کنند.

در اینجا سعی کردیم چند باور غلط را تصحیح کنیم.

 

7 باور غلط دوران شیردهی

 

 

هر چیزی بخورد، بدنش به آن عادت می‌کند...

اگر به شما گفته‌اند که نوزادتان به مواد غذایی خاصی آلرژی دارد، در صورتی که او را از شیر خود تغذیه می‌کنید، باید از مصرف آن مواد پرهیز کنید.

برخلاف تصور بسیاری از افراد، مصرف بیشتر یک ماده غذایی و به قول آن‌ها عادت به خوردن آن، باعث از بین رفتن آلرژی نمی‌شود.

شما باید پیش از خوردن این مواد، با کمک متخصص از برطرف شدن آلرژی فرزندتان مطمئن شوید و با چنین درمان اشتباهی برای او مشکلات بیشتر ایجاد نکنید.

 

نوزادتان را بغل نکنید، بغلی می‌شود...

اگر می‌خواهید تربیت کودک‌تان را از همان هفته‌ها و ماه‌های اول شروع کنید و با درآغوش نکشیدنش او را لوس بار نیاورید، باید بگوییم در اشتباهید.

نوزادان در ابتدای تولد به هیچ چیز به اندازه درآغوش گرفته شدن نیاز ندارند. بررسی‌های مختلف نشان داده که یک آغوش گرم حتی می‌تواند رشد آن‌ها را بهتر کند و از بیمار شدن‌شان جلوگیری کند.

شیری که در سینه مانده را دور بریزید؛ فاسد است...

امروز فرزندتان کم اشتها بوده و باعث ماندن شیر در سینه‌تان شده؟ به شما می‌گویند نباید او را به خوردن شیر مانده وادار کنید، چون مسموم است؟

چنین تصوری کاملاً اشتباه است. شیر در سینه مانده به هیچ عنوان مسموم و دور ریختنی نیست، بلکه تنها باعث به درد آمدن سینه شما می‌شود و خطر احتقان شیر و بدحال شدن خودتان را ایجاد می‌کند.

پس به محض اینکه فرزندتان به شیر خوردن میل پیدا کرد، به او اجازه دهید این شیر حبس شده را بیرون بکشد و خطر حبس شدن شیر در سینه را از شما دور کند.

 

پستان کوچک شیر کافی تولید نمی‌کند...

اگر به خاطر کوچک بودن پستان‌تان به شما گفته‌اند که باید نوزادتان را با شیرخشک کمکی تغذیه کنید، به حرف‌های‌شان گوش نکنید.

میزان شیری که بدن شما تولید می‌کند هیچ ارتباطی به اندازه پستان‌ها ندارد. اگر در روز‌های اول شیردهی، درمورد کافی بودن آن برای نوزادتان مطمئن نیستید، عجله نکنید.

هر چه فرزندتان بیشتر و با قدرت‌تر شیر را بمکد، تولید آن در بدن‌تان بیشتر می‌شود.

 

قبل از شیر دادن پستان را با صابون بشویید...

اگر قبل از هر بار شیر دادن خودتان را مجبور به دوش گرفتن یا شستن پستان با صابون کنید، خطر ترک خوردن پستان‌هایتان به خاطر خشکی پوست از این هم بیشتر می‌شود.

شیر شما از پس ضدعفونی کردن پستان‌تان برمی‌آید، پس بیهوده از صابون کمک نگیرید و کار را سخت نکنید.

همین که شما هر روز یک بار دوش بگیرید و یکی، دو بار هم با آب گرم پستانی که احتمالاً به شیر آغشته شده است را بشویید، می‌توانید از پاک بودن آن و بی‌خطر بودنش برای فرزندتان مطمئن شوید.

 

شیر مادر همیشه بهترین انتخاب است

در اینکه نوزادان با خوردن شیر مادر فایده‌های فراوانی می‌برند، شکی نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی کمتر سراغ شیرمادرخورده‌ها می‌رود، اما همه این‌ها نمی‌تواند به این معنی باشد که در هر شرایطی باید نوزاد را با شیر خودتان تغذیه کنید.

اگر پزشکتان به شما گفته که به خاطر سلامت‌تان باید نوزادتان را شیرخشک‌خور کنید یا اینکه متخصص اطفال می‌گوید مصرف شیر شما مشکلاتی را برای سلامت کودک‌تان ایجاد کرده، بهتر است سراغ راه جایگزینی برای تغذیه فرزندتان بروید.

توصیه‌هایی به مادران شیرده

استراحت و آرامش: غیر از تغذیه کافی و سالم، مادری که فرزند خود را شیر می‌دهد، باید از نظر جسمی استراحت نمایدوخود راخسته نکند.

اطرافیان مخصوصاً شوهر باید کار‌های روزمره مادر را انجام دهد تا مادر استراحت نماید و سیستم ترشح کننده شیر به خوبی عمل کند تا شیر کافی در پستان مادر ترشح و کودک تغذیه گردد، زیرا آرامش روحی و روانی در شیر دادن مؤثر است.

رژیم غذایی: مادر باید از رژیم غذایی که باعث کاهش وزن می‌شود، اجتناب نماید. اگر مادری اضافه وزن پیدا کرده و می‌خواهد وزن خود را در دوران شیر دهی کم کند، حداکثر می‌تواند یک کیلو در ماه کم کند، در این صورت شیر او کم نخواهد شد.

چنین مادرانی نباید رژیم غذایی مخصوص داشته باشند یا دارو‌هایی که اشتها را کم می‌کند مصرف کنند. فعالیت و ورزش در دوران شیردهی توصیه می‌شود.

سیگار کشیدن: مادری که شیر می‌دهد نباید سیگار بکشد، زیرا سیگار نه فقط حجم شیر را کم می‌کند، بلکه سلامت او و نوزادش را هم تهدید می‌نماید.

انتقال احساسات: شما با شیر دادن به نوزادتان تنها آنچه می‌خورید را به او منتقل نمی‌کنید، بلکه احساسات‌تان را هم به او انتقال می‌دهید.

شما از طریق شیر دادن می‌توانید فرزندتان را غرق در آرامش کنید یا اینکه او را مضطرب و آشفته کنید.

پس اگر با یک شیرخوار طرف هستید، به توانایی‌تان در پنهان کردن احساسات خود اعتماد نکنید و راهی برای رسیدن به آرامش واقعی پیدا کنید.

* جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان