محمدباقر اسلامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقش و اهمیت سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و گفت: سازمانهای مردم نهاد به عنوان مجامعی بر آمده از دل مردم و در جایگاه سرمایه اجتماعی با هدف مشترک و خیر خواهانه میتوانند نقشهای مهم و اساسی را در امنیت اجتماعی ایفا کنند.
وی گفت: بطور قطع مقوله امنیت اجتماعی برای تحقق، نیازمند پیش نیازی ضروری است که مشارکت و همیاری مردم و سازمانهای مردم نهاد به عنوان عاملی مهم و موثر در این حوزه تلقی میشود.
این مقام قضایی ادامه داد: در واقع میتوان با استفاده از رویکرد اجتماع محوری و روشهای نوین از جمله آموزش همگانی و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد و تعامل با دستگاههای محلی اقدام تاثیر گذاری در این حوزه انجام داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: در مسائل اداری به دلیل وجود بروکراسی، مشکلاتی وجود دارد، اما اگر ظرفیتهای مردمی کنار ما قرار گیرند قاعدتا این خصایص را ندارند و میتوانند از دوام بیشتری برخوردار باشند.
وی با اشاره به اینکه این معاونت از فعالیت و کمک سازمانهای مردم نهاد هم استقبال میکند، افزود: از سال 95 اداره مشارکتهای مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به دنبال جلب همکاری و تعامل با سمنها بوده است و در این راستا چندین سمن شناسایی شده و نشستهای تخصصی ویژهای در رابطه با چالشهای پیش رو برگزار و همچنین درخصوص مسائل پیرامون هر حوزه تبادل نظر شده است. در این راستا بانک اطلاعاتی سازمانهای مردم نهاد فعال استان تهیه و شبکهسازی لازم انجام شده است
اسلامی ادامه داد: در همایش خشونت نیز یک پنل اختصاصی ویژه سازمانهای مردم نهاد در رابطه با پیشگیری از خشونت برگزار شد، ضمن اینکه بانک اطلاعاتی سازمانهای مردم نهاد فعال استان تهیه و شبکه سازی لازم برای استفاده از ظرفیت آنها نیز انجام شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان سپس به سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) اشاره و تاکید کرد: این سامانه ظرفیت بسیار خوبی برای سازمانهای مردم نهاد و معاونت دادگستری به شمار میرود و هر روز بایستی به روزتر و فعالتر باشد تا به حل معضلات اجتماعی کمک کند.
وی با بیان اینکه سرای سازمانهای مردم نهاد با هدایت این معاونت راه اندازی شده است، یادآور شد: جهت اداره مراکز مهر یعنی مراکز ملاقات فرزندان طلاق با پدر و مادر از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد استفاده میشود، همچنین در قالب اتوبوس نشاط و امید که با همکاری یکی از سمنهای فعال استان راه اندازی شده است، به مردم حاشیه شهر خدمات رایگان بهداشتی، مشاوره، فرهنگی و آموزشی ارائه میشود.