ماهان شبکه ایرانیان

دومین جلسه تاریخ شفاهی محسن رفیق دوست برگزار شد

وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس گفت:آن زمان جدای از اینکه به جوانان برای حضور در نوک پیکان اعتماد کرده بودیم به ملت هم به‌عنوان صاحب حق اعتماد کرده بودیم.

دومین جلسه تاریخ شفاهی محسن رفیق دوست برگزار شد

به گزارش ایسنا، امروز دوشنبه پنجم شهریور 1397 دومین جلسه تاریخ شفاهی سرتیپ پاسدار محسن رفیق‌دوست وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس، هم‌زمان با هفتاد و نهمین سالروز تولدشان توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.


محسن رفیق‌دوست با ابراز تأسف از اینکه نسلی که در کمال ناباوری در سال‌های دفاع مقدس، بزرگ‌ترین بحران را از سر مملکت با بهترین وجه رد کرد، اکنون در کشور جایگاهی ندارد، بیان کرد: البته همه همانند من سن بالایی ندارند و اکثر همکارانم در وزارت سپاه حدودا 60 سال سن دارند، یعنی اکثر این افراد در سنی هستند که می‌توانند کمال مدیریت را داشته باشند ولی متأسفانه از وجودشان استفاده‌ای نمی‌شود.

وی با یادآوری اینکه در دوران دفاع مقدس باوجود تمام مشکلات توانستیم به خودکفایی ازجمله در حوزه نظامی دست پیدا کنیم، گفت: همان‌طور که گفته می‌شود در حال حاضر در سال، 100 میلیارد دلار ارز داریم و هزینه کشور هم 70 میلیارد دلار است ولی نتوانسته‌ایم کشور را اداره کنیم؛ درحالی‌که کشور در سال 64 یا 65، کشور 6.5 میلیارد دلار ارز داشت و از این مقدار کمتر از 2 میلیارد و 700 دلار را برای جنگ و بقیه را برای خرید گندم تخصیص دادند. ما با این میزان بودجه توانستیم جنگ را اداره کنیم و کارخانه بسازیم و خودکفایی نظامی ایجاد کردیم.

وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس با اشاره به یکی از اقداماتی که در شرایط تحریم و اوضاع بد اقتصادی وجود داشت، بیان کرد: اسلحه و مهماتی که در دوران جنگ به آن نیاز داشتیم، حدود 12 میلیون گلوله توپ بود که حداقل نیازمند 3 میلیارد دلار بودجه بود و بیش از یک سال و نیم نیز باید برای این تجهیزات زمان صرف می‌شد تا به کشور وارد شود. درحالی‌که به ما برای تأمین این گلوله‌ها، فقط چهار ماه فرصت داده بودند و حدود 490 میلیون دلار ارز را برای این کار دیده بودند.


رفیق‌دوست افزود: ما تصمیم گرفتیم خودمان این کار را انجام دهیم به همین دلیل تمام کارخانه‌هایی که ریخته‌گری در وسعت بالا انجام می‌دادند، با ما همکاری کردند. سپس 3000 دستگاه کپی تراش که هزینه هر یک عدد، هزار دلار می‌شد از خارج وارد کردیم و این دستگاه‌ها را به 3000 تراشکار در داخل دادیم و از آن‌ها خواستیم تا گلوله‌ها را برایمان کپی تراشی کنند. این کار انجام شد و به قول رئیس اتحادیه ریخته گران در آن زمان، این حرکت، صنعت تراشکاری در ایران را به‌اندازه 20 سال جلو برد.


وی تأکید کرد: در شرایط کنونی هم دولت می‌تواند با استفاده از تجربیات اساتید دانشگاه‌ها و کارشناسان خبره از این شرایط سخت عبور کنند. تحریمی که اکنون است به‌مراتب برای ما در زمان جنگ بدتر بود.نتیجه آن تحریم‌ها این شد که بچه‌هایی که در جنگ بودند، تمام تهدید را به فرصت تبدیل کردند و ما با دست‌خالی شروع کردیم و در اواخر جنگ موشک 110 کیلومتری به سمت دشمن پرتاپ می‌کردیم. آن نسل، ایران باور، خداباور و امام باور بود و اکنون هم این افراد، ایران باور، خداباور و رهبری باور هستند ولی خیلی از افرادی که اکنون دست‌اندرکار هستند متأسفانه آمریکا باور هستند و همواره می‌گویند ما نمی‌توانیم و نگاه به آمریکا دارند.


رفیق‌دوست بابیان اینکه در دوران دفاع مقدس به نسل جوان اعتماد شد، گفت: در آن زمان فردی مانند محمدباقر قالیباف یا قاسم سلیمانی یکی در سن 19 سالگی و دیگری در سن 20 سالگی به فرماندهی می‌رسند. ما هنوز جوان باور هستیم و معتقدیم وقتی اطلاعات جوانان را بالا ببریم 100 تا ملاحظه‌ای که محسن رفیق‌دوست دارد، جوان ندارد.آن زمان جدای از اینکه به جوانان برای حضور در نوک پیکان اعتماد کرده بودیم به ملت هم به‌عنوان صاحب حق اعتماد کرده بودیم. به‌عنوان لجستیک جنگ می‌گویم اگر مردم ما را پشتیبانی نمی‌کردند ما نمی‌توانستیم گام روبه‌جلو برداریم. خیالمان نسبت به آذوقه جنگ راحت بود و به دنبال اسلحه و مهمات بودیم و بخشی از پول خود را از مردم تأمین می‌کردیم اکنون هم اگر جوان‌ها را باور کنند و مردم را قبول داشته باشند، چراکه مردم در حال حاضر گرفتار دولت هستند و نمی‌توانند کاری انجام دهند؛ در این صورت حتما می‌توانند از این شرایط با سربلندی بیرون بیایند.

وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه کار دولت برنامه‌ریزی، هدایت و کنترل و بازرسی است؛ به معایب اقتصاد دولتی پرداخت و بیان کرد: اکنون مطرح می‌شود که حداقل 85 درصد اقتصاد در دست دولت است؛ این اقتصاد باید صد در صد در دست مردم باشد و نه اینکه 85 درصد. امروز وقتی صحبت از خودکفایی نظامی می‌گوییم کذب نیست و همه آن‌ها را شاهد هستند ولی چرا ما مثلا در تولید دانه‌های مرغی خودکفا نیستیم چون دولت این کار را بر عهده دارد.اکنون هرکسی هر کاری می‌خواهد انجام دهد به خاطر بروکراسی‌های اداری که دولت ایجاد کرده، یا در مسیر کسب اجازه دولتی پشیمان می‌شود یا آن سرمایه‌ای که تهیه‌کرده جای دیگر می‌رود یا از مزیت نسبی می‌افتد.


وی ضمن بیان اینکه رشوه، رانت و فساد برای اقتصاد دولتی است، درعین‌حال تأکید کرد: اگر مسائل اقتصادی بر دوش مردم باشد، مردم کلاه‌برداری نمی‌کنند و تنها راه، خروج دولت از اقتصاد است و راه آن‌هم اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری مطرح کرده‌اند و بر آن تأکیددارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان