ماهان شبکه ایرانیان

یک موزه‌دار ایرانی سفیر صلح ایکوم جهانی شد

مدیر و بنیانگذار نخستین موزه بین‌المللی سیار کودک و کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی در چهل و یکمین اجلاس ایکوفوم توسط رییس ایکوم ایران و فرانسوا مرس، رییس ایکوفوم بین‌المللی به عنوان سفیر صلح معرفی شد تا فرهنگ صلح در جهان را ترویج دهد.

یک موزه‌دار ایرانی سفیر صلح ایکوم جهانی شد

سوسن نیک ذات، مدیر موزه سیار کودکی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که موزه سیار کودکی موزه‌ای بشردوستانه و اقدامات آن آموزشی و تعاملی است، گفت: این موزه به عنوان "سفیر صلح" ماموریت دارد با سفر، برای ترویج فرهنگ صلح تلاش کند بنابراین «توسعه صلح در جهان»، «معرفی میراث فرهنگی ملل به یکدیگر»، «آشنا کردن آحاد جامعه نسبت به حقوق دیگران»، «ترویج فرهنگ توسعه پایدار» و «ترویج فرهنگ گردشگری برای رسیدن به صلح پایدار» را در دستور کار خود قرار داده است.

این عضو هیات موسس و مدیر عامل موسسه بین المللی فرهنگ‌سازان کودکان پارس ، فعالیت‌های نمایشی، نمایشگاهی، جشنواره‌های شادی و برگزاری کارگاه‌های هنر، بازی، ادبیات، نمایش خلاق و تاریخ را از شیوه‌های اجرا توسط اعضای این موزه دانست.

او همچنین "عروسک‌های قاشقی" ثبت شده توسط موزه سیار کودک در فهرست میراث ناملموس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری کشور، عروسک‌های دست ساز زنان روستایی بانام "میراث ماندگار مادران"، آثار هنری کودکان شامل عروسک های دست‌ساز، نقاشی، کلاژ، ماسک‌ها و کلکسیون‌های جمع‌آوری شده توسط کودکان باعنوان "کلکسیونرهای کوچک مجموعه‌های بزرگ" را از عناصر قابل استفاده در این مسیر معرفی کرد.

وی یکی دیگر از اقدامات موزه را "تشکیل شبکه حقیقی همسفران صلح وفرهنگ ملی" دانست و ادامه داد: این کار با هدف جایگزین کردن رفاقت به جای رقابت انجام می‌شود.

نیک ذات با تاکید بر این که علاقمندان درحمایت از موزه‌ی کودک و صلح با اهدای آثار هنری، صنایع دستی و عروسک‌ها به این شبکه می‌پیوندند، افزود: موزه سیار با شناسنامه‌دار کردن آثار و صاحبان اثر در چمدان‌هایی باعنوان "مینی موزه" و مجموعه‌های شخصی همسفران صلح و فرهنگ ملل در سفرهای خود داوطلبانه به معرفی آن‌ها می‌پردازند.

او توضیح داد: موزه «سیار کودکی» تاکنون در سفرهای خود در سطح بین‌الملل به چهار قاره‌ی جهان یعنی "آلمان"، "مادرید"، "مالزی" و "سوریه" در اوایل جنگ با هدف تاب‌آورکردن کودکان رفته است، همچنین در کشورهای آفریقایی به "نیجریه"، "غنا"، "گینه کوناکری"، "ساحل عاج" و "نیجریه" برای آموزش حقوق کودک و صلح سفر کرده‌اند و در سفر به "افغانستان" نیز آموزش مربیان را در دستور کار خود داشته‌اند.

رئیس موزه سیار کودک با تاکید بر این که همه کودکان بدون هیچگونه تبعیض، مربیان و آموزگاران و اولیای آن‌ها مخاطبان این موزه هستند، به بیان چند پروژه نوآورانه در موزه پرداخت و گفت: "راه‌اندازی نخستین قطارموزه صلح بمناسبت روز جهانی صلح در مسیر ریلی کشور" با مشارکت شرکت راه‌آهن مشهد، "راه‌اندازی نخستین کشتی موزه صلح در نوروز روی آب‌های خلیج فارس" باهمکاری اداره بنادر و کشتیرانی کشور و فرمانداری ونمایندگی وزارت خارجه بوشهر، "آموزش روی عرشه"، "راه‌ندازی نخستین هواپیما موزه صلح درمسیر ایران گرجستان"با مشارکت وحمایت شرکت هواپیمایی کیش ایر و سفارت کشورمان درتفلیس به مناسبت روز جهانی صلح و روز جهانی گردشگری صلح و "حرکت نخستین کالسکه موزه صلح" در روزجهانی وهفته ملی کودک درمشهد وسرزدن به چندین مهد، مدرسه و مراکز اموزشی وپرورشگاه کودکان از این اقدامات نوآورانه هستند.

او با تاکید بر سطح بین‌المللی حوزه فعالیت این موزه، افزود: موزه سیار چند سال است که به عضویت شورای بین المللی موزه‌ها درآمده و در راستای اهداف ایکوم به سوی مخاطبان خود در روستاها، مناطق دوردست حاشیه شهر، بیمارستان‌ها، مناطق محروم و کشورهای درحال جنگ پرورشگاه‌ها، مراکز معلولین و سالمندان رفته و برای همکاری باموزه‌ها به شهرها وکشورها سفر وبرای نزدیکی ادیان و فرهنگ‌ها تلاش می‌کنند.

نیک‌ذات از همه دوستداران صلح وفرهنگ تقاضا کرد تا برای سرعت بخشیدن به فعالیت‌های بشردوستانه و داوطلبانه موزه سیار، درمسیر ترویج فرهنگ صلح، این موزه  را از حمایتهای خود بهره‌مند کنند تا بستر گسترده‌تری برای کودکان بیشتری فراهم شود.

وی افزود: از این به بعد مسئولیتِ سنگین‌تری بر عهده داریم، بنابراین باید گام‌های سریع‌تری در این زمینه برداریم.

نیک‌ذات همچنین با اشاره به اجلاس ایکوفوم با عنوان «موزه و تقدس»، ادامه داد: عروسک‌ها درموزه برای‌مان حکم مقدسی دارند چون پیام و قصص کتب آسمانی و فرامین پیامبران الهی که صلح و دوستی است را دربین کودکان و جوامع ترویج می‌دهیم.

موزه سیار کودک که عضو شورای بین المللی موزه‌ها ایکومو نماینده رسمی بنیاد صلح وهمکاری مادرید اسپانیا است تاکنون به کسب مقام موزه برتر از سوی هیات داوران وایکوم ایران در دو سال و برنده مسابقات صلح وهمکاری درمادرید اسپانیا به مدت 14 سال متوالی بوده و تقدیرنامه‌های متعددی از سوی بخشهای دولتی وخصوصی در سه حوزه میراث، صلح و کودک کسب کرده است‌.

اکنون نیز بخشی از آثار موزه سیار کودک (عروسک‌های قاشقی) در موزه "ارداک مانوکیان" موزه ارامنه در مکان "کلیسای حضرت مریم" برای بازدید میهمانان داخلی و خارجی سمپوزیوم ایکوفوم قرار گرفته است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان