به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، دولت پاکستان قصد دارد حدود 5 تا 6 میلیارد دلار از صندوق بین الملی پول برای رفع بحران مالی در این کشور وام بگیرد و اعلام کرده است که راهی جز اخذ وام از صندوق بین المللی پول ندارد.
کارشناسان اقتصاد پاکستان بر این عقیده اند که صندوق بین المللی پول (IMF) برای ارائه وام چند میلیارد دلاری به این کشور شرایط سختی اعلام می کند که از مهم ترین آنها کاهش ارزش واحد پول پاکستان مقابل دلار، کاهش یا قطع یارانه های دولتی بر کالاهای اساسی مردم، افزایش سود بانکی، تلاش برای کاهش خسارت اقتصادی و اقدامات دولت برای افزایش درآمدها به صورت اعمال مالیات است.
در این راستا دولت پاکستان نیز باید اقدامات اساسی برای تامین و لحاظ شرایط تحمیلی از سوی صندوق بین المللی پول انجام دهد.
اما نکته دیگر که شاید «اسد عمر» وزیر دارایی پاکستان چندان مایل به گرفتن وام از صندوق بین المللی پول نباشد این است که بر اساس شرایط اعلام شده از سوی صندوق بین الملی پول، وزیر امور دارایی کشوری که خواهان اخذ وام از این نهاد بین المللی است باید شخصا در دفتر صندوق بین الملی پول در آن کشور حضور یافته و درخواست خود را ارائه دهد.
از سوی دیگر تیم کارشناسان صندوق بین المللی این روزها برای بررسی درخواست وام دولت پاکستان در اسلام آباد پایتخت این کشور به سر می برند و اعضای این هیات قرار است که در مدت 14 روز شرایط مالی پاکستان را با دفت مورد بررسی قرار دهند.
در چنین شرایطی، بازار ارز در پاکستان به سوی بی ثبات پیش می رود.
گفته می شود در صورتی که صندوق بین المللی پول به تقاضای پاکستان برای دادن وام پاسخ مثبت دهد ممکن است ارزش روپیه در برابر دیگر ارزهای خارجی به شدت سقوط کند.
این روزها ارزش برابری هر روپیه پاکستان برابر دلار در بازار آزاد به بیش از 133 رسیده است.
«ایمان خان» از فعالان اقتصادی پاکستان کمبود دلار در بازار را دلیل افزایش قیمت دلار در این کشور عنوان کرده و می گوید:با توجه به اینکه واردات کالا به پاکستان به شدت در حال افزایش است تاجران پاکستانی برای واردات کالا به دلار نیاز دارند به همین دلیل تقاضای دلار در بازار به شدت افزایش یافته است.
البته «اسد عمر» وزیر دارایی پاکستان پیش از این گفته بود که این کشور برای پرداخت بدهی های خارجی خود باید از نهادهای بین المللی و کشورهای دوست وام بگیرد.
دولت پاکستان برای خروج از بحران اقتصادی و مالی به 12 میلیارد دلار نیاز دارد.
این در حالی است که ذخائر ارزی پاکستان در بانک مرکزی این کشور در دوم ماه نوامبر به هفت میلیارد و 679 میلیون دلار رسیده است و ارزش برابری روپیه با دلار طی 10 ماه گذشته 25 درصد کاهش یافته است.