به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سید نواب حسینی منش مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با اشاره به آغاز مرحله دوم طرح کاهش و کنترل مکانیزه معاینه فنی کلیه وسائل نقلیه توسط دوربین های شهر تهران و اهمیت بحث کنترل آلایندگی خودروهای سنگین اظهار کرد: از دو ماه گذشته شهرداری تهران علاوه بر انجام معاینه فنی 95% از اتوبوس های شرکت واحد، با هدف پایش و نظارت بر اصالت معاینه فنی خودروهای سنگین نسبت به کنترل مضاعف آلایندگی این خودروها به صورت اتفاقی در سطح شهر اقدام کرده است.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با بیان اینکه براساس آمار 1134 دستگاه خودروی سنگین 85% از این خودروها دارای معاینه فنی و 15% فاقد معاینه فنی بودهاند, افزود: در ارزیابی مجدد از خودروهای دارای معاینه فنی 21% از آن از آزمون آلایندگی مردود و معاینه فنی آن ابطال شده است.
وی ادامه داد:در مجموع 33% از کل خودروهای ارزیابی شده به علت فقدان معاینه فنی و یا تولید آلایندگی بیش از حد مجاز تایید شده توسط سازمان حفاظت از محیط زیست توسط پلیس جریمه و اعمال قانون شده و دو دستگاه خودرو نیز به دلیل تولید آلایندگی زیاد فک پلاک و به تعمیرگاه اعزام شده است.
بیشتر بخوانید: افزایش ظرفیت مراکز معاینهفنی در یک ماه گذشته/ وجود 4 مرکز معاینهفنی شبانهروزی در پایتخت
وی در توضیح علت مردودی خودروهای دارای معاینه فنی تصریح کرد: مردودی خودروهای دارای گواهی معاینه فنی معتبر از دو حالت خارج نیست، یا اینکه آزمون های انجام شده برای تایید خودرو در مراکز معاینه فنی دارای اصالت و یا صحت نیست و یا احتمالا خودروها پس از اخذ معاینه فنی دچار ایراد ویا خرابی شدهاند. به هرحال در صورت برخورد با این موارد علاوه برابطال معاینه فنی ،جهت ارزیابی و بررسی موضوع،کلیه موارد و مستندات به دستگاه ها و بخش های نظارتی ذیربط گزارش می شود.
حسینی منش در ارتباط با نحوه بازدید و کنترل این اکیپ ها اظهار کرد: این اکیپ های سیار به همراه پلیس علاوه بر کنترل اتفاقی خودروها در شهر تهران به صورت مشخص از اتوبوس های سرویس سازمان ها و ادارات، اتوبوسهای شرکت واحد،خودروهای باربری ،خودروهای خدمات شهری شهرداری (حمل نخاله و زباله) بازدید میکنند. در این دوماه اتوبوسهای مربوط به سرویس کارکنان شهرداری تهران- سایپا- ایران خودرو-صدا و سیما -کشتیرانی کنترل و بررسی شده است.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی در خصوص میزان مشارکت شهروندان در اطلاع دادن خودروهای دودزا خاطرنشان کرد: خوشبختانه پس از اعلام درگاه ارتباطی 1888 به شهروندان جهت اعلام خودروهای دودزا به شهرداری تهران، شهروندان در این زمینه همکاری خوبی داشته اند و چندین مورد توسط گزارش های مردمی به این ستاد اعلام شد که بلافاصله نسبت به اعزام اکیپ به همراه پلیس جهت رسیدگی و بررسی موضوع اقدام و حتی در یک مورد به علت آلایندگی زیاد خودرو پلاک خودرو توسط پلیس فک و آن خودرو به تعمیرگاه اعزام شد.