چه با ساعت هوشمند موافق باشید چه مخالف، چه کاربر اپل باشید چه مخالف اپل، در هر صورت اپل واچ موفق و پر فروش ترین ساعت هوشمند بازار به حساب می آید. اپل واچ سری 4 نیز بهترین ساعت هوشمند ساخته شده به دست این شرکت محسوب می شود که بعد از مدتها شاهد تغییراتی در طراحی بوده و قابلیت های جدیدی دارد.
از شما دعوت می کنیم در ادامه با بررسی اپل واچ سری 4 (نسل پنجم ساعت های اپل) همراه شوید. این محصول توسط فروشگاه اینترنتی آیدیبا برای بررسی در اختیار دیجیاتو قرار گرفت.
بهبود طراحی
اپل واچ امسال جشنواره ای از تحولات مختلف را تجربه کرده است. از تغییرات عمده در صفحه نمایش که مهم ترین بخش دستگاه به حساب می آید، تا تغییر ابعاد بدنه که برای اولین بار رخ می دهد. اپل واچ تا امروز همیشه در دو سایز 38 و 42 میلی متری ساخته می شد، اما این بار ابعاد دستگاه بزرگتر شده و شاهد دو نسخه 40 و 44 میلی متری هستیم که در این بررسی نسخه بزرگتر مورد استفاده قرار گرفته است.
صفحه نمایش بزرگ و کم حاشیه
اپل در کنار افزایش ابعاد بدنه، حاشیه اطراف صفحه نمایش را هم کاهش داده است، در نتیجه مساحت صفحه نمایش اپل واچ سری 4 حدود 30 درصد بیشتر شده است.
طبعاً برای اینکه کیفیت صفحه نمایش کم نشود، اپل در کنار افزایش ابعاد، تراکم صفحه نمایش را هم از 303 پیکسل در هر اینچ به 326 پیکسل افزایش داده است.
و اما آخرین تغییر که به فناوری صفحه نمایش مربوط است. اپل مدتی پیش پتنت هایی مربوط به استفاده از فناوری LTPO ثبت کرده بود که احتمال می رفت از آن برای ساخت صفحه نمایش آیفون های بعدی استفاده کند، اما در نهایت این فناوری را در اپل واچ سری 4 به کار گرفت.
لغت LTPO مخفف Low-Temperature Polycrystalline Oxide به حساب می آید، اما گول نام عجیبش را نخورید. در حقیقت این فناوری همان OLED است که بر اساس پتنت اپل در مصرف انرژی بین 5 تا 10 درصد بهینه تر عمل می کند.
علاوه بر این صفحه نمایش اپل واچ تصاویر متحرک را با فرکانس 60 هرتز نمایش می دهد و موقعی که تصویر ثابت باشد نرخ تازه سازی تصویر را به 30 هرتز کاهش می دهد. این موضوع در کنار مصرف انرژی بهینه تر پنل جدید به اپل امکان داده با وجود بزرگتر شدن صفحه نمایش، عمر باتری دستگاه را در حد نسل قبلی حفظ کند.
عمر باتری مثل همیشه
اپل از چندین نسل قبل عمر باتری ساعت هوشمند خود را حدود 18 ساعت اعلام می کند و اپل واچ سری 4 هم غیر از این نیست. به گفته اپل این مقدار یعنی می توانید روزی 90 بار ببینید ساعت چند است، 90 بار نوتیفیکیشن ها را چک کنید، 45 دقیقه از اپلیکیشن های ساعت استفاده کنید و نیم ساعت حین ورزش به موسیقی گوش دهید.
اگر استفاده ی شما از این مقدار تجاوز نمی کند، می توانید مطمئن باشید که بعد از یک روز کاری، تا قبل از بازگشت به منزل شارژ ساعت تمام نمی شود. حتی شاید با یک بار شارژ بتوانید تا دو روز هم دوام بیاورید، البته در صورتی که اپل واچ را به عنوان یک قطعه زینتی استفاده کنید و چندان دنبال به کار گرفتن قابلیت های آن نباشید.
اگر احساس کردید شارژ دستگاه رو به پایان است، می توانید حالت Power Reserve را فعال کنید. این حالت، همه ی عملکردهای دستگاه را غیر فعال می کند به جز «نمایش زمان»، اما در عوض عمر باتری ساعت تا چند روز افزایش پیدا می کند.
بهترین تجربه صوتی
صدای اسپیکر اپل واچ در سری چهار 50 درصد بلندتر شده است. علاوه بر این اپل میکروفون را از کنار اسپیکر به سمت دیگر بدنه و پایین دکمه ی چرخان انتقال داده است که این موضوع موقع مکالمه میزان اکو یا پژواک صدا را کاهش می دهد. با این تغییرات حالا میکروفون آنقدر خوب کار می کند که وقتی با کسی تماس می گیرد متوجه نمی شود از طریق آیفون با او صحبت می کنید یا اپل واچ. صدای طرف مقابل هم وضوح خوبی دارد و در این نسل راحت تر از همیشه می توانید از ساعت هوشمند خود برای پاسخ دادن به مکالمات تلفنی استفاده کنید.
اپل واچ سری 4 هم مثل نسل قبلی تا 50 متر در برابر آب مقاوم است، اما در این نسل هم باید وقتی از استخر یا زیر دوش خارج شدید، قطرات آب را با مکانیزمی که اپل تدارک دیده از سوراخ های اسپیکر خارج کنید. برای این منظور از پایین صفحه به سمت بالا سوایپ کنید تا منوی موسوم به «کنترل سنتر» ظاهر شود. در این منو، آیکونی که عکس قطره ی آب دارد را انتخاب کنید و دکمه چرخان کنار بدنه را بچرخانید تا اسپیکر با پخش صدا قطرات آب را از داخل خود تخلیه کند.
امکانات نرم افزاری جدید
در اپل واچ سری 4 شاهد واچ فیس های جدید هستیم و این همان جایی است فضای بیشتر صفحه نمایش به درد می خورد. این دو واچ فیس جدید کاملاً ماژولار هستند. در تصویر پایین سمت چپ، دایره ها و 4 گوشه ی تصویر قابل شخصی سازی هستند. در تصویر پایین سمت راست نیز می توانید 3 کادر دایره و 2 کادر مربعی را شخصی سازی کنید.
اطلاعات قابل نمایش در این بخش ها به شرح زیر هستند:
- زمان طلوع/غروب خورشید
- کرنومتر
- وضعیت بازار سهام
- کنترلر اسپاتیفای
- یادآورها
- کنترلر موسیقی
- وضعیت فاز های ماه
- ضربان قلب
- تقویم
- میانبر اپلیکیشن تمرین تنفس
- درصد باتری
- وضعیت کیفیت هوا
- زنگ ساعت
- میزان فعالیت فیزیکی کاربر
- تقویم
- وضعیت کره زمین
- میانبر دسترسی به اپلیکیشن واکی-تاکی
- میزان اشعه ماورای بنفش
- وضعیت سیاره های منظومه شمسی
- پیشبینی وضعیت هوا
- وضعیت وزش باد
- فعال کردن پایش ورزش
- ساعت جهانی
- وضعیت خورشید
چندتایی هم واچ فیس جدید اضافه شده که ماژولار نیستند، اما مثل فیلم، متحرک هستند. یکی از واچ فیس ها حرکت شعله های آتش را نمایش می دهد، دیگری دود و یکی آب.
بعضی از امکانات نرم افزاری جدید نیز به WatchOS 5 مربوط هستند. سیستم عامل ساعت هوشمند اپل در این نسخه نوتیفیکیشن های هر اپلیکیشن را مثل iOS 12 در یک گروه نمایش می دهد. در این نسخه، اپلیکیشن «پادکست» به پلتفرم ساعت هوشمند اپل آمده است. اپلیکیشن واکی-تاکی هم جدید است. با استفاده از این اپلیکیشن می توانید با کسانی که اپل واچ دارند ارتباط صوتی برقرار کنید.
ساعت هوشمند اپل حالا می تواند به شکل خودکار فعالیت ورزشی شما را تخشیص دهد و ثبت کند. چندتایی هم برنامه تمرینی جدید داریم که ورزشهایی مثل یوگا و کوه نوردی را شامل می شوند.
اما مهم تر از همه اینکه به لطف قدرت سخت افزاری اپل واچ جدید، در این نسل همه چیز به سرعت برق و باد انجام می شود و موقع استفاده از دستگاه تقریباً هیچ گیر یا تاخیری مشاهده نمی کنیم.
حساس ترین ساعت اپل
اپل بالاخره در این نسل دقت حسگرهای شتاب سنج و چرخش نما (ژیروسکوپ) را افزایش داده است. حالا شتاب سنج می تواند تا 32 جی نیروی گرانش را اندازه گیری کند و سرعت ثبت داده های مربوط به حرکت تا 8 برابر افزایش داشته است. این دو حسگر بسیار در عملکرد اپل واچ مهم هستند و تقریباً همه کارکردهای دستگاه به آنها وابستگی دارند، از تشخیص نشستن/ایستادن کاربر گرفته تا شمارش تعداد قدم ها و حتی شناکردن.
بهبود عملکرد حسگرهای دستگاه یک قابلیت جدید را هم امکان پذیر کرده است. اگر اپل واچ سری 4 را روی مچ داشته باشید و زمین بخورید، دستگاه یک پیام هشدار نمایش می دهد، 15 ثانیه صبر می کند و اگر از شما خبری نشد با شماره اضطراری که در حافظه ذخیره کرده اید تماس می گیرد.
اگر یکبار تجربه زمین خوردن اطرافیان مسن خود را داشته باشید، حتماً می دانید که این ویژگی چقدر می تواند برای کاربران سن بالا مفید باشد. اگر موقع راه اندازی دستگاه سن خود را بالاتر از 65 سال وارد کنید، این ویژگی به شکل پیش فرض فعال می شود، در غیر این صورت خودتان باید به شکل دستی فعالش کنید.
اپل واچ سری 4 هم مثل نسل قبلی به حسگر ضربان قلب نوری مجهز است، اما دقت این حسگر افزایش داشته اشت. علاوه بر این WatchOS 5 به دستگاه امکان می دهد ضربان قلب غیر عادی را تشخیص و به کاربر هشدار دهد. ساعت هوشمند جدید اپل ضمناً می تواند با استفاده از الکترودهای جدیدی که دارد، با دقت ابزارهای پزشکی از شما نوار قلب تهیه کند و نتیجه را به شکل فایل PDF برای پزشک شما ارسال نماید. البته اپلیکیشن مربوط به این قابلیت هنوز عرضه نشده است.
جمع بندی
ساعت هوشمند اپل همان ساعت همیشگی است، با این تفاوت که حالا از همیشه بهتر شده است. این محصول یکی از لوکس ترین ساعت های هوشمند بازار به حساب می آید و خریدش در این نسل با قیمت های فعلی ارز، بالغ بر 6 میلیون تومان هزینه دارد.
با پرداخت این هزینه می توانید از قابلیت های جدید دستگاه استفاده کنید، صفحه نمایش بزرگتر با حاشیه اندک، پایش دائمی ضربان قلب و قابلیت گرفتن نوار قلب، حسگرهای داخلی دقیق تر از قبل با قابلیت تشخیص سقوط کاربر، اسپیکر قوی تر و برنامه های تمرینی جدید برای یوگا و کوه نوردی.
اپل واچ پر قدرت ترین ساعت هوشمند بازار است و قابلیت های بسیار متنوعی برای کاربران آیفون دارد، اما از نظر عمر باتری و تنوع واچ فیس ها نسبت به رقبای اندرویدی در رده پایینتری قرار می گیرد. اپل واچ سری 4 اولین انتخاب کاربرانی به حساب می آید که یک ساعت هوشمند واقعاً لوکس و خوش ساخت با قابلیت های متنوع می خواهند، البته در صورتی که یک آیفون هم برای راه اندازی و استفاده از دستگاه داشته باشند.
نکات مثبت
- قدرت سخت افزاری و رابط کاربری روان
- کیفیت ساخت و صفحه نمایش
- قابلیت تشخیص سقوط
- قابلیت ثبت نوار قلب
- بندهای متنوع
- کیفیت اسپیکر
نکات منفی
- امکان استفاده فقط با آیفون
- نداشتن حالت Always On
- افزایش قیمت نسبت به نسل قبل
- عدم امکان پایش کیفیت خواب کاربر
- محدودیت تنوع واچ فیس ها در مقایسه با پلتفرم اندروید
- عمر باتری کمتر نسبت به برخی محصولات ارزان تر