ماهان شبکه ایرانیان

ماجرای تلخ دختری که نماد یک جنگ شد

او می‌گوید: "می‌‍خواهم به مدرسه بروم و دکتر شوم. من می‌خواهم جنگ تمام شود و در صلح زندگی کنیم. بچه‌های یمن در صلح زندگی کنند. "

ماجرای تلخ دختری که نماد یک جنگ شد
 
زندگی بوتاینا منصور الریمی نسبت به سال گذشته تغییر بزرگی داشته است؛ دختر کوچکی که در صنعا یتیم شد، و به شکلی جنجالی برای درمان سر از عربستان سعودی درآورد و به تازگی به پایتخت یمن بازگشته است.

به گزارش فرادید به نقل از AFP، تمام اعضای خانوادۀ او در حملۀ هوایی ائتلاف به رهبری عربستان بوسیلۀ بمبی که عفو بین‌الملل می‌گوید ساخت آمریکاست، کشته شدند.

تصاویر نجات بوتاینا و تصویر صورت متورم و آسیب‌دیده‌اش در بیمارستان در حالی سعی دارد با انگشتانش یکی از چشمانش را به زور باز کند، در سراسر دنیا دیده شد.

این شهرت بین‌المللی موجب تبدیل شدن او به یک مهرۀ تبلیغاتی در جنگ میان رسانه‌های حوثی‌ها و عربستان شد.

در این مصاحبه، بوتاینا و عمویش علی، که سرپرست قانونی او محسوب می‌شود، ماجرای حمله‌ای که به کشته شدن والدین، چهار خواهرش، تنها برادرش و یک عموی دیگرش منجر شد را بازگو می‌کنند.
 
 
ماجرای تلخ دختری که نماد یک جنگ شد

"خانه فرو ریخت"
بوتاینا که اکنون پس از بازگشت از عربستان سعودی در صنعا با علی و فرزندان عمویش زندگی می‌کند، می‌گوید: "من با پدر، خواهرهایم، برادرم و عمویم در اتاق مادرم بودیم. اولین موشک برخورد کرد و پدرم رفت که برای ما قند بیاورد تا شوکمان بهتر شود، اما سپس دومین موشک خورد و بعدش سومی؛ و بعد خانه فروریخت. "
 
ماجرای تلخ دختری که نماد یک جنگ شد

بوتاینا می‌گوید که هشت سال دارد.

این ماجرای شب 25 شهریور 1396 است.‌

می‌گوید که عمویی که مرد، عموی "محبوب"ش بوده است.

علاوه بر خانوادۀ دیگر، هشت غیرنظامی دیگر از جمله دو کودک در خانۀ مجاور کشته شدند.

چند روز بعد، عکس بوتاینا که سعی داشت چشم راستش را با زور انگشت باز کند، در اینترنت فراگیر شد.

اتحاد به رهبری عربستان سعودی مسئولیت حملۀ هوایی را پذیرفت و آن را "اشتباه فنی" توصیف کرد. اما این ماجرا محکومیت سنگینی بین‌المللی را متوجه عربستان کرد.

به گفتۀ سازمان ملل، در هفتۀ منتهی به آن حمله؛ 42 نفر در حملات هوایی دیگر کشته شده بودند.

یک ماه پس از آنکه خانوادۀ او از بین رفتند، عکس‌های بوتاینا که در ریاض تحت درمان قرار گرفته بود، در رسانه‌های سعودی نشان داده شد.

چگونگی انتقال او از صنعا به پایتخت عربستان مشخص نیست.

حوثی‌ها می‌گویند که بوتاینا، علی و خانواده‌اش توسط "ائتلاف" گروگان گرفته و به عدن که تحت کنترل دولت است برده شدند و سپس به ریاض منتقل شدند.

رسانه‌های سعودی گفتند که او به درخواست دولت یمن به پایتخت عربستان انتقال یافته است.

اگرچه دولت عربستان سعودی هرگز به طور رسمی در مورد بوتاینا اظهار نظر نکرده است، عکس‌های او که ظاهراً سوار هوپیمایی خصوصی آمادۀ عزیمت از ریاض به صنعا می‌شود، در 19 دسامبر در روزنامۀ الریاض به چاپ رسید.

خروجی رسانه‌ای حوثی‌ها با نام "المسیره" با چاپ داستان‌هایی از بازگشت آنان از "چنگال عربستان سعودی" استقبال کرده است.

در سرخط خبر آمده است: "چشم انسانیت، دشمن را رسوا می‌کند".

بنابرگزارش آژانس خبری صبا، مهدی المشاط، رییس شورای سیاسی اعلای حوثی‌ها، دستور داده تا به بوتاینا و اعضای باقیمانده از خانواده‌اش خانه و حقوق داده شود.

"او فراموش نمی‌کند"

بوتاینا می‌گوید که مشتاق است تا برای اولین بار به مدرسه برود.

او که سرحال به نظر می‌رسد، در خانۀ عمویش در صنعا نشسته است و در کنار فرزندان عمویش عروسکی به دست گرفته و موهایش را شانه می‌کند.
 
ماجرای تلخ دختری که نماد یک جنگ شد

او می‌گوید: "می‌‍خواهم به مدرسه بروم و دکتر شوم. من می‌خواهم جنگ تمام شود و در صلح زندگی کنیم. بچه‌های یمن در صلح زندگی کنند. "

عمویش که پشت سرش نشسته با سر حرف او تایید می‌کند.

ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، از سوی سازمان ملل به جنایات جنگی متهم شده‌ است.

از طرفی حوثی‌ها به استفادۀ از مین‌های زمینی متهم شده‌اند و از طرف دیگر ائتلاف عربستان به خاطر حملات هوایی که منجر به کشته شدن غیرنظامیان از جمله کودکان شده است، مورد انتقاد هستند.

بازگشت بوتاینا به شهرش در حالی است که توافق آتش‌بس در بندر حیاتی حدیده صورت گرفته است. این بخشی از تلاش برای صلح است که بهترین فرصت برای پایان دادن به درگیری ویرانگر چهارساله محسوب می‌شود.

دختر کوچکی که بدل به نماد جنگ یمن شده، مسیر طولانی‌ای را برای رسیدن به خانه پیموده است.

علی می‌گوید که بوتاینا هنوز با از دست دادن خانواده‌اش کنار نیامده است.

علی می‌گوید: "او مامان و بابایش را فراموش نمی‌کند. او وقتی چیز‌هایی می‌بینید که او را به یاد والدین و برادر و خواهرهایش می‌اندازند، یا وقتی آهنگ‌هایی را که پدرش گوش می‌کرد به گوشش می‌خورد، غمگین می‌شود. "
 
ماجرای تلخ دختری که نماد یک جنگ شد

"ما به او می‌گوییم که طاقت داشته باشد و خانواده‌اش در بهشت هستند و بهشت جای قشنگی است. "

علی می‌گوید که بوتاینا از "گوشت و خون" اوست و او را دختر خود می‌داند.

او که بغض کرده، می‌گوید: "وقتی که خانۀشان فروریخت، از خدا خواستم که فرصت دوباره دیدن برادرم را از من نگیرد، اما اشکالی ندارد. به لطف خدا، بوتاینا با ما ماند. "

بنا بر آمار سازمان جهانی بهداشت، جنگ یمن جان نزدیک به 10000 انسان را گرفته است که 2200 تن از آن‌ها کودک بوده‌اند. این در حالی است که دیگر گروه‌ها، ارقام را بسیار بالاتر از این‌ها می‌دانند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان